Ανεπιθύμητος στη Λαμία ο Χρυσοχοΐδης

20140911

 

ΓΑ: Θύελλα αντιδράσεων από τα απανωτά διόδια σε όλη τη χώρα με ακραία εκδοχή, αυτήν της Φθιώτιδας. Εξοργισμένη η τοπική κοινωνία από την ανάλγητη συμπεριφορά των συγκυβερνώντων που έχουν ξεφύγει από κάθε λογική και διεθνή πρακτική που δεν επιβάλει διόδια αν καταλογίζονται τέλη κυκλοφορίας ή δεν καταλογίζονται διόδια για δρόμους που έχουν ήδη πληρωθεί πριν από πολλές δεκαετίες ή για δρόμους που δεν έχουν κατασκευασθεί ακόμη [προχρηματοδότηση εργολάβων]..Οι κάτοικοι αυτής της χειμαζόμενης χώρας έχουν καταλάβει ότι το οδικό δίκτυο, όπως και άλλα έργα υποδομών, έχουν κοστίσει στη δύσμοιρη πατρίδα, πέντε και έξι φορές περισσότερο, από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

***

Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Μεταοφρών & Δικτύων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύριος Χρυσοχοϊδης με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του, προκάλεσε και πάλι την αγανάκτηση των πολιτών της Λαμίας. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του τοποθετήθηκαν κατά των πανάκριβων παλιών και νέων διοδίων και με εξουσιοδότησαν να απευθυνθώ προσωπικά στον Υπουργό που ξέχασε να διαβάσει το Μνημόνιο γιατί είχε διαφορετικές προτεραιότητες.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης είναι πια ανεπιθύμητος στο Δήμο Λαμίας

Έτσι κι αλλιώς οι επισκέψεις του στη Λαμία έχουν μοναδικό στόχο τις δηλώσεις στα αθηναϊκά ΜΜΕ, που τον συνοδεύουν μονίμως, επιθεωρώντας εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους.

Πεποίθηση μου είναι πως ούτε ο χαρακτήρας των δηλώσεων, ούτε η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για να γίνουν, είναι τυχαίες. Αντίθετα, έχουν σκοπό να πνίξουν τις αντιδράσεις που αναμένονται από την φτωχοποιημένη και αγρίως φορολογούμενη ελληνική κοινωνία που δεν ανέχεται να πληρώνει άλλο, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των συστημικών τραπεζών και των παραχωρησιούχων.

Η αντίδραση μας, μετά την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, θα είναι καθολική.
*Θέλουμε ασφαλές οδικό δίκτυο, κύριο και δευτερεύον, για το οποίο πληρώνει εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός.
*Θέλουμε μείωση της τιμής των διοδίων ανάλογη με την μείωση του εισοδήματος των πολιτών.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *