Σκαμνός 15.02.2014

Μία ιδιότυπη και πολύ ευχάριστη γιορτή έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκαμνού στις 15.02.2014 καθώς συνδυάστηκε, κάπως αργοπορημένα, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τη γιορτή των Απόκρεω.

Αθρόα η προσέλευση των συγχωριανών και πολύ το κέφι, κόντρα στις όποιες αντιξοότητες της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας και πολλά νοικοκυριά, χωρίς να λέει να κοπάσει. Παρούσες και ευδιάθετες, όλες οι ηλικίες, σύνολον, καθώς μέτρησε τα άτομα η Χρυσούλα, 85 συμμετέχοντες! Αισθητή η παρουσία των παιδιών, και δεν αδικήθηκαν, καθώς σε κάποια φάση της εκδήλωσης έλαβαν μικρά δώρα που πυροδότησαν ακόμα περισσότερο κέφι.

Η προετοιμασία ήταν άψογη και οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στα στελέχη μας που όλοι τους συνέβαλαν. Πολύ περισσότερο όμως οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χρυσούλα Ασπρουλάκη που είχε τον πρώτο ρόλο, μαζί με την Γραμματέα Μαρία Τζιβάρα –Τσεμπερλή. Μεγάλη η συνδρομή του Νεκτάριου και της Ρεββέκας που βοήθησαν αποφασιστικά. Το Γιώργο Ασπρουλάκη που ετοίμασε, εγκατέστησε και διαχειρίστηκε όλα τα οπτικοακουστικά μέσα. Τον Αντώνη Μαζωνάκη που φρόντισε για ένα όμορφο άλμπουμ φωτογραφιών [μπορείτε να το δείτε χωριστά http://www.skamnosvoice.gr/portal/index.php/svpolimensa/medim/category/62-prot-pita-apokries-20140215].

DSC 0079

Η εκδήλωση έγινε πιο λαμπρή καθώς εγκαινιάσθηκε ένα νέο υπερσύγχρονο σύστημα θέρμανσης, με δαπάνη του Συλλόγου μας και για να ακριβολογούμε, προσφορά και χορηγία δύο οικογενειών που επιθυμούν να μείνουν ανώνυμες, αλλά εμείς δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε από βάθους καρδιάς τις ολόθερμες ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μας, ευχόμενοι κάθε χαρά και ευτυχία στους φιλότιμους και ταπεινούς αυτούς συγχωριανούς για το ψυχικό τους μεγαλείο, την φιλαλληλία και την κοινωνική τους ευαισθησία. Ένα πρόσθετο ευχαριστώ στον Κώστα Γέμελο, τον επίτιμο και αξεπέραστο, πραγματικό Πρόεδρο, που συνέδραμε αποφασιστικά στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης θέρμανσης και στην αναβάθμιση παροχής ρεύματος στο κτίριο, που ήταν απαραίτητη. Εδώ οφείλουμε ευχαριστίες και στον Αντιδήμαρχο Κώστα Μουστάκα που έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την ΔΕΗ.

DSC 0082

Στο επισιτιστικό που φρόντισε επίσης η Χρυσούλα, η βαθμολογία δεν μπορεί και πάλι παρά να τοποθετηθεί στο «άριστα».

DSC 0094

Μία κάπως στιφή γεύση μας αφήνει η άκαρπη προσπάθειά μας να γιορτάσουμε μαζί και με τους υπόλοιπους συγχωριανούς που συγκροτούν τον άλλο, δεύτερο Σύλλογο στο μικρό χωριό μας των 20 μόλις μόνιμων κατοίκων [!] «’Αγιο Γεώργιο», αλλά δυστυχώς δεν το επιτύχαμε, εκ παραλλήλου δε προσκρούσαμε και στον προεδρεύοντα της Κοινότητας Οίτης, συγχωριανό Πολύκαρπο Αστρακά, που διαδέχθηκε εξ ανάγκης τον εκλιπόντα αξέχαστο Πρόεδρο Θανάση Παναγή. Ανταποκρινόμενοι στις προτροπές του για γραπτή αίτηση κλπ για την παραχώρηση του χώρου, αποταθήκαμε για επόμενες εκδηλώσεις, στον ίδιο αξιωματούχο συγχωριανό, αλλά και πάλι οι αιτήσεις μας αγνοήθηκαν και δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση, ούτε θετική μήτε αρνητική.

DSC 0097

Το δικό μας μήνυμα με όλη μας την αγάπη σε όλους τους φιλότιμους συγχωριανούς είναι να μην κάμπτεται η θετική μας διάθεση και η κοινωφελής μας προσφορά στον Σκαμνό και τους ανθρώπους του. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίση. Ο Σκαμνός αποτελεί ένα κύτταρο αυτής της κοινωνίας που πάσχει. Να λες, εγώ φταίω, εγώ και κανείς άλλος που δεν μπόρεσα να διορθώσω τον κόσμο, που δεν βοήθησα το Σκαμνό!

DSC 0117

DSC 0122

DSC 0142

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *