Νιώσε υπερήφανος που είσαι Έλληνας

20140605

Γιώργος Πούλιος, Δικηγόρος

Πρώτοι οι Έλληνες διαπίστωσαν, ότι η γη κινείται, χωρίς να έχουν κανένα επιστημονικό μέσον στη διάθεση τους.

Ο Αναξίμανδρος (610-546 π.Χ.) διετύπωσε τη θεωρία, ότι η γη κινείται «Περί του κόσμου κέντρο».

Ο Φιλόλαος λίγο αργότερα υποστήριξε, ότι οι πλανήτες κινούνται από Δυτικά, προς τ’ αριστερά, γύρω από την ακίνητη «πύρινη σφαίρα» (τον Ήλιο).

Ο Ηρακλής ο Ποντικός επινόησε την περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονα της «κινουμένης εκάστης ημέρας μιαν έγγιστα περιστροφή».

Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος (280 π.Χ.) υποστήριξε το ηλεκτρονικό σύστημα, δηλαδή ότι ο Ήλιος μένει ακίνητος και όλα τα άλλα κινούνται γύρω του.

Ο Απολλώνιος (3ο αιώνα π.Χ.) υποστήριζε με τα μαθηματικά του έργα τη θεωρία της κίνησης των πλανητών γύρω από τον Ήλιο.

Ο Μαρξ υπήρξε μεγάλος μελετητής και θαυμαστής των αρχαίων Ελλήνων. Η διδακτορική του διατριβή έχει ως θέμα την επικούρεια φιλοσοφία, η οποία τον επηρέασε δια βίου.

Ο Αισχύλος που είχε πολεμήσει στο Μαραθώνα σκοτώθηκε άδοξα, όταν ένας αετός πέταξε μια χελώνα πάνω στο κεφάλι του, του μεγάλου τραγικού μας ποιητή.

Η Ελλάδα είναι πάντα η πρώτη χώρα που παρελαύνει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και η Ελληνική σημαία συνοδεύεται πάντα από τη διοργανώτρια χώρα.

Η δραχμή, το προηγούμενο Ελληνικό νόμισμα, ήταν το αρχαιότερο, πάνω από 2.700 χρόνια.

Ο Άγιος Βασίλειος ήταν ο Άγιος Νικόλαος, ένας Άγιος Έλληνας από τη Μικρά Ασία που συνήθιζε να δίνει χρήματα στους φτωχούς.

Ο Άδωνις ήταν τόσο όμορφος που τον ερωτεύτηκε η θεά Αφροδίτη. Για να τον έχει δικό της τον έκρυψε στα έγκατα της γης και τον εμπιστεύτηκε στην Περσεφόνη.Η Περσεφόνη όταν τον είδε ξέχασε την υπόσχεση της και θέλησε να τον κρατήσει για πάντα κοντά της.Ο Δίας για να ευχαριστήσει και τις δύο χώρισε το χρόνο σε δυο μέρη. Για έξι μήνες ο Άδωνις θα έμενε μαζί με την Περσεφόνη, στο σκοτάδι και για άλλους έξι μήνες πάνω στη γη με την Αφροδίτη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *