Διεθνές συνέδριο για τον Αχιλλέα

20140616

Αυξανόμενο και σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερο του αναμενομένου εκδηλώνεται το ενδιαφέρον για το επικείμενο διεθνές συνέδριο στις 20/21.06.2014 για τον Αχιλλέα στην Πόλη της Λαμίας, με στόχο να βρεθούν τα ανάκτορα του μακρινού προγόνου μας, του πρωταγωνιστή της Ιλιάδας και του Τρωικού Πολέμου, του αξεπέραστου Αχιλλέα, του Βασιλιά της Φθίας.

Αρχαιολόγοι, ιστορικοί, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και άλλοι ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, αποτελούν το σώμα των συνέδρων που ζήτησαν και έλαβαν τις σχετικές προσκλήσεις.

Με τον συγκεκριμένο άξονα, Αμερικανοί και Έλληνες εισηγητές θα προσεγγίσουν το υπόψη θέμα που αναμφιβόλως ξεπερνάει τα τρέχοντα και τετριμμένα.

Το έναυσμα προέρχεται από την Αμερική και Έλληνες ομογενείς με πίστη και όραμα σε υψηλούς στόχους. Ο καθηγητής James Dimitri Brianas, Florida Tech, -President Achilles Foundation- που σκοπό της ζωής του έβαλε να προωθήσει αυτό το μεγάλο στόχο.

Την εκτίμηση και υποστήριξή του εκδήλωσε ο Δήμος Λαμιέων με πρωτοστάτη τον Αντιδήμαρχο για τα πολιτιστικά κ. Κώστα Μουστάκα, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού που στο ενεργητικό του έχει να επιδείξει μία σειρά παρόμοιων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη. Η εταιρεία Afea εξ άλλου, που εξειδικεύεται στη διοργάνωση συνεδρίων καλοχαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα και συντρέχει με υλικό και υποστήριξη την εκδήλωση.

Συμβούλιο για τον Αχιλλέα

Ιωάννης Μακρής Εκπαιδευτικός Πρόεδρος
Νίκος Κοντογιάννης Εκπαιδευτικός 1ος Αντιπρόεδρος
Prof. James –Dimitri Brianas Καθηγητής Πανεπιστημίου Florida Tech USA 2ος Αντιπρόεδρος
Γεώργιος Αποστολόπουλος Οικονομολόγος Γραμματεύς
Σπυρίδων Μπαϊκούσης MSc Αρχαιολόγος Έρευνα
Δρ. Ευθύμιος Αδάμης Καθηγητής Φιλολογίας Ταμίας
Δρ. Ελένη Μπενιάτα Προϊστ. Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Φθιώτιδας Δημόσιες Σχέσεις
Βασίλειος Κανέλλος Εκπαιδευτικός Πρωτόκολλο
Τάκης Ευθυμίου Εκπαιδευτικός Υπεύθυνος διοργάνωσης

Γραφείο Αθηνών: Φωκίωνος Νέγρη & Σκοπέλου 1, GR11361 Αθήνα –
Τηλ. [0030] 210-8221788, Κιν.: [0030] 6944 44 28 75 E-Mail: gnapostol@gmail.com

Ως μέλος του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και την πλήρη ευαρέσκεια των διοργανωτών σε όλους τους χορηγούς, συνδρομητές και υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Γ. Αποστολόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *