Το “ευαγγέλιο” του πατέρα στο γιο – Τι πρέπει να τον διδάξει από νωρίς!

20140601

Τα παιδιά χρειάζονται πολλά πράγματα από τους γονείς τους, όμως υπάρχουν πράγματα που ανάλογα το φύλο τους θέλουν περισσότερο τον μπαμπά ή τη μαμά να τα διδάξει..
Δείτε έξι πράγματα που μαθαίνει ο μπαμπάς του γιο.

1. Πώς να δένει τη γραβάτα
Αν ακόμα ο γιος σας δεν ξέρει πώς να δένει σωστά μια γραβάτα από πού περιμένετε να το μάθει; Από το Διαδίκτυο; Είναι καλύτερο όμως το Διαδίκτυο από τον μπαμπά;

2. Πώς να παίρνει σωστές αποφάσεις
Οι άντρες περισσότερο από τις γυναίκες χρειάζεται να λαμβάνουν μόνοι τους τις αποφάσεις με σύνεση και όχι να αφήνουν κάποιους άλλους να επιλέγουν γι’ αυτούς. Διδάξτε τους να αποφασίζουν με γνώμονα τα θέλω τους και όχι με κριτήρια τα χρήματα ή το συμφέρον, όποιο κι αν είναι αυτό.

3. Να μην ντρέπεται για την ευαισθησία που τον διακρίνει
Όταν ένα αγόρι είναι τρυφερό και ευαίσθητο συχνά το αποκαλούν ως το «παιδί της μαμάς» ή «μαμόθρεφτο» με αποτέλεσμα να το βλέπει σαν κακό και απαγορευτικό. Εδώ εσείς ως πατέρας μπορείτε να δώσετε το καλό παράδειγμα και να εξηγήσετε στον γιο πως είναι καλό να εκφράζει τα συναισθήματα του χωρίς καμία ντροπή. Άλλωστε δεν είναι τροπή να δακρύζει κανείς επειδή είδε μια συγκινητική ταινία!

4. Να εκτιμάει τη γυναίκα
Οι μπαμπάδες είναι εκείνοι που πρέπει να διδάξουν τους γιους τους να εκτιμάνε τη μητέρα και τις γυναίκες γενικότερα. Πώς; Αρχίζοντας από το να αγαπάτε εσείς την σύντροφο σας και να την αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Και μην ξεχνάτε αυτήν σας την αγάπη να τη δείχνετε και να την εκφράζετε.

5. Να εκτονώνει την ενέργειά του
Τα αγόρια έχουν μεγάλη ενέργεια την οποία πρέπει να εκτονώνουν. Ο μπαμπάς είναι εκείνος που θα μάθει τον γιο πώς να εκτονώνει την ενέργεια του χωρίς βία. Είναι και μια ωραία ευκαιρία να αθλείστε παρέα.

6. Γενικότερα για τη ζωή
Χωρίς να σας διακόπτει κανείς συζητήστε με τον γιο σας. Για ένα αγόρι είναι σημαντικό να παίρνει απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν από τον πατέρα. Άλλωστε στα μάτια των παιδιών ο μπαμπάς είναι εκείνος που τα ξέρει όλα. Με αυτόν τον τρόπο θα καλλιεργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και βαθιάς αγάπης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *