Πίτα Συλλόγου / ΟΤΑ και χρήση χώρου πολιτιστικού κέντρου Σκαμνού

Προς
1. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού
2. Δήμο Λαμιέων [info@lamia-city.gr]
• Δήμαρχο κ. Γιώργο Κοτρωνιά
• Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Μουστάκα
• Πρόεδρο Κοινότητας Οίτης [Σκαμνού] κ. Πολύκαρπο Αστρακά [Fax 22310-82688]

Κοινοποίηση:
Σύλλογο Σκαμνού «Άγιος Γεώργιος» [tskaris1@yahoo.gr]

Αθήνα / Σκαμνός, 28.01.2014

Πίτα Συλλόγου / ΟΤΑ και χρήση χώρου πολιτιστικού κέντρου Σκαμνού

Αγαπητοί συγγενείς και φίλοι συγχωριανοί Σκαμνιώτες, μέλη του Πολιτιστικού μας Συλλόγου!

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας αναγγείλουμε ότι η προαναγγελθείσα ημερομηνία κοπής της πίτας στον χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου στο Σκαμνό, μετά μάλιστα και από την ολοκλήρωση του έργου θέρμανσης του χώρου με δαπάνες του Συλλόγου μας, δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στις 08.02.2014, όπως σας ειδοποιήσαμε.

Για την ίδια ημερομηνία εμφανίσθηκε και ο άλλος Σύλλογος του Σκαμνού, ο «Άγιος Γεώργιος», ο οποίος δεν δέχτηκε να γίνει την ίδια μέρα η εκδήλωση των δύο Συλλόγων, ακόμη και σαν μία κίνηση καλλιέργειας ομοψυχίας στο μικρό χωριό μας που αριθμεί ελάχιστους κατοίκους, μόλις 20 μόνιμους κατοίκους [!], αλλ’ ωστόσο διαθέτει δύο [!] πολιτιστικούς Συλλόγους. Προσφύγαμε στον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Μουστάκα, που είναι αρμόδιος για τα πολιτιστικά του Δήμου. Μας εκπροσώπησαν οι συγχωριανοί Μιχάλης Αστρακάς [αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας] και ο Κώστας Γέμελος [επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας]. Ωστόσο σε δύο επάλληλες συναντήσεις, η δεύτερη σήμερα, και παρά την εργώδη προσπάθεια του Αντιδημάρχου, δεν κατέστη δυνατή μία συμβιβαστική λύση, αφού από τον άλλο Σύλλογο προβλήθηκε μετ’ επιτάσεως το επιχείρημα, ότι υπήρχε σχετική έγκριση από τον τοπικό πρόεδρο Κοινότητας [Σκαμνού-] Οίτης, δηλαδή τον συγχωριανό Πολύκαρπο Αστρακά, που, όπως είναι γνωστό, διαδέχτηκε στη θέση του Προέδρου της κοινότητας τον αείμνηστο Θανάση Παναγή.

Οφείλουμε, και πρωτίστως ο υπογραφόμενος, μία συγνώμη για αυτή την ανακολουθία και την ανατροπή του προγραμματισμού σας. Αν είναι να δώσω μία ειλικρινή εξήγηση, αυτή συνίσταται στο εξής:

Τον περασμένο Αύγουστο που είχαμε μία συνάντηση με την ηγεσία του άλλου Συλλόγου, όπως εξ άλλου ενημερώσαμε και τη Γενική μας Συνέλευση τον ίδιο μήνα, αποκομίσαμε την σθεναρή εντύπωση ότι βαίνουμε προς μία νέα περίοδο άμβλυνσης των όποιων αντιθέσεων και υπό το πνεύμα αυτό θα επιλύαμε τα όποια ζητήματα με μία άμεση συνεννόηση, χωρίς να ταλαιπωρούμε με ήσσονος σημασίας ζητήματα, τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Λαμιέων που ήδη συνιστά ένα μεγάλο οργανισμό. Από την άλλη πλευρά είδαμε ότι ο νέος Πρόεδρος της κοινότητας, ο συγχωριανός Πολύκαρπος, φάνηκε να υιοθετεί μία άλλη πρακτική, καθώς σε έγγραφό μας από 28.03.2013 σχετιζόμενο με την συνέχιση επαφών με τον προκάτοχό του μακαρίτη Θανάση, ουδεμία απάντηση λάβαμε, γραπτή η προφορική.

Κατόπιν τούτων, αγαπητοί συγχωριανοί, μεταθέτουμε την ημερομηνία κοπής της πίτας του Συλλόγου μας, κατά μία εβδομάδα πίσω, ήτοι στις

15.02.2014, ώρα 20:00
στο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Με αυτή την εμπειρία, υποβάλλουμε το αίτημα στην δημοτική μας αρχή, στην οποία επίσης διαβιβάζουμε το παρόν έγγραφο, για την παραχώρηση του χώρου του πολιτιστικού κέντρου Σκαμνού στο Σύλλογό μας

1. την Καθαρά Δευτέρα 03.03.2014 για τα Κούλουμα [σημειώνοντας ότι ο άλλος Σύλλογος χρησιμοποίησε το χώρο αυτόν τα τελευταία τρία χρόνια για την ίδια γιορτή, ενώ ο Θανάσης Παναγής, έδωσε τη χρυσή τομή να εναλλάσσονται οι δύο Σύλλογοι, σε τακτές ημερομηνίες / γιορτές].

2. Καθώς και την ημέρα του Πάσχα, 20.04.2014

Με την ίδια ευκαιρία διατυπώνουμε την πρότασή μας, αφού η ενοποίηση των δύο Συλλόγων δεν γίνεται ως φαίνεται αποδεκτή, να καταρτισθεί ένα πρωτόκολλο υπό την επίβλεψη και παρότρυνση του Δήμου μεταξύ των δύο Συλλόγων, για την οριστική και δίκαια διευθέτηση αυτού του ζητήματος που δεν είναι και τόσο δύσκολο ή σοβαρό, ενώ το δίχως άλλο, κάθε άλλο παρά ως κύτταρα πολιτισμού και φορείς εξημέρωσης των ηθών μας αναδεικνύουν. Επί παραδείγματι θα μπορούσαν οι εκδηλώσεις που δεν ταυτίζονται με μία συγκεκριμένη ημερομηνία, να ορίζονται με απ’ ευθείας συνεννόηση μεταξύ των προέδρων των δύο Συλλόγων, ενώ οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με μία συγκεκριμένη ημερομηνία, να αντιμετωπίζονται ως προς τη χρήση του χώρου του Πολιτιστικού μας Κέντρου εναλλάξ, όπως είχε προτείνει ο Θανάσης Παναγής.

Προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στην δίκαια κρίση του Δήμου μας σε τρόπο ώστε να μην ανακύπτουν εφ εξής άσκοπες τριβές και να στερούμαστε την προσπέλαση σ’ αυτό το χώρο για τον οποίο ο Σύλλογός μας έχει δαπανήσει σημαντικά ποσά, αλλά, όπερ ίσως και το σημαντικότερο, ο χώρος αυτός είναι κατά κάποιο τρόπο ιερός για όσους από μας ευτυχίσαμε εκεί να μάθουμε τα πρώτα μας γράμματα. Υπό τις τρέχουσες δυσμενείς κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες μάλιστα, η αξιοποίηση και διάθεση τέτοιων χώρων στους δημότες, με προτεραιότητα στις ευαίσθητες ηλικίες [παιδιά, ηλικιωμένους, αλλά και αρκετούς, δυστυχώς, που πληττόμαστε από την κρίση], όχι μόνον δεν θα έπρεπε να παρακωλύεται, αλλά να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται

Με εξαιρετική τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Αποστολόπουλος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *