Επικίνδυνη για οικονομική κατάρρευση η Ελλάδα

20140722

Πηγη: Parapolitika

Στις πρώτες θέσεις του δείκτη κινδύνου της Blackrock που δείχνει τις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας φιγουράρει η Ελλάδα.
Στις πρώτες θέσεις του δείκτη κινδύνου της Blackrock που δείχνει τις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας με βάση τα δημοσιονομικά τους στοιχεία, φιγουράρει η Ελλάδα και μάλιστα στις πρώτες θέσεις.

Με βάση τον τριμηνιαίο (Aπρίλιο-Μάιο-Ιούνιο) δείκτη επικινδυνότητας χρέους (Sovereign Risk Index) της Blackrock, το τελευταίο αυτό τρίμηνο ευνόησε τις ανεπτυγμένες αγορές όπως το Βέλγιο και τη Βρετανία, οι οποίες ανέβηκαν σε κατάταξη, ενώ οι βασικές αναδυόμενες αγορές υποχώρησαν, λόγω πολιτικής αστάθειας και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.

kindinos-ptoxefsis

 

Η Βραζιλία κατήλθε τέσσερις θέσεις και βρέθηκε 31η μεταξύ 50 χωρών, κάτι που σύμφωνα με την Blackrock αποδίδεται στα αυξανόμενα επίπεδα του βραχυπρόθεσμου χρέους. Η Ρωσία «έπεσε» τρεις θέσης στην 24η λόγω «υποχώρησης της αντιληπτής αποτελεσματικότητας της κυβέρνησής της» και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών. Η Αργεντινή, που βρίσκεται σε αδιέξοδο με τους επενδυτές που αρνήθηκαν το «κούρεμα» των ομολόγων, υποχώρησε στην κατάταξη κατά μία θέση στην 45η, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα σειρά αναπτυγμένων οικονομιών επωφελήθηκαν από την αναθεώρηση προς τα πάνω που έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις προβλέψεις του για την ανάπτυξη. Το Βέλγιο ανέβηκε τέσσερις θέσεις και βρέθηκε στην 27η, η Βρετανία τρεις θέσεις υψηλότερα στην 20η και η Ολλανδία σημείωσε άνοδο δύο θέσεων στην 11η.

Ακολουθούν οι λίστες των χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα χρέους (στην κορυφή, θέση 1, η χώρα με την μικρότερη επικινδυνότητα, και στο τέλος, θέση 50, η χώρα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα):

Νορβηγία
Σινγκαπούρη
Ελβετία
Σουηδία
Γερμανία
Ταϊβάν
Φινλανδία
Καναδάς
Νέα Ζηλανδία
Αυστραλία
Ολλανδία
Δανία
Χιλή
Νότια Κορέα
ΗΠΑ
Αυστρία
Μαλαισία
Τσεχία
Περού
Ηνωμένο Βασίλειο
Πολωνία
Ισραήλ
Κίνα
Ρωσία
Φιλιππίνες
Ταϊλάνδη
Βέλγιο
Κολομβία
Γαλλία
Σλοβακία
Βραζιλία
Μεξικό
Νότια Αφρική
Ιαπωνία
Κροατία
Ινδονησία
Τουρκία
Ισπανία
Ινδία
Νιγηρία
Ιρλανδία
Ουγγαρία
Σλοβενία
Ιταλία
Αργεντινή
Πορτογαλία
Ουκρανία
Αίγυπτος
Βενεζουέλα
Ελλάδα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *