Ο κουμπάρος του Γιάννου αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του

20140512

Της Αννας Κανδύλη

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών που διατηρεί με τη σύζυγό του στην Ελβετία έχει αποδυθεί ο Γιώργος Κανδαλέπας, κουμπάρος του Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενώπιον των αρμόδιων ελβετικών Αρχών. Συγκεκριμένα, έχει καταθέσει υπόμνημα στην Εισαγγελία της Βέρνης, στην οποία ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής απέστειλε το αίτημα δικαστικής συνδρομής στις 19 Μαρτίου 2014, αναφέροντας πως για τον πρώην υπουργό υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έχει δωροδοκηθεί από τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostal προκειμένου αυτή να αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου Ποσειδών 209.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Κανδαλέπας προσπαθεί να αποτρέψει το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Στις 27 Νοεμβρίου του 2013, η Εισαγγελία της Αθήνας είχε αποστείλει και πάλι αίτημα δικαστικής συνδρομής, προς το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης τότε, ζητώντας στοιχεία για τους λογαριασμούς του ζεύγους Κανδαλέπα και της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλας Κουράκου.

Μετά την παρέμβαση, ωστόσο, του κουμπάρου του Γ. Παπαντωνίου τον περασμένο Φεβρουάριο, το αίτημα απερρίφθη, κάτι που γνωστοποιήθηκε στις ελληνικές δικαστικές Αρχές λίγες ημέρες πριν ο ανακριτής Γ. Μαλλής υποβάλει το δικό του αίτημα, αυτή τη φορά προς την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *