Απαλλαγείτε από τα κιλά των διακοπών…

20140909

Πηγή: neadiatrofis

Και οι διακοπές τελειώνουν…

Από τη χαλάρωση του καλοκαιριού μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς πιο φθινοπωρινούς και είναι καιρός να ξαναδούμε λίγο πάλι τη διατροφή μας. Και όταν ανεβαίνουμε στη ζυγαριά, εκεί σκεφτόμαστε το πώς θα χάσουμε αν γίνεται σε μία ημέρα ότι πήραμε μέσα το καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι λάθος.

Δεν μπορούμε από μια περίοδο απόλυτης διατροφικής απελευθέρωσης, όπως αυτή των διακοπών του καλοκαιριού, να σοκάρουμε τον οργανισμό μας, ξεκινώντας απότομα και αυστηρά διαιτητικά σχήματα, τα οποία άλλωστε δεν είναι και απαραίτητα.

Η θέσπιση και μόνο κάποιων βασικών κανόνων και η επαναφορά ενός σωστού προγραμματισμού, είναι συνήθως ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να απαλλαγούμε από τα πρηξίματα και τα κάποια κιλά παραπάνω του καλοκαιριού.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

1ο) Εντοπίζουμε τα λάθη του καλοκαιριού και τα απαλείφουμε

Πολύ μεγάλο πρωινό, μεγάλες αποστάσεις μέχρι το κυρίως γεύμα, φαγητό εκτός σπιτιού κυρίως βραδινές ώρες, αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, γλυκά και παγωτά, αποτελούν τα βασικά διατροφικά λάθη του καλοκαιριού, τα οποία θα πρέπει να εξαλείψουμε

2ο) Καλύτερος προγραμματισμός με καλύτερη συχνότητα γευμάτων

Καλό πρωινό, μικρά ενδιάμεσα γεύματα (στο σπίτι, στη δουλειά) ανά τρεις ώρες, το κυρίως γεύμα μεσημεριανές ή νωρίς το απόγευμα ώρες, ελαφρύ βραδινό, θα πρέπει να αποτελέσουν το νέο διατροφικό μας ωράριο.

3ο) Μείωση ή εξάλειψη του αλκοόλ

4ο) Αποφυγή του φαγητού εκτός σπιτιού

5ο) Διατήρηση ή και αύξηση της καθημερινής μας φυσικής δραστηριότητας

Εφαρμόστε λοιπόν σύμφωνα με τα neadiatrofis.gr, αυτούς τους απλούς και ρεαλιστικούς κανόνες και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *