Σκαμνός: Καφενεδάκι

20140818

Ένας πόθος των Σκαμνιωτών, έλαβε σάρκα και οστά χάρις στις ενέργειες του Συλλόγου μας. Μετά και από την πλήρη υποδομή καντίνας με ψυγειοκαταψύκτες, ντουλάπια, -ας είναι καλά ο μεγάλος δωρητής Θανάσης Γκόλφης- και όλα τα λοιπά απαραίτητα, προστέθηκε φέτος με νέα χρηματοδότηση από το Σύλλογό μας και όλος ο αναγκαίος συμπληρωματικός εξοπλισμός με σερβίτσια και ποτηρικά και να που το καφενεδάκι του Σκαμνού άρχισε να λειτουργεί χάρις και στην αποφασιστική εμπλοκή του Νεκτάριου που φαίνεται ότι πήρε το ρόλο αυτό στα σοβαρά.

Στο Σκαμνό, το πανέμορφο χωριό, δυστυχώς, λόγω μεγέθους, δεν προσφέρεται καμία ευκαιρία για μία ανθρώπινη συνάντηση και επικοινωνία. Δεν υπάρχει ούτε ένα μπακάλικο, ούτε καφενείο, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα! Ακόμη και η χρήση του πολιτιστικού μας κέντρου τελεί υπό αυστηρούς περιορισμούς με γραπτές αιτήσεις στον πρόεδρο που στον πλείστον των περιπτώσεων –ο λόγος για τον συγχωριανό μέχρι τώρα προεδρεύοντα, αφού χάσαμε το Θανάση Παναγή εντελώς απρόοπτα, Πολύκαρπο Αστρακά- δεν απαντώνται κάν. Έτσι, λοιπόν , ακόμη και η επανασύσταση της βιβλιοθήκης που επίσης ολοκληρώσαμε πέρυσι, παραμένει δώρο – άδωρο, αφού δεν είναι εύκολο να μπαίνει κανείς στο χώρο!

Βασικός στόχος της Διοίκησης του Συλλόγου μας ήταν και παραμένει η δημιουργία αυτής της υποδομής για το καφενεδάκι. Είμαστε ευτυχείς και καλοχαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία που φαίνεται να έτυχε καλής υποδοχής από σύσσωμο το χωριό. Η υλοποίηση αυτού του στόχου, να σημειώσουμε εδώ, έρχεται να καλύψει και μία δέσμευση που ανέλαβε η Διοίκηση του Συλλόγου μας στην περυσινή μας συνέλευση. Τη σκέψη αυτό, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, είχαμε μοιραστεί και με την ηγεσία του άλλου Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» [Φάνης Σκαρής και Δημήτρης Αλεξ. Πολυζωίδης], που την αποδέχθηκαν με απολύτως θετικό τρόπο.

Το καφενεδάκι του Σκαμνού στεγάζεται στον παρακείμενο χώρο του σχολείου [καντίνα] που αποτελεί δημοτική ακίνητη περιουσία και έτυχε της έγκρισης του αντιδημάρχου Κώστα Μουστάκα, εκτιμώντας ότι η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σαφώς στις υποχρεώσεις του Δήμου έναντι των πολιτών και πολύ περισσότερο σε έναν μικρό οικισμό, όπως ο Σκαμνός, όπου δεν προσφέρονται άλλες ευκαιρίες, όχι μόνον αναψυχής, αλλά , θα λέγαμε, ακόμη και μίας στοιχειώδους κοινωνικής, ανθρώπινης επικοινωνίας. Αναμφίβολα η κίνηση αυτή απευθύνεται σε όλους τους συγχωριανούς μας και όλως ιδιαιτέρως στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Περιττό να τονίσουμε ότι τόσον η πρωτοβουλία, όσο και η κάλυψη σημαντικών δαπανών, από το ταμείο του Συλλόγου μας, χωρίς να προσφεύγουμε σε ελεημοσύνες και οχλήσεις στα άδεια ταμεία του Δημοσίου, περιποιεί πρόσθετη τιμή στο Σύλλογό μας και τον καταξιώνει στον τομέα της κοινωνικής του ευαισθησίας και προσφοράς από το ξεκίνημά του, εδώ και 40 περίπου χρόνια.

Ένα μεγάλο μπράβο και θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο Μεταξά, εξέχον στέλεχος του Συλλόγου μας, για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, αλλά και στον Παύλο [φίλος και συνεργάτης του Θανάση Γκόλφη] που έφτιαξε τα υδραυλικά.

Το καφενεδάκι λειτουργεί χωρίς κερδοσκοπικά κριτήρια και αποβλέπει στην κάλυψη απλά και μόνον των πραγματικών εξόδων του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *