Κοπή πίτας στον χώρο του Σχολείου και μερικά άλλα ζητήματα

Κύριο
Φάνη Σκαρή
Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Σκαμνού

[tskaris1@yahoo.gr]

Αθήνα 18.01.2014

Κοπή πίτας στον χώρο του Σχολείου και μερικά άλλα ζητήματα

Αγαπητέ Φάνη καλημέρα και καλή χρονιά!

Έχοντας ήδη προγραμματίσει με το Σύλλογό μας την κοπή της πίτας στο χώρο του Σχολείου, βάζοντας μία ημερομηνία κάπως πίσω στις 08.02.2014, ώρα 20:00, για να μην συμπέσει η εκδήλωση με την αντίστοιχη δική σας, τελικά φαίνεται ότι δεν το καταφέραμε, αφού κι εσείς, όπως μαθαίνω, ανακοινώσατε την ίδια μέρα για ώρα 19:00.
Αξιολογώντας την κατάσταση βλέπω ότι πέφτει κάπως δύσκολο να μετατοπίσουμε την ημερομηνία καθώς έχουμε ήδη συμφωνήσει με catering, το πλείστον των μελών μας, όπως γνωρίζεις, δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Σκαμνού, ασκούν επαγγελματικές δραστηριότητες και ταξίδια, κυρίως στην Αθήνα, και προγραμμάτισαν αυτή την ημερομηνία από τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχοντας υπόψη τους και σχετική μας ειδοποίηση μέσω της ιστοσελίδας μας.

Για να συμβιβάσουμε την κατάσταση, θα έκανα μία πρόταση: Με μικρές αμοιβαίες τροποποιήσεις που δεν πιστεύω να προκαλέσουν δυσφορία στους ανθρώπους των δύο Συλλόγων. Να ξεκινήσετε εσείς κάπως ενωρίτερα, ας πούμε ώρα 18:00 μέχρι ώρα 20:30 και η δική μας εκδήλωση να ξεκινήσει στις 20:30 με 21:00.
Θα περιμένω την απόκρισή σου το συντομότερο δυνατόν στο παραπάνω τηλέφωνο, ώστε να κάνουμε τις σχετικές ενημερώσεις προς τα μέλη μας.

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, αγαπητέ Φάνη, θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι το έργο θέρμανσης στο χώρο του σχολείου έχει προχωρήσει ικανοποιητικά. Θα έλεγα ότι ολοκληρώθηκε, αν δεν εκκρεμούσε ακόμη η αναβάθμιση της παροχής ρεύματος σε τριφασικό, ώστε να εναρμονίζεται με τα φορτία, που η υφιστάμενη παροχή δεν τα «σηκώνει». Έχουν γίνει μετά από ενέργειές μας οι σχετικές διατυπώσεις μεταξύ του Δήμου [που είναι ο κατά νόμο ιδιοκτήτης του ακινήτου] και της ΔΕΗ και είναι σε επαφή δικοί μας άνθρωποι με τα συνεργεία των τεχνικών για την εργασία αυτή, που πάντως την στιγμή που σου στέλνω αυτό το μήνυμα δεν έχει γίνει και αναμένεται από μέρα σε μέρα. Ωστόσο σ’ αυτό το μεσοδιάστημα που η εγκατάσταση δεν έχει ολοκληρωθεί χρειάζεται μία προσοχή. Έλαβα την πληροφορία ότι άνθρωποί σας επισκέπτονται το χώρο και ενεργοποιούν όλο το σύστημα προκαλώντας προβλήματα. Παράκληση να τους ενημερώσεις σχετικά. Η δαπάνη για το έργο αυτό που δεν μπορεί να καλυφθεί από το Δήμο, καλύπτεται από μας. Είναι γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ και του Ελληνικού Δημοσίου, σε όλους μας, ως απόρροια άφρονος συμπεριφοράς μερίδας συμπολιτών μας, με πρωταίτιους τους πολιτικούς ταγούς του παλαιοκομματισμού και της παρακμής. Η δαπάνη στην οποία περιλαμβάνεται το κόστος των πάνελ, τα μεταφορικά, οι εργασίες εγκατάστασης κλπ διαμορφώνεται στο ποσό των 1.500 Ευρώ και θα ήθελα να με πληροφορήσεις αν και για ποιο ποσό συμμετοχής σας μπορώ να σας υπολογίζω.

Αγαπητέ Φάνη!

Διατηρώ ακόμη ζωηρά στη μνήμη μου τη συζήτησή μας τον περασμένο Αύγουστο, με τη συμμετοχή και δύο ακόμη στελεχών εκ μέρους των δύο Συλλόγων μας, της Μαρίας Τζιβάρα –Τσεμπερλή και του Δημήτρη Αλεξ. Πολυζωίδη. Μία ευχάριστη γεύση μου άφησαν οι σκέψεις και οι ιδέες που ανταλλάξαμε, εστιαζόμενοι στα σημεία που μας βρίσκουν σύμφωνους, ενώ αφήσαμε στην άκρη τα σημεία διαφωνίας και τριβής που κατά τη γνώμη μου προκαλούνται από ελάχιστους συγχωριανούς που από τη φύση τους είναι εριστικοί και υιοθετούν ακραίες τοποθετήσεις. Όπως για παράδειγμα η απαγόρευση συμμετοχής στον Πολιτιστικό Σύλλογο του μικρού χωριού που αριθμεί μόλις 20 ζώντες μόνιμους κατοίκους [αν τους λογάριασα σωστά] των εξαίρετων νέων συγχωριανών που μας αξιολόγησαν εμάς και το φυσικό μας περιβάλλον με ευμένεια. Η ιδέα του αυτόχθονος παραπέμπει σε ακραίες αντιλήψεις που δεν θα ήθελα να τις χαρακτηρίσω. Η σύλληψη αυτή γίνεται πιο προκλητική αν συλλογιστεί κανείς ότι οι νέοι συγχωριανοί μας είναι σχεδόν στο σύνολό τους άνθρωποι με σπάνιο ήθος και προηγμένη αίσθηση κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπεριφοράς που μόνον όφελος και τιμή μπορούν να μας προκαλούν.

Με βάση τη συζήτησή μας του περασμένου Αυγούστου, αγαπητέ Φάνη, συνεχίσαμε από την πλευρά μας να πορευόμαστε. Ενημερώσαμε τη Συνέλευση των Μελών μας και αναπτύξαμε πρωτοβουλίες προώθησης των όσων από κοινού επισημάναμε. Στη συνέχεα σου μετέφερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες σκέψεις, προς την κατεύθυνση άμβλυνσης των όποιων αντιθέσεων [κοινή θρησκευτική εκδήλωση, αναβίωση πανηγυριού 2 Μαΐου στον Άγιο Αθανάσιο κλπ], αλλά, οφείλω να επισημάνω με μία δόση πικρίας, ουδεμία απολύτως απόκριση είχα από μέρους σου.

Ένα ακόμη σημείο, ήσσονος πλην συμβολικής σημασίας, που θα ήθελα επίσης να θέσω, είναι το γεγονός ότι άνθρωποί σας έχουν κλειδώσει το χώρο του γραφείου στο κτίριο του Σχολείου. Αυτό δεν είναι σωστό. Ο χώρος αυτός, που δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν χρειάζεται κάποιο νοικοκύρεμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται και από τον δικό μας Σύλλογο για την απόθεση βασικού αρχείου και υλικού του Συλλόγου μας που τώρα περιφέρεται από δω κι από κει. Τέτοιες διευθετήσεις, φρονώ, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίζονται απ’ ευθείας και αμέσως με δική μας συνεννόηση και να μην προσφεύγουμε στο Δήμο, όπου ένας τεράστιος καλλικρατικός οργανισμός, δεν έχει περιθώρια να ασχολείται με τέτοια ζητήματα στον μικρό Σκαμνό, που στο κάτω – κάτω μας μειώνουν και ως κοινωνία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την εποικοδομητική συνεργασία διατελώντας με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Αποστολόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *