Ζωοκλοπές

20140422

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε το Πάσχα στο Σκαμνό και το μόνο γεγονός που σκίασε την ευχάριστη ατμόσφαιρα ήταν η κλοπή τριών αρνιών από το μαντρί της Χρυσούλας Ζαλαώρα. Η εγκληματική ενέργεια που μας φέρνει πολύ πίσω σε άλλες εποχές που μας σφράγισαν με την δυσμενή και ανεξίτηλη σφραγίδα του «κατσικοκλέφτη» επαναφέρει τις ίδιες μομφές στο προσκήνιο.

Η ζωοκλοπή εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής προς το Μεγάλο Σάββατο [18 προς 19.04.2014]. Με οργή και αγανάκτηση άκουσαν οι συγχωριανοί το γεγονός και εξέφραζαν τη λύπη και συμπάθειά τους στη Χρυσούλα, μία γυναίκα που μόνη της αγωνίζεται να τα καταφέρει με αξιοπρέπεια.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι 1 ½ μήνα πριν, διαπιστώθηκε κλοπή δύο μοσχαριών [!] στην περιοχή της Γέφυρας Παπαδιάς, από το κοπάδι του Δήμου [Λευτεροχώρι] γεγονός που προδίδει και τη χρήση φορτηγού που κινήθηκε προς τα εκεί παρακάμπτοντας το χωριό, σύμφωνα με εκτιμήσεις συγχωριανών, από το δρόμο της κορυφογραμμής Γρανισιώτη – Άγιο Ευστάθιο.

Οι διαπιστώσεις αυτές έρχονται να συμπληρωθούν με παρόμοιο περιστατικό πέρυσι, και πάλι το Πάσχα, όπου εκλάπη ένα κατσίκι από τη στάνη του Παπα- Στάθη στο μαντρί που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού χωριού.

Να ελπίσουμε ότι σύντομα θα εντοπισθούν οι δράστες και θα απαλλαγεί η περιοχή από αυτή τη μάστιγα. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται σίγουρο ότι πρόκειται περί δραστών οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά όλη την περιοχή και κινούνται ακόμη και με αυτοκίνητα στους αγροτικούς δρόμους έξω από το χωριό, για να μην δίνουν στίγμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *