Γιώργος Κοτρωνιάς: Για τις επικείμενες εκλογές Αυτοδιοίκησης

20140213

Εν όψει της συμμετοχής μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς τους συμπολίτες μου, ως Γιώργος Κοτρωνιάς και θέλω να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να κάνω μία προεκλογική διακήρυξη, ούτε πρόκειται για κάποια επικοινωνιακή τεχνική. Θέλω να σας μιλήσω από καρδιάς, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης με την οποία με τιμάτε αυτά τα χρόνια.

Καταθέτω την αγάπη για τον τόπο μου, που εκφράζεται πιστεύω μέσα από τη διαχρονική μου συνέπεια και την αυτοδιοικητική μου επιλογή, πάντα δίπλα σας χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσω την αυτοδιοίκηση για να καλύψω προσωπικά ή πολιτικά αδιέξοδα, υπηρετώντας το όνειρο και κάνοντας προσωπικές θυσίες γι’ αυτό.

Καταθέτω την αυτοδιοικητική μου εμπειρία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εμπειρία που έχω αποκτήσει τόσο από επιτυχημένα εγχειρήματα, όσο και από λάθη και παραλείψεις και την βάζω στην υπηρεσία του τόπου μας.

Καταθέτω μια αποδεδειγμένα καλή διαχείριση, αφού πλέον υπάρχουν επίσημα μετρήσιμα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν και τα οποία έχω παρουσιάσει και έχει συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταθέτω την πρότασή μου για την δημιουργία του Δήμου της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.
Του Δήμου, που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους, θα είναι φιλικός στις επενδύσεις.

Του Δήμου που θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, προς όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνίας.
Πιστεύω ότι σήμερα οι συνθήκες είναι ώριμες για μία νέα αντίληψη συνεργασιών και σύνθεσης απόψεων στην αυτοδιοίκηση, πάντα σε προγραμματική βάση. Αρκεί να πω, ότι το 95 % των αποφάσεων του ΔΣ είναι ομόφωνες που σημαίνει ότι με μία σωστή διαβούλευση και επεξεργασία, ελάχιστα θέματα μπορεί να μας διαφοροποιήσουν αυτοδιοικητικά.

Η διαβούλευση αυτή δεν νοείται με το μοντέλο που επεκράτησε μέχρι σήμερα στην αυτοδιοίκηση, αφού, προϋποθέτει παράλληλα με την εκτελεστική εξουσία, να υπάρχει θεσμικά κατοχυρωμένη παραταξιακή λειτουργία, διαβούλευσης, σύνθεσης και ελέγχου της δημοτικής εξουσίας.

Σήμερα καταθέτω μία νέα πρόταση ένα νέο μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης, βασισμένο στις ανάγκες του σήμερα με στόχο το αύριο.

Μία νέα πρόταση που εδράζεται στην μέχρι τώρα εμπειρία μου και τη βίωση από μέσα της πορείας και των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια.

Για να ανταποκριθεί η αυτοδιοίκηση στην σύγχρονη απαίτηση για άμεση δημοκρατία, για συνεχή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στα τοπικά πράγματα, ξεχνάμε ότι ξέραμε ή ότι είχαμε συνηθίσει.

Πάμε σε μία παράταξη με θεσμική αυτονομία και όχι «ουρά» της δημοτικής εξουσίας.

Αυτά εμπεριέχονται στη συγκρότηση μίας νέας δημοτικής παράταξης, σύγχρονης, πολυσυλλεκτικής, οργανωμένης.
Μιας δημοτικής παράταξης που θέτει στόχους, κάνει επεξεργασίες και δίνει απαντήσεις για την πόλη και τους πολίτες με κατοχυρωμένη την θεσμική λειτουργία, την αντιπροσωπευτικότητα και την δημοκρατική λειτουργία της.

Σ’ αυτή τη παράταξη μετέχουν ελεύθερα οι πολίτες ανεξάρτητα αν είναι εκλεγμένοι ή όχι, χωρίς «ταμπέλες», με μόνη προϋπόθεση τη διάθεση προσφοράς.

Η επεξεργασία μίας τέτοιας δομής, πρωτόγνωρης για τα Ελληνικά δεδομένα, δεν είναι ούτε ευκαιριακή ούτε προεκλογική.
Είναι η θεσμική μου συνεισφορά στο αύριο της πόλης, του Δήμου και της αυτοδιοίκησης.

Είναι η βαθειά μου πίστη μα συνάμα και η υποχρέωση μου, να ανοίξω δρόμους και το δημόσιο διάλογο για το μέλλον.
Η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού θα γίνει από πολίτες που διαθέτουν γνώση και εμπειρία και απευθύνω σήμερα προσκλητήριο υλοποίησης αυτού του συμμετοχικού μοντέλου διακυβέρνησης, αυτής της συνεχούς διαδικασίας διαλόγου και όσμωσης με την κοινωνία των πολιτών, αλλά και θεσμικού ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας.

Είμαι βέβαιος, ότι αυτό που κανένας δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα ανταποκρίνεται πλήρως στο κοινό αίσθημα, αλλά και στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας εγγυάται δε την ομαλή λειτουργία του Δήμου για την επόμενη δύσκολη περίοδο και είναι η συγκροτημένη απάντηση για τα επόμενα χρόνια.

Στο όνομα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει τόσα χρόνια σας ζητώ να είμαστε πάλι μαζί στη νέα αυτή δημοτική περίοδο, στη νέα προσπάθεια, με τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *