Διδάσκει την Ελληνική γλώσσα και προβάλει την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη!

20140316
newsit.gr

Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί, αλλά ο Κώστας Δεδεγκίκας μαζί με μερικούς ακόμα νέους ανθρώπους κάνουν κάτι ξεχωριστό και πραγματικά σημαντικό για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα μέσω εφαρμογών του διαδικτύου στους Κινέζους και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Με ποιό τρόπο ; Έφτιαξαν μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είναι ήδη χρήστες και έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Πως ξεκίνησε η ιδέα

Η ιδέα ξεκίνησε το 1996 όταν Έλληνες μετανάστες του Βανκούβερ δώρισαν μισό εκατομμύριο δολάρια για την δημιουργία του τμήματος ελληνικών σπουδών στο Simon Fraser University του Καναδά. Μερικά χρόνια αργότερα το 2004 με την βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου δημιούργησαν στο Simon Fraser University το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών “Σταύρος Νιάρχος” όπου βασικός στόχος ήταν με την βοήθεια της τεχνολογίας να διδάξουν Ελληνικά σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής συνεργάζονται με το τμήμα 15 πανεπιστήμια της Kίνας ενώ οι φοιτητές που παρακολουθούν ελληνικές σπουδές έχουν ξεπεράσει τους 4.000

Το Νew Media Lab είναι η ομάδα τεχνολογίας του τμήματος Ελληνικών Σπουδών “Σταύρος Νιάρχος”.

Το Odysseus project όπως ονομάζεται, έχει ως κύριο στόχο να μεταδοθεί ο ελληνικός πολιτισμός σε απλούς πολίτες που είχαν δίψα για μάθηση!

Δημιούργησαν εφαρμογή που βοηθά τους τουρίστες να γνωρίσουν την Αθήνα

Παράλληλα έφτιαξαν μια εφαρμογή που βοηθάει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα να κάνουν τις διακοπές τους πιο εύκολες, το Amazing Athens που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.

Οπως αποκάλυψε ο Κώστας Δεδαγκίκας μιλώντας στο Newsit “το νέο project σχετίζεται με τον Όλυμπο είναι μια παγκόσμια καινοτομία. Όλοι ξέρουν τα ελληνικά νησιά, την Μύκονο, την Σαντορίνη, αλλά κάνεις δεν επισκέπτεται τα βουνά της Ελλάδας που έχουν μάλιστα και τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.”

Η εφαρμογή App Find Zeus δεν είναι απαραίτητο να είναι σε σύνδεση με το ίντερνετ, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα μονοπάτια του Ολύμπου και τις διαδρομές ενώ υπάρχει αναλυτικός χάρτης και μέσω GPS αποδίδει για κάθε σημείο του βουνού τα αντίστοιχα ιστορικά στοιχεία. Λειτουργεί παράλληλα δηλαδή ως ενας τουριστικός οδηγός.

Τέλος το Mount Olympus Eco-Project είναι ένα ντοκιμαντέρ και mobile app όπου έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στον Όλυμπο. Μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος μιας μεγαλύτερης καμπάνιας για τον οικοτουρισμό στα βουνά της Ελλάδας, κάτι που θα φέρει δουλειές σε περιοχές όπου οι τουρίστες δεν επισκέπτονται. Σκηνοθέτης και creative director του project είναι ο Γιώργος Πουλακίδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *