Το έργο της τρόικας θα λήξει με την υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου

20140112
Πηγή: Arouraios / Ο Μακεδών

Βρίσκομαι πάντα σε δύσκολη θέση, να απογοητεύω τους φίλους στους οποίους δεν μπορώ να μεταφέρω κάποιο αισιόδοξο μήνυμα, στο σύνηθες ερώτημα «πού πάνε τα πράγματα». Δυστυχώς, τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν, έως ότου οδηγηθούμε σε τέτοια κατάσταση ένδειας, που θα εξασθενήσει αν όχι πλήρως πάντως σε δραματικό μέγεθος, η αντίστασή μας στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή, σ’ αυτήν την στήλη, δεν έχει αλλάξει ούτε γραμμή η απαισιόδοξη διαπίστωση που γράφηκε προ τριετίας, πως η αποπληρωμή του χρέους είναι το πρόσχημα, ή καλύτερα το εργαλείο που χρησιμοποιεί το σύστημα για να επιτύχει την υποταγή της χώρας στα κελεύσματα των ισχυρών της γης, δηλαδή των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού χρηματοπιστωτικών οίκων, αρρήκτως συνδεμένων μεταξύ τους.

Και το πλέον δυσάρεστο είναι, πως αντί αυτό να γίνει αντιληπτό και να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών σχημάτων της χώρας προς αντιμετώπιση της κατάστασης, ή να ενεργοποιήσει το άρθρο 48 του Συντάγματος, περί «καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης», ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί αυτού ο πολιτικός κόσμος έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο ηθικής απαξίωσης, που τα χρόνια της Αποστασίας της δεκαετίας του ’60 να μοιάζουν ομαλά.

Αναλίσκονται πολιτικοί και αναλυτές στην επίλυση του συμπτώματος, που είναι το χρέος, και όχι στην ασθένεια που το δημιούργησε, αλλ’ ούτε και στο μικρόβιο που τοποθέτησαν στον οργανισμό της κοινωνίας, προκειμένου να προκληθεί η ασθένεια. Και το πλέον δραματικό είναι, πως αφενός οι ισχυροί της γης δεν κρύβουν τις προθέσεις, αφετέρου υπάρχουν αξιόλογες προσωπικότητες που μας ενημερώνουν. Αλλά φαίνεται, πως στον πολιτικό κόσμο συμβαίνει αυτό που είπε ο Οιδίππους στο Τειρεσία: «Τυφλός τά τε ώτα τόν τε νουν τά τ’ όμματ” εί»!… (Είσαι τυφλός στ’ αυτιά, στο νου και στα μάτια).

Είναι ενδεικτικό, ότι μόλις τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα περίληψη του βιβλίου του κ. Dirk Müller, Γερμανού ειδικού σε χρηματιστηριακά θέματα, ενώ από τα μέσα Μαΐου του παρελθόντος έτους είχαν δημοσιευθεί ορισμένες από τις σκέψεις του (seferou.blogspot), που συμπυκνώνονται στον τίτλο «Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη»!
Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του, όχι όμως -όπως άπειρες φορές έχω γράψει εδώ- ότι οι ΗΠΑ είναι ο πλανητάρχης. Υποστηρίζω πως είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που εδρεύει μεν στις ΗΠΑ, αλλά τις χρησιμοποιεί ως τον χωροφύλακα για να επιβάλει τις απόψεις του. Οι ΗΠΑ είναι ένα εργαλείο, επικίνδυνο μεν, αλλά εργαλείο, που υφίσταται κι αυτό τα δυσμενή επακόλουθα της υλοποίησης του σχεδίου του Συστήματος. Τα ίδια θα πάει και η Γερμανία. Η διαφορά των δύο αυτών χωρών, είναι ότι οι ολοκληρωτικώς δυσμενείς συνέπειες σε βάρος τους, θα συμβούν μετά από την κυρίευση των άλλων λαών.

Ο κ. Dirk Müller, στο βιβλίο του «Showdown» αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, αφού διαπιστώνει πως «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας» και ότι «Η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» (αυτό δεν γράφεται εδώ και χρόνια σ’ αυτή την στήλη;).

«Στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη. (…) Σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές. (…) Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο.

» (…) Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της, τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. (…) Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κανείς δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη».

Μεταξύ των μεγάλων αποθεμάτων ορυκτού πλούτου, είναι και το ουράνιο. Την εποχή της δικτατορίας είχε διαρρεύσει πως μεγάλες πολυεθνικές είχαν ενοικιάσει για 99 χρόνια περιοχές μεταξύ Κιλκίς-Δράμας, όπου βρέθηκε ουράνιο, με σκοπό να το εκμεταλλευθούν όταν θα εξαντλούνταν τα αποθέματα σε άλλες περιοχής του πλανήτη.

Αυτό διαψεύδεται κάθε φορά που υπάρχει σχετική ερώτηση (όπως διαψευδόταν και η ύπαρξη αερίου και πετρελαίου). Από τα έγγραφα όμως που αποκάλυψε το Wikileaks και δημοσίευσε το Reuters, υπάρχει και Έκθεση της CIA, από το 1955, όπου γράφεται: «Τα πλουσιότερα κοιτάσματα ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία θεωρούνται αυτά που είναι κοντά στα ελληνο-γιουγκοσλαβικά σύνορα, στην οροσειρά νότια της πόλης Μπίτολα (Μοναστηρίου). Αλλά και το 2008, ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια κ. Philip Reeker, έδειξε ενδιαφέρον για έρευνα σε νέα ευρήματα ουρανίου στην περιοχή.

Αυτό σαν μια μικρή ένδειξη, γιατί η Τρόικα μας οδηγεί συνεχώς προς τον γκρεμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *