Προς Παπαντωνίου: “Δώσε 7 εκατομμύρια εξηγήσεις”

20140618

Ο Μανώλης Κωνσταντουλάκης, αναγνώστης του enikos.gr γράφει την άποψή του για την αγωγή που κατέθεσε κατά της Realnews o πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου με την οποία ζητά ως αποζημίωση 7 εκατ. ευρώ.

«Όλες οι λαϊκές ρήσεις για τον εγωισμό, την αλαζονεία και το θράσος των ανθρώπων βρίσκει εφαρμογή στα πρόσωπα πολλών από εκείνους που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Άνθρωποι που πέρασαν από κυβερνητικές θέσεις και όταν αποσύρθηκαν έμειναν στην “μοναξιά” της χλιδής, της πολυτελούς βίλας τους και του σκάφους τους. Άνθρωποι που προσπαθούν να επιβάλλουν την σιωπή στην κριτική και τον έλεγχο των πεπραγμένων τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο πρώην τσάρος της Σημιτικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με το κραχ του χρηματιστηρίου του ’99, τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και τη χλιδάτη ζωή του. Είναι ένας από εκείνους που “απαγορεύει” τον δημόσιο έλεγχο για όσα έκανε ή δεν έκανε κατά την διάρκεια της δημόσιας ζωής του. Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου απαντά στο ρεπορτάζ και την έρευνα με αγωγές και επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία του “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”. Μόνο που η ιστορία έχει δείξει ότι αυτή η λογική δεν εμπόδισε ποτέ τις μεγάλες, ουσιαστικές και τεκμηριωμένες δημοσιογραφικές έρευνες. Αυτή θα είναι και η πορεία της έρευνας της Realnews για τα πεπραγμένα του κ. Παπαντωνίου όσο υπηρετούσε τον ελληνικό λαό και διαχειριζόταν τα χρήματά του.

Θράσος ή άγνοια; Θράσος γιατί ο πρώην υπουργός αντί να ανοίξει τον δρόμο της έρευνας και να δώσει εξηγήσεις στην πλέον δύσκολη περίοδο για τους ‘Έλληνες πολίτες, ζητά 7 εκατ. ευρώ από μία εφημερίδα που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ερευνά και να αποκαλύπτει την αλήθεια, τα γεγονότα. Γιατί, προφανώς, δεν αισθάνεται την ανάγκη, την ώρα που απολαμβάνει την πλούσια ζωή του, να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις στους ‘Έλληνες για τον τρόπο που “αξιοποίησε” τα χρήματά τους. Άγνοια γιατί ποτέ δεν διδάχθηκε, όπως και άλλοι πολιτικοί, από ομότιμούς τους στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο ότι όταν αναλαμβάνεις δημόσια αξιώματα είσαι υποχρεωμένος να αποδεικνύεις καθημερινά ότι δικαίως τοποθετήθηκες στη θέση σου αλλά και να ανεβάζεις ψηλά τον πήχυ της αξιοπρέπειας και της διαφάνειας για να μπορείς να απαιτείς το ίδιο από τους πολίτες σου. Είτε πρόκειται για θράσος είτε για άγνοια, θεωρώ ότι ο αριθμός των 7 εκατομμυρίων έχει αξία μόνο αν είναι τόσες οι εξηγήσεις που θα δοθούν από τον πρώην υπουργό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *