Για κακούργημα ο Γιάννος

20141013

Της Αννας Κανδύλη / enikos.gr

Την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προτείνει η εισαγγελέας εφετών Αθανασία Βλάχου προς το Δικαστικό Συμβούλιο. Η εισαγγελέας «δείχνει» το εδώλιο στο ζευγάρι για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους, που αυτή τη φορά είναι και σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010. Για το 2008, που το αδίκημα εδιώκετο σε βαθμό πλημμελήματος, ήδη έχουν παραπεμφθεί και η δίκη τους -έπειτα από αναβολή- έχει προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο.

Η Αθ. Βλάχου, μάλιστα, προτείνει να διατηρηθούν σε ισχύ και οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους τον περασμένο Απρίλιο ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη-Κυριακίδου.

Τότε ο Γ. Παπαντωνίου είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της Στ. Κουράκου και μέρος αυτών προέρχονταν από τον πρώην σύζυγό της Θεόδωρο Ουσταμπασίδη. Ωστόσο, βάσει των όσων κατέθεσε ο Θ. Ουσταμπασίδης ενώπιον των δικαστικών Αρχών -καταθέσεις που αποκάλυψε η Realnews τον περασμένο Ιούνιο- οι ισχυρισμοί του καταρρίφθηκαν.

Σε αυτές, ο πρώην σύζυγος της Στ. Κουράκου όχι μόνο δηλώνει άγνοια έως το 2010 για την ύπαρξη του επίμαχου λογαριασμού στην τράπεζα HSBC, αλλά κάνει λόγο και για ποσά λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία έδινε ετησίως για τα έξοδα των παιδιών. Μάλιστα, σημείωνε χαρακτηριστικά πως «δεν νομίζω ότι από τα χρήματα που τις έδινα μπορούσε να αποταμιεύσει χρήματα, με δεδομένο ότι αυτά ήταν για να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών μου (μισθός γυναικών που τα φρόντιζαν, δίδακτρα σχολείου κ.λπ.) και όχι όλες γιατί έβαζε κι εκείνη χρήματα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *