Χαμός στη σελίδα του facebook του Μουσείου του Λούβρου!

20140712

karfitsa.gr

Δεκάδες οι αναρτήσεις στο facebook, όπου Έλληνες αλλά και ξένοι «μαλώνουν» για το αν η Νίκη της Σαμοθράκης πρέπει να βρίσκεται στο Μουσείο…

«It is stolen, bring it back». «Η Νίκη ανήκει στην πατρίδα της την Σαμοθράκη» γράφουν οι Έλληνες στο Μουσείο, στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook, με τους Γάλλους χρήστες να λένε πως είναι «ηλίθιοι και αστείοι όσοι ζητάνε την επιστροφή της».

Εκατοντάδες μηνύματα που υμνούν την ομορφιά, αναφέρονται στην αρπαγή του αγάλματος, στα αγγλικά, γαλλικά αλλά και στα ελληνικά, κατακλύζουν από την Τετάρτη την ανάρτηση του Μουσείου του Λούβρου που αναφέρεται στην ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης στη Νίκη της Σαμοθράκης και στην επιστροφή της στη γνωστή θέση της στο Μουσείο στο κεφαλόσκαλο της Δυτικής πτέρυγας.

Το αρχαιοελληνικό άγαλμα απαράμιλλης ομορφιάς, το οποίο βρίσκεται εδώ και περίπου 130 χρόνια στο Μουσείο και το έχουν δει εκατομμύρια επισκέπτες βρισκόταν σε παραπλήσιο χώρο εδώ και δέκα μήνες, προκειμένου να γίνει μια σειρά από εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών -πολλές από τις οποίες προκάλεσαν οι ίδιοι οι Γάλλοι. Η ανάρτηση της είδησης για την επιστροφή στη γνώριμη θέση του στο Μουσείο, προκάλεσε δεκάδες σχόλια από Έλληνες που μιλάνε για ένα κλεμμένο αρχαίο άγαλμα, η θέση του οποίου είναι στη Σαμοθράκη, ζητώντας την επιστροφή του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *