’13 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί’

20140713

lifo

Το wisebread είχε πρόσφατα 13 συμβουλές για να κάνουμε με το που ξυπνάμε.
Και φυσικά ο τίτλος του άρθρου ήταν “13 πράγματα που κάνουν οι *επιτυχημένοι* άνθρωποι κάθε πρωί”.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν τα παρακάτω – και πολύ αναρωτιέμαι αν μερικοί που εγώ θεωρώ επιτυχημένους τα κάνουν. (Αν τα κάνουν όλοι ανεξαιρέτως, να τα κάνω κι εγώ!)

Δεν είναι απαραίτητα πλούσιοι ή πανδιάσημοι. Προσωπικά δεν ορίζω έτσι την επιτυχία.

Τους βάζω παρακάτω, εναλλάξ με τις συμβουλές.

Ούτε και οι συμβουλές (που μεταφράσαμε ειδικά για αυτό το ποστ) είναι απαραίτητα κακές. Απλώς προσπαθώ να τους φανταστώ να κάνουν όλα αυτά τα lifestyle πράγματα αυτο-βοήθειας με το που θα ξυπνάνε, ώστε να παραμείνουν ‘επιτυχημένοι’…

1 . Προετοιμαστείτε από το βράδυ
Για να δημιουργήσετε μια ειρηνική ρουτίνα το πρωί, αρχίστε να προετοιμάζεστε για την επόμενη μέρα από το προηγούμενο βράδυ. Επιλέξτε το ντύσιμό σας, φτιάξτε το φαγητό σας, και οργανώστε ό,τι χρειάζεται για έχετε μαζί σας το πρωί με το που θα ανοίξετε την πόρτα. Αυτό σας δίνει το χρόνο να ενσωματώσετε πιο παραγωγικά στοιχεία στο πρωινό σας αντί για ένα χαοτικό ξεκίνημα στη μέρα, κάθε μέρα. Κάθε βράδυ, κάντε μια to-do λίστα για την επομένη, ώστε να μπορέσετε να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτά που έχουν σημασία.

epitixia11

Δημήτρης Παπαϊωάννου, χορογράφος/σκηνοθέτης

2 . Ξυπνήστε και “λάμψτε” πιο νωρίς
Αναδιαμορφώστε το εσωτερικό ξυπνητήρι σας για να ξυπνάτε νωρίτερα από το συνηθισμένο. Έτσι μπορείτε να πετύχετε πολλά πράγματα από τη λίστα σας, πριν πάτε καν στη δουλειά. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε ένα αίσθημα ολοκλήρωσης νωρίς, και έτσι θα υπάρχει λιγότερο άγχος στο να αντιμετωπίσετε τη μέρα.

epitixia12

Κική Δημουλά, ποιήτρια

3. Βρείτε λίγο χρόνο για εσάς
Με το να ξυπνάτε νωρίτερα, μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας το “δικό του” χρόνο πριν ξυπνήσει η υπόλοιπη οικογένεια. Αυτή η ήσυχη ώρα, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε σ’ αυτό που πρέπει να γίνει για την επίτευξη των στόχων σας καθημερινά, ενώ σας δίνει ακόμα την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σας, ώστε να ξέρετε τι θέλετε στη ζωή σας. Αν πάλι τα πρωινά δεν είναι ιδανικά, βρείτε 30 τουλάχιστον λεπτά την ημέρα για τον εαυτό σας, χωρίς να σας ενοχλεί κανείς.

epitixia13

Διονύσης Σαββόπουλος, τραγουδοποιός

4 . Θετικές σκέψεις
Αν ξεκινάτε κάθε πρωί με θετικές σκέψεις ενώ ταυτόχρονα σκέφτεστε ή οραματίζεστε αυτά που θα πετύχετε την ημέρα, το πιθανότερο είναι αυτές οι βλέψεις να αποδώσουν καρπούς. Ξυπνήστε και σκεφτείτε τη νέα μέρα, και μη θρηνείτε για τα λάθη του χτες.

epitixia14

Ζυράννα Ζατέλη, συγγραφέας

5 . Κάντε την καρδιά σας να χτυπάει
Η άσκηση είναι ένα ζωτικό μέρος της συνολικής καλής υγεία και της ψυχικής ευεξίας. Με το να σηκώνεστε νωρίς και να κάνετε 20-30 λεπτά άσκησης πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας, μπορείτε να δώσετε ροή στο αίμα, να λειτουργήσετε τον εγκέφαλό σας, καθώς και να εστιάσετε πιο καθαρά στις δραστηριότητες της ημέρας.

epitixia15

Σπύρος Στάβερης, φωτογράφος

6 . Φάτε πρωινό
Ένα υγιεινό πρωινό παρέχει στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να μείνει σε εγρήγορση όλη την ημέρα. Αν δε φάτε πρωινό, αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ναρκωμένοι, αδύναμοι και πολύ κουρασμένοι για να κάνετε τις δουλειές σας. Φτιάξτε ένα υγιεινό μενού για το πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο για να συμβάλλετε στη διατήρηση της συγκέντρωσης και της ενέργειάς σας όλη την ημέρα

epitixia16

Λένος Χρηστίδης, συγγραφέας

7 . Τακτοποιείστε το χώρο σας
Πριν φύγετε από το σπίτι σας κάθε πρωί, φτιάξτε το κρεβάτι σας, βάλτε άπλυτα στον κάδο, και γεμίστε το πλυντήριο πιάτων. Η επιστροφή μετά σε έναν πιο οργανωμένο χώρο, θα σας δώσει περισσότερο χρόνο να επικεντρωθείτε σε πράγματα που έχουν σημασία για την προσωπική σας επιτυχία, αντί να πρέπει να ασχολείστε με μικροπράγματα που πρέπει να γίνουν.

epitixia17

Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός

8 . Κάντε την ώρα το νέο σας ταίρι
Υπολογίστε πώς ξοδεύετε το χρόνο σας χρησιμοποιώντας τη λίστα σας ως εργαλείο οργάνωσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να μετρήσετε τι μπορεί να επιτευχθεί κατά τις ώρες που είστε ξύπνιοι και να σας βοηθήσει να δώσετε προτεραιότητα στο τι πρέπει πραγματικά να γίνει. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει το να ορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας, για να γλιτώσετε τη σπατάλη του χρόνου.

epitixia18

Γιώργος Λάνθιμος, σκηνοθέτης

9 . Βγείτε λίγο στον ήλιο
Αν η πλειοψηφία των εργασιών που έχετε να κάνετε είναι μέσα στο γραφείο ή το σπίτι σας, βρείτε λίγο χρόνο για να πάτε έξω στον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Ο ήλιος έχει οφέλη για την υγεία, επομένως βρείτε τρόπους για να τον απολαύσετε κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας ρουτίνας ή του χρόνου που έχετε αφιερώσει στον εαυτό σας.

epitixia19

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσ/νικης

10. Ξεχάστε πως είναι να χρονοτριβούν
Γίνετε δυναμικοί και τελειώνετε τις δουλειές που αρχίζετε, ακόμα και αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε κίνητρα. Με το να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα πράγματα που δε σας αρέσει να κάνετε (και με το να τα νικάτε!) θα νιώθετε καλύτερα και θα έχετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και αυτοπεποίθησης.

epitixia20

Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας

11 . Βγείτε έξω από τα νερά σας
Πολλοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους έχουν φτάσει στην κορυφή επειδή πήραν ρίσκα. Δεσμευτείτε στον εαυτό σας να κάνετε τουλάχιστον ένα πράγμα που είναι έξω από τα νερά σας κάθε μέρα – δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό θα είναι αυτό το βήμα. Θα χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας και το πιθανότερο είναι να ανακαλύψετε και περισσότερες ευκαιρίες.

epitixia21

Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης

12 . Διαβάστε περισσότερο
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολλά πράγματα. Διαβάστε την εφημερίδα, διαβάστε περιοδικά, διαβάστε αυτοβιογραφίες ή διαβάστε ιστορίες, ό,τι μπορείτε να βρείτε για να δυναμώσετε το μυαλό και την προοπτική σας. Διαβάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Ξεκινήστε με το να διαβάζετε την εφημερίδα ενώ περπατάτε στο διάδρομο, ή τρώγοντας πρωινό.

epitixia22

Πάνος Κούτρας, σκηνοθέτης

13 . Να είστε ευγνώμονες
Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, και όπως θα έχει γίνει η πρωινή σας ρουτίνα, θα έχετε πλέον περισσότερο χρόνο για να σκεφτείτε για ποια πράγματα που έχετε ήδη στη ζωή σας είστε ευγνώμονες. Ενισχύστε την ευγνωμοσύνη σας (και την αισιοδοξία σας!) γράφοντας σε ένα χαρτί κάθε πρωί όταν ξυπνάτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα ως σημείο αναφοράς όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, απογοητευμένοι, ή έτοιμοι να παραιτηθείτε…

epitixia23

Λένα Πλάτωνος, συνθέτρια

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *