Ούτε μία σύνταξη λόγω θανάτου δεν μπορούν να κόψουν

20140828

Πηγή: euro2day / στρατηγικός αναλυτής

Πόσος καιρός ακόμη θα πρέπει να περάσει για να λειτουργεί το ΙΚΑ ως κανονική εταιρεία; Η ιστορία που περιγράφουμε παρακάτω είναι αληθινή και μας την εκμυστηρεύθηκε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης του χρηματοοικονομικού χώρου.

Η μητέρα του συγκεκριμένου πέθανε και ο άνθρωπος ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη διαδικασία της διακοπής της σύνταξης χηρείας που εκείνη λάμβανε από το ΙΚΑ. Αρματωμένος λοιπόν με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου και με άλλα έγγραφα, ξεκίνησε μια μέρα νωρίς από την Αθήνα για να πάει στο ΙΚΑ της πόλης της Θεσσαλίας και να ζητήσει να σταματήσει η καταβολή της σύνταξης που έπαιρνε η μητέρα του.

Αφού ξόδεψε αρκετές ώρες στο κατάστημα του ΙΚΑ, ήρθε η ώρα να τελειώνει με τη διακοπή της σύνταξης ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Το ανώτατο διοικητικό στέλεχος όμως άκουσε έκπληκτο τον υπάλληλο του ΙΚΑ να του λέει ότι δεν μπορεί να διακόψει τη σύνταξη.

Ο υπάλληλος τον συμβούλεψε να αφήσει να πιστώνεται το ποσό αυτής για κανένα τρίμηνο στον κοινό λογαριασμό που είχε με τη μητέρα του, αλλά να μην πειράξει τα λεφτά. Τον τρίτο μήνα ή λίγο μετά, το ΙΚΑ θα ερχόταν και θα αφαιρούσε τα λεφτά της σύνταξης από τον λογαριασμό, όπως εξήγησε.

Είναι εύλογο να αναρωτιέται ο άνθρωπος, κι εμείς μαζί του, πώς είναι δυνατόν να μην μπορεί το ΙΚΑ να διακόψει μία σύνταξη κάποιου που είχε πεθάνει με το πάτημα ενός κουμπιού στο κομπιούτερ εν έτει 2014.

Φαίνεται ότι θα πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά στο ΙΚΑ.

Αν το ΙΚΑ έδειχνε τον ίδιο ζήλο σε τέτοια ζητήματα όπως δείχνει με τις κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας οφειλετών, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *