Μ. Γλέζος: Καταλογισμένο και όχι «ηθικό» το χρέος της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις

20140305

«Τι θα πει ηθικό χρέος;» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, στις σχετικές δηλώσεις του Γερμανού Προέδρου Γ. Γκάουκ στην “Κ”, στις οποίες τονίζει ότι δεν αποστασιοποιείται από την επίσημη θέση του Βερολίνου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, παρά μόνο ηθικό θέμα.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοστθμό Real FM, ο κ. Γλέζος τόνισε: «Το ηθικό χρέος της Γερμανίας απέναντι σε άλλες χώρες μεταφράστηκε έμπρακτα με το να δώσουν αυτά που καταλόγισαν οι άλλοι. Δεν το καταλόγισα εγώ. Δεν το καταλογίσατε εσείς οι δημοσιογράφοι. Είναι καταλογισμένο, είναι καταγραμμένο. Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Ούτε το αναγκαστικό δάνειο… Μιλάνε μερικοί για το ύψος του. Το θέμα είναι, υπάρχει αναγκαστικό δάνειο ή δεν υπάρχει; Το ύψος θα το βρούμε».

Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα θέσει στον Γερμανό ομόλογό του το θέμα των αποζημιώσεων, ενώ ζήτησε να τεθεί και από την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Μ. Γλέζου με τον Ευ. Βενιζέλο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε προφορικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του πορίσματος της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις γερμανικές οφειλές και στη συνέχεια συζήτησαν για τα επόμενα βήματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *