Μοναχοί σκαρφάλωσαν στα Μετέωρα για μια λειτουργία

20140528

Πηγή: Έθνος

Δύο ηγούμενοι μονών και τέσσερις μοναχοί με τη βοήθεια πέντε πυροσβεστών αναρριχήθηκαν σε ύψος 50 μέτρων ώστε να τελέσουν λειτουργία στη σκήτη του Οσίου Γρηγορίου μετά από 50 χρόνια.

Σκαρφάλωσαν στους απόκρημνους και κοφτερούς βράχους των Μετεώρων, με τα ράσα να ανεμίζουν, κόβοντας την ανάσα και λειτούργησαν για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια στη σκήτη του Οσίου Γρηγορίου, που είναι χωμένη σε μια απόκρημνη σπηλιά και χρονολογείται από 1370.

Δύο ηχούμενοι μονών των Μετέωρων, τέσσερις μοναχοί και πέντε πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας και δεινό αναρριχητή, Βαγγέλη Τσιορλίδα, αναρριχήθηκαν με χοντρά σχοινιά σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος και μπήκαν στο αραχνιασμένο εκκλησάκι, αγαπημένο «στέκι» πλέον για τα αγριοπερίστερα.

monaxoi-meteora2Ήταν ένα τάμα που έκαναν ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδας Δεμέτιος Ντελλής-μετοχι της οποίας είναι η σκήτη του Οσίου Γρηγορίου στα Κοφίνια Καστρακίου και ο ηχούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετέωρου Νήφων Καψάλης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *