Πάπας Φραγκίσκος: Δώρο Θεού το ίντερνετ

20140124

 

Ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι «ένα δίκτυο από καλώδια» αλλά «ένα δίκτυο ανθρώπων» σημείωσε ο Ποντίφικας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών

«Δώρο Θεού» αποκάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος το ίντερνετ στο μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών.

«Η κουλτούρα της συνάντησης, απαιτεί να είμαστε όχι μόνο έτοιμοι να δώσουμε αλλά και να λάβουμε» ανέφερε ο Ποντίφικας στο μήνυμά του στο οποίο υπογράμμισε ότι ο κόσμος που ζούμε «γίνεται μικρότερος» και συγκλίνει προς «την ενότητα της ανθρώπινης οικογένειας» συμπληρώνοντας ότι ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι «ένα δίκτυο από καλώδια» αλλά «ένα δίκτυο ανθρώπων».

«Τα μίντια μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ σε αυτό σήμερα που τα δίκτυα της ανθρώπινης επικοινωνίας έχουν κάνει τόσο μεγάλη πρόοδο. Το ίντερνετ, συγκεκριμένα, προσφέρει απίστευτες πιθανότητες συνάντησης και αλληλεγγύης. Αυτό είναι πραγματικά καλό, ένα δώρο Θεού» συμπλήρωσε.

Βέβαια ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν παρέλειψε να παραθέσει και ορισμένα αρνητικά της εποχής της πληροφορίας. «Η ταχύτητα με την οποία διαδίδεται η πληροφορία ξεπερνάει την ικανότητα της ανθρώπινης αντίδρασης και κρίσης και αυτό δεν λειτουργεί σωστά για μια πιο ισορροπημένη και καλύτερη μορφή αυτοέκφρασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *