Ένα μπράβο στο Σκαμνό!

20140711

ΓΑ

Μπορεί η κρίση με τα πολλά της πρόσωπα και εκδοχές να στέκεται απτόητη και να βυθίζει στη θλίψη και απογοήτευση το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας, αλλά να που κάπου κάπου να σου και εκδηλώνονται κάποιες αναλαμπές ανάσας. Όχι, φίλες και φίλοι, δεν μιλάμε για την ανάκαμψη που μόνον κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες φαντασιώνονται. Ένα τοπικό γεγονός με πολύ μεγαλύτερη ακτινοβολία σε υπερτοπικό και ίσως διεθνές ενδιαφέρον, πήγε να αλλάξει την ατζέντα της κακομοιριάς μας.

Μιλάμε για το 1ο Διεθνές Συνέδριο που έκλαβε χώρα στην Πόλη της Λαμίας στις 20 και 21 Ιουνίου 2014 με θέμα τον Αχιλλέα, τον αξεπέραστο βασιλιά της Φθίας και πρωταγωνιστή της Ιλιάδας του Ομήρου και του Τρωικού Πολέμου. Στόχος του διήμερου Συνεδρίου, να βρούμε τα ανάκτορα του Αχιλλέα στα χώματα της Φθίας. Ασυνήθιστο κάπως θέμα για τους πολλούς συντοπίτες μας και όχι μόνον.

Υποψιασμένοι οι διοργανωτές απευθύνθηκαν μόνον σε ευαισθητοποιημένους ανθρώπους με προσκλήσεις. Ιστορικούς, αρχαιολόγους, εκπαιδευτικούς, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και να που διατυπώθηκαν και παράπονα από ανθρώπους που δεν έλαβαν πρόσκληση. Ενθαρρυντικό στοιχείο για το Συμβούλιο του Αχιλλέα που δρα στην Ελλάδα και συνεργάζεται στενά με τον Achilles Foundation, Florida USA και τον πρόεδρό του, ομογενή τρίτης γενεάς Ελληνοαμερικανό καθηγητή James – Dimitri Brianas, Florida Tech. Ευχάριστη έκπληξη επίσης το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ και η εκτενής κάλυψη του γεγονότος, πριν κατά και μετά το συνέδριο.

Ο μικρός Σκαμνός είχε ηχηρή παρουσία και συμβολή και ειδικότερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνού που εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες τιμά το ρόλο και την αποστολή του εστιαζόμενος σε έργα με κοινωφελή και πνευματικό αντίκτυπο και όλα αυτά πάνω σε εθελοντική βάση.

Δικαιούνται οι Σκαμνιώτες να λάβουν γνώση της παρακάτω επιστολής που στάλθηκε στο Σύλλογό μας από το Συμβούλιο για τον Αχιλλέα:

Προς το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού
Σκαμνό Φθιώτιδος

Λαμία, 11.07.2014

1ο διεθνές συνέδριο για τον Αχιλλέα, Βασιλιά της Φθίας στη Λαμία

Αξιότιμες Κυρίες και κύριοι!

Για την υποστήριξή σας και την ουσιαστική σας επιχορήγηση του συνεδρίου μας καλύπτοντας τη δαπάνη ποτών, αναψυκτικών και καφέ υποδοχής των συνέδρων στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου 20.06.2014, Παρασκευή βράδυ, που έλαβε χώρα στον Άγιο Λουκά Λαμίας σε ύψος ποσού 400 Ευρώ, γεγονός που δείχνει το βαθμό ευαισθησίας σας, να στηρίξετε την προσπάθειά μας που έχει διεθνή χαρακτήρα και αντίκτυπο, ώστε να βρεθούν τα ανάκτορα του ομηρικού ήρωα Αχιλλέα και πρωταγωνιστή της Ιλιάδας και του Τρωικού Πολέμου, στα χώματα της Φθίας, με αυτονόητη σημασία για τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και την πνευματική αναβάπτιση του τόπου μας, έχουμε να σας εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Συμβουλίου μας.

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι ο Σύλλογός σας, έξοχο δημιούργημα ανθρώπων ενός μικρού οικισμού, έχει καταξιωθεί στην ευρύτερη περιοχή ως ένας δραστήριος οργανισμός με σημαντική κοινωφελή και πνευματική δράση. Κατά τούτο αξίζει στη Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου σας ένας ιδιαίτερος έπαινος και αναγνώριση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους άξιους συγχωριανούς σας και τα στελέχη σας που ποικιλοτρόπως υποστήριξαν και συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και διεξαγωγή ενός συνεδρίου αξιώσεων.

Μία σύντομη επισκόπηση εν είδη συμπερασμάτων από το συνέδριο, όπως ήδη έχει κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ της περιοχής, προς ενημέρωσή σας, διαβιβάζουμε συνημμένα.

Με την έκφραση της εξαιρετικής τιμής στην εταιρεία και το επιτελείο σας, διατελούμε φιλικά

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ

Καθηγητής James-Dimitri Brianas
Florida Tech- USA
Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου στην Ελλάδα
& Πρόεδρος Achilles Foundation, Florida USA

Δρ. Ελένη Μπενιάτα
Παιδαγωγικής & Διδακτικού σχεδιασμού
Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Μέλος του Συμβουλίου για τον Αχιλλέα -Δημόσιες Σχέσεις

 

Αξίζει επίσης να γίνει ειδική αναφορά στα στελέχη του Συλλόγου μας που έβγαλαν το Σκαμνό και το Σύλλογο ασπροπρόσωπους, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Συμβουλίου.

Γι’ αυτό το Σκαμνό μιλάμε, σ’ αυτούς τους ανθρώπους υποκλινόμαστε:

«….Οι διοργανωτές, το Συμβούλιο του Αχιλλέα, εκφράζουν ευχαριστίες στο επιτελείο του τουριστικού συγκροτήματος στον Άγιο Λουκά [look up] και στον κ. Νίκο Σπανό, διαχειριστή του συνεδριακού κέντρου στο Κάστρο για την εξαιρετική δουλειά και τη φιλοτιμία με την οποία υποστήριξαν την εκδήλωση. Τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κοινότητας [Σκαμνού-] Οίτης κ. Βασίλη Σταϊκούρα που υποστηρίζει και ενδιαφέρεται για την ανίχνευση του ιστορικού μας παρελθόντος. Τέλος θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες οφείλονται στα στελέχη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαμνού που καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου υποστήριξαν την εκδήλωση με διάφορους τρόπους Γραμματεία, επιμελητεία κλπ και συγκεκριμένα το Δικηγόρο Λαμίας Μιχάλη Αστρακά, το Δασολόγο τ. Επιθεωρητή Δασών Στερεάς Ελλάδας Ευθύμιο Αποστολόπουλο, την καθηγήτρια φιλολογίας κυρία Μαρία Απ. Αποστολοπούλου – Σακκά, την οικονομολόγο κυρία Αλεξάνδρα Νέλλα-Αποστολοπούλου, την γεωπόνο κ. Σούλα Αποστολοπούλου …»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *