Αιτιάσεις κατά του Συλλόγου μας

20141011

ΓΑ: Στην ιστοσελίδα του δεύτερου “ανταγωνιστικού”, δυστυχώς, Συλλόγου του Σκαμνού, με την επωνυμία “Άγιος Γεώργιος”, δημοσιεύθηκε χθες στην ιστσελίδα του, το ακόλουθο κείμενο με διάφορες αιτιάσεις σε βάρος του Συλλόγου και στελεχών μας. Το παραθέτουμε αυτούσιο

***

Ο “καφενές”, οι σκοταδιστές και η … συνένωση!

Της συντακτικής μας ομάδας

Από της ιδρύσεως του συλλόγου μας ” Άγιος Γεώργιος ” έως και σήμερα με τις πράξεις μας, τη συμπεριφορά μας και τα γραφόμενά μας, τόσο στην εφημερίδα μας όσο και στο site, ουδέποτε εκφράσαμε οποιοδήποτε κακόβουλο σχόλιο κατά συγχωριανού μας ή συλλόγου· oι λόγοι, βέβαια, είναι πολλοί κυρίως όμως έχει να κάνει – ας μας επιτραπεί η έκφραση – με την παιδεία και την διαπαιδαγώγηση την οποία λάβαμε, ως νεότερη γενιά μιας 20ετίας τουλάχιστον, η οποία μεγάλωσε χωρίς τις μισαλλοδοξίες και τα πάθη παλιότερων ετών, που γαλούχησαν τις προηγούμενες γενιές. Μια άλλη παράμετρος, είναι η αγάπη που τρέφουμε για τον άνθρωπο γενικότερα και η επιδίωξή μας για μια ειρηνική συμβίωση όλων μας στο χωριό, απόρροια της παιδείας που αναφέρθηκε παραπάνω.

Μιλάμε βέβαια για ειρηνική συμβίωση, μιας και τα πάθη στο χωριό μας περισσεύουν! Η αιτία; «Η ύπαρξη των δύο συλλόγων», λένε μερικοί! «Λάθος!», απαντούμε εμείς, « αιτία είναι το γεγονός ότι συνεχίζουν και στις μέρες μας να τίθενται από κάποιους πάνω από το κοινό καλό, το συμφέρον δηλαδή του χωριού μας, ανούσιοι ανταγωνισμοί, προσωπικές φιλοδοξίες και εμπάθειες, κάθε λογής συμφέροντα!… », και επικαλούμαστε την ίδια την πραγματικότητα για να το επιβεβαιώσει.

Διαβάζοντας τη συνέχεια κάποιοι, που δεν γνωρίζουν, θα ξεκαθαρίσουν πολλά μες το μυαλό τους!

Με το δίκιο του θα αναρωτηθεί κάποιος, βρε παιδιά δύο σύλλογοι σε ένα χωριό είκοσι πέντε μονίμων κατοίκων; Δυστυχώς! Και λέμε δυστυχώς, γιατί σε αυτό το χωριό, υπήρχε ένας μόνο σύλλογος από το 1975, στον οποίο είμαστε όλοι εγγεγραμμένοι ως μέλη, μέχρι το 2004 περίπου. Ο Σύλλογος αυτός ήταν Ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Ο ΣΚΑΜΝΟΣ”, του οποίου το Δ.Σ από το 2004 περίπου και εντεύθεν κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσει την αξιοπιστία του στη συνείδηση μεγάλου ποσοστού των μελών του.

Θα αναρωτηθεί και πάλι αυτός ο κάποιος: « Μα, τι έγινε βρε παιδιά και έφυγαν όλα τα μέλη; »

Με νηφαλιότητα και χωρίς ίχνος κακίας θα απαντήσουμε ότι υπήρξαν ακραίες συμπεριφορές προς συγχωριανούς, όπως οι επιθέσεις σε πρόσωπα συγχωριανών της εφημερίδας ” Η φωνή των Σκαμνιωτών “, η οποία, αν και εφημερίδα πολιτιστικού συλλόγου, δε σταμάτησε να πολιτικολογεί και να αντιπαρατίθεται , καθώς επίσης η έπαρση των ηγετών του Συλλόγου και η πολιτική κοινωνικών διακρίσεων από μέρους τους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς αποτελεί η άρνηση των ηγετών του συλλόγου να παραχωρήσουν το Πολιτιστικό Κέντρο, προκειμένου να προσφερθεί ο απαιτούμενος καφές στις κηδείες τριών θανόντων συγχωριανών, των αείμνηστων Ελένης Τζιβάρα, Νικολάου Ε. Τζιβάρα και Κωνσταντίνου Δ. Πολυζωίδη, η οποία αποτέλεσε και την αιτία κατασκευής του Πνευματικού Κέντρου, όπου σήμερα έχουν πρόσβαση οι πάντες! Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη αντίδραση των ηγετών του συλλόγου τότε στην κατασκευή αυτού του Πνευματικού Κέντρου καθώς και το γεγονός ότι, αν και το συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου είχε περιέλθει με απόφαση της πολιτείας στον Δήμο Γοργοποτάμου, οι ιθύνοντες του συλλόγου, αποφάσιζαν και έπρατταν ως ιδιοκτήτες του συγκροτήματος!

Αυτή ήταν και η κύρια αντιπαράθεσή τους με τον Δήμο Γοργοποτάμου, όταν σε Πανελλήνια διοργάνωση περάσματος του Ασωπού δεν επέτρεψαν την είσοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο των ανθρώπων του Δήμου Γοργοποτάμου, του Ε.Ο.Σ Λαμίας, του Προέδρου της κοινότητας και των επισκεπτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας!

Οι αναπόφευκτες μηνύσεις του Δήμου μετά από αυτό δικαίωσαν τον Δήμο στις αίθουσες των Δικαστηρίων με ποινές για τους ιθύνοντες του συλλόγου. Ο δε Δήμος Γοργοποτάμου, μετά και την απόφαση των Δικαστηρίων & του Εφετείου, με την υπ αριθμ. 11/198/2006 Απόφασή του Δημοτικού του Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, έκανε έξωση στον σύλλογο από το Πολιτιστικό Κέντρο. Κατ αυτό τον τρόπο ανεστάλησαν οι λειτουργίες του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Ο ΣΚΑΜΝΟΣ” σε ό,τι αφορά το Πολιτιστικό κέντρο, το οποίο παρέμεινε σε αδράνεια από τις 2/10/2006 έως τις 8/5/2009.
Η πρωτοβουλία των συγχωριανών κκ. Πολύκαρπου Αστρακά και Θεοφάνη Σκαρή για ίδρυση συλλόγου με τους δυσαρεστημένους από τον προηγούμενο σύλλογο, έχει ως συνέπεια την ίδρυση του δευτέρου συλλόγου “Άγιος Γεώργιος ” στις 28/2/2009, αυτού των Απανταχού Σκαμνιωτών. Όπως ήταν φυσικό, ο νέος σύλλογος με νόμιμες καθ όλα διαδικασίες, εισήλθε στο Πολιτιστικό κέντρο και διαπίστωσε την παντελή απουσία της απαιτούμενης σκευής, αγορασμένης από τις συνδρομές όλων των συγχωριανών. Με την αμέριστη βοήθεια του Προέδρου Τ.Σ Οίτης κ. Πολύκαρπου Αστρακά, οι επιστολές μας οδήγησαν στο να αποκατασταθεί η κατεστραμμένη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, να αναπληρωθεί η απαραίτητη σκευή, να τοποθετηθούν καινούργια κουφώματα (αλουμινίου), τόσο στο Πολιτιστικό Κέντρο όσο και στο Αγροτικό Ιατρείο, καθώς και τα σιδερένια κάγκελα στον περίβολο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και της Εκκλησίας.

Η ομολογουμένως προσφιλής πολιτική του συλλόγου μας, η ανθρωπιά, η ζεστασιά, η εφημερίδα μας και η ιστοσελίδα μας εκτιμήθηκαν από συγχωριανούς και φίλους με συνέπεια την εγγραφή τους στον σύλλογό μας, φθάνοντας έως σήμερα τις 260 αιτήσεις.

Φροντίδα μας αποτέλεσε όχι μόνο η καλαισθησία των κοινόχρηστων χώρων στο χωριό μας αλλά και η αναβίωση των Κούλουμων, το άναμμα της φωτιάς, οι παραστάσεις με Θέατρο Σκιών και ταχυδακτυλουργούς για τους μικρούς μας φίλους, η δημιουργία του θερινού σινεμά με ταινίες για μικρούς και μεγάλους, κάτι εντελώς πρωτοποριακό ακόμα και σήμερα, η σύσφιξη των σχέσεων των συγχωριανών με εκδηλώσεις όπως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, βραβεύσεις συγχωριανών, μικρές βραδιές γλεντιού, η εκ νέου διοργάνωση της διάσχισης του φαραγγιού του Ασωπού, αποκαθιστώντας τις σχέσεις του χωριού με τον Ε.Ο.Σ Λαμίας και τον Δήμο Γοργοποτάμου και η διατήρηση στη συλλογική μνήμη των αείμνηστων συγχωριανών με το Μέγα Μνημόσυνο.

Οτιδήποτε κι αν κάνουμε, η εφημερίδα του άλλου συλλόγου και ακολούθως η ιστοσελίδα της δεν παύει να κατηγορεί και να ειρωνεύεται! Τίποτα καλό δεν γίνεται, κατ αυτούς…Έτσι, η πρωτοβουλία μας για την αποκατάσταση των ξύλινων πινακίδων (καινούργια γράμματα, βάψιμο), χαρακτηρίζεται ως προσπάθεια να τις καταστρέψουμε, ενώ αποκαλούμαστε δράστες από την εφημερίδα! Καθαρισμοί του χωριού μας από κλαριά, κλάδεμα δένδρων και αποτέφρωση αυτών από εθελοντές συγχωριανούς, παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα τους ως ευκαιρία για ξύλευση έναντι ευτελούς ποσού με πρόσχημα τον καθαρισμό του χωριού!… (Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τα άρθρα της εφημερίδας και της ιστοσελίδας τους).

Συνεχίζουμε αγνοώντας ό,τι γράφεται, άλλωστε έχει καταντήσει αστείο! Όμως, αξίζει να γίνει αναφορά στην κριτική που μας ασκείται. Μας ασκούν αρνητική κριτική για τον μεγάλο αριθμό των μελών μας και την εγγραφή συγχωριανών που δεν έχουν σπίτι στο χωριό, υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι εμποδίζονται από το καταστατικό μας να εγγραφούν ως μέλη του συλλόγου μας, ωστόσο η εγγραφή οκτώ (8) νέων οικιστών και συγχωριανών μας διαψεύδει τους ισχυρισμούς τους, ενοχλούνται ακόμη από τη συμμετοχή στο δικό μας Δ/κο Συμβούλιο «ανθρώπων του Πολύκαρπου» , όπως χαρακτηριστικά λένε, μιας και είναι συγγενείς του.

Δε νομίζουμε να αμφισβητεί κάποιος από τους γνωρίζοντες ότι αφενός όλες οι εκλογές ανάδειξης Δ.Σ έγιναν με πρωτοφανείς δημοκρατικές διαδικασίες για σύλλογο, αφετέρου ότι ο σύλλογός μας δουλεύει εξαιρετικά και γνωρίζει πώς διεξάγεται η αλληλογραφία με τους δημόσιους φορείς και τέλος ότι είναι αξιοθαύμαστη η προσφορά σε κάθε εκδήλωση όπου όλοι βοηθούν και προσπαθούν για το καλύτερο, συμμετέχοντας στην παρασκευή και την παράθεση των γευμάτων και ελαχιστοποιώντας τις δαπάνες!

Συνεχίζοντας την αναφορά μας σε ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα πρέπει να επισημάνουμε ότι στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές (2010), την θέση του Προέδρου Τ.Σ Οίτης, ανέλαβε ο αείμνηστος Θανάσης Παναγής. Μια από τις πρώτες ενέργειές του ήταν η διάθεση, σύμφωνα με την υπ αριθμ. 60199/25-7-2011 απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Λαμιέων, του Πολιτιστικού Κέντρου και στον άλλο σύλλογο, μια απόφαση σεβαστή από εμάς, η οποία ορίζει εγγράφως ως διαχειριστή του Πολιτιστικού Κέντρου τον Πρόεδρο Τ.Σ Οίτης, από τον οποίον πρέπει να ζητείται εγγράφως και εγκαίρως η χρήση του, προκειμένου να εγκρίνεται ή όχι το αίτημα του ενδιαφερόμενου συλλόγου, ενώ παράλληλα μέσω κοινοποίησης πρέπει να ειδοποιείται ο άλλος σύλλογος.
Ο Θανάσης Παναγής, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας απεβίωσε και την θέση του καταλαμβάνει ο κ. Πολύκαρπος Αστρακάς. Με την υπ αριθμ 12257/10 – 2 – 2014 Απόφαση, ενημερώνει τους δύο συλλόγους για την αλλαγή Προέδρου, ότι ορίζεται διαχειριστής του Πολιτιστικού κέντρου, συνεχίζει να ισχύει η 60199/25-7-2011 Απόφαση του Δ.Λ, ενώ τονίζεται ότι, επειδή το κέντρο παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ, οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο ζητηθεί από πολίτες σε εκδήλωση συλλόγου και αυτό υποπέσει στην αντίληψή του, η πρότασή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η ανάκληση άδειας της παραχωρημένης χρήσης.

aitiaseis1

Ο Σύλλογός μας τηρεί την αψεγάδιαστη αυτή διαδικασία, αιτούμενος το Πολιτιστικό κέντρο για τέσσερις (4) έως πέντε (5) εκδηλώσεις το πολύ τον χρόνο, σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζεται η συναλλαγή με την Δημόσια Διοίκηση. Ο άλλος σύλλογος, προφανώς από άγνοια σε θέματα λειτουργίας Δημόσιας Διοίκησης, διαμαρτύρεται συνεχώς για μη απάντηση των αιτημάτων του, χωρίς όμως να έχουν υποβάλλει ποτέ αντίστοιχα έγγραφα!
Το καλοκαίρι του 2013, ύστερα από πρόσκληση του συγχωριανού μας και Προέδρου του άλλου συλλόγου κ. Γεωργίου Αποστολόπουλου, συναντηθήκαμε στην οικία του συγχωριανού κ. Γεωργίου Στεφ. Τζιβάρα, οι κκ Γ. Αποστολόπουλος και Μαρία Τζιβάρα – Τσεμπερλή του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Ο ΣΚΑΜΝΟΣ” και οι κκ Θεοφάνης Σκαρής και Δημήτρης Αλέξ. Πολυζωίδης του Συλλόγου Απανταχού Σκαμνιωτών «Άγιος Γεώργιος». Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του συλλόγου «Ο ΣΚΑΜΝΟΣ» για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης, για το στρώσιμο των WC με πλακάκια, ενώ τέθηκε από τον κ. Αποστολόπουλο η πρόταση για τη δημιουργία καφενέ κατά τους θερινούς μήνες. Επικροτήσαμε τα δύο πρώτα θέματα, ενώ απαντήσαμε ότι είναι μια πολύ καλή λύση αυτή του καφενέ αλλά προκύπτει ένα σοβαρό θέμα, καθ ότι ο Δήμος Λαμιέων καθορίζει την χρήση του κέντρου με την υπ αριθμ. 60199/25-7-2011 Απόφασή του και, με δεδομένο ότι οι εγκαταστάσεις και το Πολιτιστικό κέντρο Σκαμνού αποτελούν Δημοτική περιουσία, δηλώσαμε αναρμόδιοι για την οποιαδήποτε ενέργεια άλλης χρήσης του Πολιτιστικού μας κέντρου, συμμορφούμενοι ως προς την ανωτέρω Απόφαση.
Για τον πιθανό τρόπο λειτουργίας του καφενέ ο Δημήτρης Αλέξ. Πολυζωϊδης εισηγήθηκε, με την σύμφωνη γνώμη των δυο συλλόγων και του Προέδρου του Τ.Σ Οίτης, να ανοίγει το κέντρο για δύο (2) ώρες καθημερινά και να γίνεται η παρασκευή του καφέ από κάποιον εθελοντή, χωρίς την είσπραξη οποιουδήποτε αντιτίμου, πάγιας αρχής του συλλόγου μας, καθώς και να τοποθετηθεί ένα κουτί για την εθελοντική συνεισφορά των επισκεπτών του καφενέ για την αγορά του καφέ.

Από το διάστημα αυτό και έπειτα έγιναν προς εμάς και στα πλαίσια της φιλίας μας διάφορες προσεγγίσεις για το θέμα αυτό από τον κ. Νεκτάριο Τσιτούρη. Σε κάθε αναφορά του προς εμάς, απαντούσαμε ότι το κτήριο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και εμείς ουδεμία αρμοδιότητα έχουμε.
Φέτος τον Ιούλιο, λοιπόν, πληροφορούμαστε για τα εγκαίνια ταβέρνας στο χωριό!!!… Ο καφενές, χωρίς καμία συνεννόηση μεταξύ των συλλόγων, χωρίς την άδεια του Προέδρου Τ.Σ. Οίτης, χωρίς την άδεια του Δήμου, χωρίς βιβλία, ταμειακές κλπ, γίνεται ταβέρνα!!! Βέβαια είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε και σε αυτή την ενέργεια τις παλιότερες συμπεριφορές των ηγετών του άλλου συλλόγου, όπου σημασία δεν είχε τι ήθελαν όλοι, αλλά τι ήθελαν αυτοί!

aitiaseis2

Επιπλέον, αδιαφόρησαν εντελώς για το «θερινό παιδικό σινεμαδάκι», μια καταξιωμένη προσπάθεια του Συλλόγου μας τα δύο τελευταία χρόνια, που βρήκε ενθουσιώδη απήχηση σε όλους τους μικρούς παραθεριστές του χωριού μας. Μια προσπάθεια που κόστισε αρκετά χρήματα και κόπο στα μέλη μας, για να μπορούν τα παιδάκια να το αναφέρουν στις εκθέσεις τους στο σχολείο σαν το σημαντικότερο συμβάν των διακοπών τους!!!

Με ξύλινο πλακάτ μάλιστα ενημερώνουν τα μέλη τους ότι θα είναι ανοιχτά έως το τέλος Αυγούστου! Την ταβέρνα δουλεύει ο ανυποψίαστος Νεκτάριος, με τιμές εξωφρενικές (1,50 € το σουβλάκι), την στιγμή που άλλες νόμιμες ταβέρνες, οι οποίες πληρώνουν ενοίκιο, εξοπλισμό, τραπεζοκαθίσματα, κρατούν βιβλία, εκδίδουν αποδείξεις και φορολογούνται, έχουν πολύ φθηνότερες τιμές!

Παρόλο που η μικρή κοινωνία κοχλάζει συνιστάται από τον σύλλογό μας σε όλα τα μέλη ψυχραιμία. Ο Πρόεδρος Τ.Σ κ. Πολύκαρπος Αστρακάς, εφ όσον δεν έχει καμία απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Λαμιέων, με έγγραφό του ενημερώνει τον Δήμο Λαμιέων. Οι ημέρες περνάνε και η ταβέρνα λειτουργεί σε καθημερινή βάση, ώσπου ο κ. Ευστράτογλου ως μέλος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Ο ΣΚΑΜΝΟΣ”, καλεί τον πρόεδρο του συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» κ. Θεοφάνη Σκαρή και τον ενημερώνει για την πρόθεσή του να παραχωρηθεί το Πολιτιστικό Κέντρο για την προβολή ταινιών αντί για δύο ημέρες την εβδομάδα, όπως προτείνει το Δ.Σ του συλλόγου που εκπροσωπεί, τρεις ημέρες. Και επισημαίνει ότι στην περίπτωση συνένωσης των δύο συλλόγων θα κλείσει αμέσως την ταβέρνα!

Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι! Ο κ. Ευστράτογλου, με αλαζονεία φέρεται να εκτελεί χρέη Προέδρου Τ.Σ Οίτης και προσπαθεί να καθορίσει την πολιτιστική μας συμπεριφορά χωρίς καμία αρμοδιότητα και άδεια για την χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου! Η οργή των συγχωριανών γίνεται καζάνι που βράζει!

Έτσι, στην Γενική μας Συνέλευση στις αρχές Αυγούστου η πρόταση της συνένωσης μεταφέρθηκε από τον Πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Θεοφάνη Σκαρή και σε σύνολο εξήντα (60) παρισταμένων μελών και τα εξήντα (60) μέλη ψήφισαν δι ανατάσεως της χειρός κατά της συνένωσης.

Ταυτόχρονα, μεμονωμένα άτομα ξεκινούν τη συλλογή υπογραφών για καταγγελία στους αρμόδιους φορείς. Το χαρτί περιφέρεται από χέρι σε χέρι. Κάπου εκεί η κίνηση διαρρέει, κάποιοι γονείς αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και όλοι μαζί πάνε στο Πολιτιστικό Κέντρο και λειτουργούν το σινεμά, προκειμένου να δουν ταινία τα παιδιά τους. Αυτό γίνεται επί τρεις συνεχόμενες ημέρες και είναι κάτι που δεν αρέσει στους ανθρώπους του άλλου συλλόγου. Βρίσκονται στην θέση που είχαν βάλει το σύλλογό μας για παραπάνω από ένα (1) μήνα. Αυτοί όμως εξοργίζονται, σε αντίθεση με τον δικό μας σύλλογο.

Ο κ. Ευστράτογλου, που απ ότι φαίνεται είχε “πάρει επάνω του” το θέμα της συνένωσης και φέρει βαρέως την αποτυχία του, κατά την 3ηημέρα της “κατάληψης” και ενώ προηγουμένως έχουν τοποθετηθεί πορτοκαλάδες στα ψυγεία του Πολιτιστικού κέντρου, προκειμένου να τις σερβίρουμε μαζί με πατατάκια στα μικρά παιδιά, επιτίθεται λεκτικά με πρωτοφανή οργή στον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Θεοφάνη Σκαρή και στον Εκδότη & Διευθυντή της εφημερίδας μας κ. Δημήτρη Αλέξ. Πολυζωϊδη, που εκείνη την στιγμή βρίσκονται είκοσι μέτρα μακριά του, σερβίροντας τα αναψυκτικά στα παιδιά. Οι δεκαπέντε (15) ενήλικες και τα τριάντα πέντε (35) παιδάκια παρακολουθούν αποσβολωμένα την σκηνή! Οι αχαρακτήριστες εκφράσεις, που ξεστομίζει ο κ. Ευστράτογλου, σοκάρουν τους πάντες! Ο γιός του Γιάννης, προς τιμήν του, μάταια προσπαθεί να τον συνετίσει μαζί με τον φίλο και συγχωριανό κ. Γιάννη Ζαλαώρα. Από τα πολλά που είπε μάθαμε, λοιπόν, ότι το πρώην παρασκευαστήριο φαγητού για τις ανάγκες των μαθητών του Δημοτικού σχολείου του χωριού είναι ιδιωτικός χώρος και τον παραβιάσαμε!

Παραβιάσαμε λοιπόν κατά τον κ. Ευστράτογλου (ο οποίος είναι γαμπρός στον Σκαμνό) χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ευρισκόμενο σε οικόπεδο που δώρισαν αείμνηστοι συγχωριανοί μας και πάνω του έκτισαν άλλοι το τότε Δημοτικό Σχολείο (νυν Πολιτιστικό Κέντρο) και την Εκκλησία του χωριού, μεταφέροντας εθελοντικά από το βουνό την πέτρα με τα μουλάρια τους. Παραβιάσαμε, κατ αυτόν, το χώρο που χρηματοδοτήθηκε από τον Βασιλέα Παύλο, από το περίφημο “μωρέ καημένε μ κυρ Βασιλιά μ” του αείμνηστου Θανάση Σκαρή. Παραβιάσαμε τον χώρο που ανασκευάστηκε αργότερα με τα λεφτά όλων μας! Αυτά όλα, λοιπόν, είναι ο ιδιωτικός χώρος του κ. Ευστράτογλου!!!

Φεύγοντας και εκτός εαυτού, ωρυόμενος, μας αποκαλεί σκοταδιστές! Σκοταδιστής, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ο εχθρός της μόρφωσης, της παιδείας και της προόδου, είναι αυτός που θέλει να κρατήσει το λαό στο σκοτάδι ή ακόμη καλύτερα είναι κάποιος που αντιτίθεται στην εξάπλωση των επιστημονικών γνώσεων και της ορθολογιστικής στάσης! Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας!

Από εκείνη την ημέρα, η ταβέρνα δεν λειτουργεί πια, γιατί δεν θέλει ο άλλος σύλλογος, όπως ισχυρίζονται! Εμείς διαπιστώσαμε ότι, πιστεύοντας ότι δεν θα υπάρξει αντίδραση, ξεκίνησαν την παράνομη αυτή δραστηριότητα την οποία και σταμάτησαν υπό τον φόβο των αποκαλύψεων στους αρμόδιους φορείς μετά την αντίδραση των συγχωριανών και την διαρροή για τη συλλογή υπογραφών. Είναι αναγκαίο να επισημάνουμε δε ότι οι υπογραφές που συλλέχτηκαν δεν εστάλησαν πουθενά χάριν κυρίως της φιλίας που είχαμε με τον Νεκτάριο, ο οποίος και μόνος θα αντιμετώπιζε τις συνέπειες αυτού του εγχειρήματος.

Αυτή είναι η αποστομωτική αλήθεια, η οποία βασίζεται σε πληθώρα στοιχείων, σε αυτήκοους μάρτυρες σε ό,τι αφορά την επίθεση του κ. Ευστράτογλου και είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα μας ασχολείται με τον άλλο σύλλογο απαντώντας σε αρνητικές κριτικές και επιθέσεις!
Τελευταία πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα τους, ότι στην Γενική Συνέλευση του άλλου συλλόγου πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να εγγραφούν όλοι στον δικό μας σύλλογο!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *