Αιχμές Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» – Πολιτιστικό κέντρο Σκαμνού

20141013

Έριδες μεταξύ των δύο αντίπαλων Συλλόγων

Με μία προχθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του «αδελφού» Συλλόγου ‘Άγιος Γεώργιος, διαλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η σοβαρή μομφή, προκειμένου να δικαιολογηθεί η διασπαστική κίινηση και ο διχασμός του χωριού, ότι στη διάρκεια λειτουργίας του ενιαίου Συλλόγου μας, δεν προσφέρθηκε ο χώρος του Πολιτιστικού κέντρου για κοινωνικές εκδηλώσεις συγχωριανών,-κηδείες, μνημόσυνα- αλλά τούτο προκαλεί απορία σε μία σειρά από συγχωριανούς μας, ανθρώπους συνετούς και αμερόληπτους. Εμείς, από την πλευρά μας, ανατρέχοντας στο ιστορικό αρχείο της ΦτΣ αλιεύουμε ένα σχετικό κείμενο περιόδου 2000 φύλλο υπ΄ αριθμόν 57 σελίς 2, θεματική ενότητα «ειδήσεις, σχόλια- απόψεις» όπου επί λέξει καταγράφεται το εξής:

Για όλους τους Σκαμνιώτες η χρήση του πολιτιστικού κέντρου!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου μας έρχεται μία ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνεται το αυτονόητο: Ότι το πολιτιστικό κέντρο που διαμορφώθηκε με δαπάνες του Συλλόγου, «σε κάθε περίπτωση παραχωρείται με προθυμία για την εξυπηρέτηση των συγχωριανών, χωρίς όρους και ανταλλάγματα, χωρίς συναλλαγές. Το ίδιο ασφαλώς θα κάνει και στο μέλλον, όποτε χρειασθεί με απόλυτο σεβασμό στην αρχή της ίσης μεταχείρισης».

Από την ίδια ανακοίνωση μπορούμε να αντιληφθούμε και το λόγο που προκάλεσε αυτή τη γνωστοποίηση μιας και γίνεται λόγος για «γκρίζες φημολογίες που τελευταίως αιωρούνται στο χωριό και χαρακτηρίζουν αυτούς που τις κατασκευάζουν, τις διαδίδουν ή τις ανέχονται. Κυρίως δε δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τις οικογένειες που έκαναν χρήση του χώρου και των εγκαταστάσεων με διάφορες αφορμές..».

Στο κείμενο αναγράφονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως βαπτίσεις, μνημόσυνα, κηδείες ή απλές γιορτές και δεξιώσεις φίλων, που δεν τις καταγράφουμε εδώ.

Εμείς με τη σειρά μας θα συστήσουμε στους φίλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας να μην στέκονται σε τέτοια περιστατικά και να τα προσπερνούν χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Όταν γίνονται τέτοια σχόλια και μάλιστα μέσα από τις στήλες της ΦτΣ που δίνει πολύ πλατύτερη δημοσιότητα, πολύ φοβούμαστε ότι θολώνουμε την εξαιρετική εικόνα που πράγματι έχει ο Σκαμνός. Είναι άδικο λοιπόν να υποβαθμίζουμε το μεγαλείο της Σκαμνιώτικης κοινωνίας προς χάριν κάποιων μικροεξαιρέσεων, μερικών ελάχιστων δύστροπων ή αιρετικών συγχωριανών, που στο κάτω – κάτω επιβεβαιώνουν τον κανόνα της προόδου και του ψυχικού μεγαλείου που ακολουθεί ο πολιτιστικός μας Σύλλογος με όλα τα μέλη του. Οι επικρίσεις ενάντια στους όποιους δυστροπούντες θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μία μεγαλύτερη δυσφορία, σε αμηχανία και κατά κάποιο τρόπο να τους γκετοποιήσει. Ο πολιτιστικός Σύλλογος, όμως, στέκεται δίπλα σε κάθε συγχωριανό με την ίδια ανοιχτή καρδιά και ανεξάρτητα από την κοινωνική του προσφορά. Μέσα από αυτή την «κοινωνία» μπορεί να επιστρέψουν οι ελάχιστοι «άσωτοι», να γευθούν το μεγαλείο της συμμετοχής σε έργα κοινωνικά, σε έργα προσφοράς και ανιδιοτέλειας και να ξεπεράσουν ακόμη και τους καλύτερους πρωταγωνιστές!

Μήπως όμως αυτή δεν είναι και η μέγιστη καταξίωση του όποιου Πολιτιστικού Συλλόγου;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *