Ι ιστορία επαναλαμβάνεται: Η Κύπρος είναι μακριά

20141025

Γιώργος Πούλιος, Δικηγόρος

Η Κύπρος αιώνες είναι το μήλο της έριδος. Ας ξεκινήσουμε από τους Πέρσες. Οι Πέρσες είναι ο μόνιμος Εθνικός εχθρός της Κύπρου και ολοκλήρου του Ελληνισμού. Μάχη Μαραθώνα. Μάχη Θερμοπυλών. Ναυμαχία Σαλαμίνας Μάχη Πλαταιών. Παρά τις ήττες των οι Πέρσαι δεν ηρεμήσανε. Αλλά και οι Έλληνες δεν το βάλανε κάτω. Ευτυχώς άνδρες. Πραγματικοί άνδρες που αγαπούσανε την Ελλάδα. Που σεβόντουσαν τους προγόνους τους και την ένδοξη καταγωγή τους αγωνισθήκανε για την ελευθερία της Πατρίδας. Ήταν πάντα έτοιμοι να θυσιασθούν γι’ αυτήν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Κίμων ο Αθηναίος, ο γιος του Μιλτιάδη του νικητού, στο Μαραθώνα το 490 π.Χ.

Το 449 π.Χ. έφθασε η είδηση, στην Αθήνα, ότι οι Πέρσες κατευθύνονται ενάντια της Κύπρου. Ο Κίμων με 200 τριήρεις, με κουπιά και με πανιά ξεκίνησε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ.

Τους πρόφθασε τους Πέρσες. Τους αντιμετώπισε θαρραλέα. Τους κατετρόπωσε και έφθασε μπροστά στην πόλη του Κιτίου, την οποία και πολιόρκησε.
Στόχος και επιθυμία του Κίμωνα ήταν να διαλύσει ολόκληρη την Περσία (βλέπετε Κίμων- Πλούταρχος).

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ.

Δυστυχώς τις ημέρες εκείνες αρρώστησε. Πέθανε. Τον θάνατο του τον διαισθάνθηκε, γι’ αυτό είπε στους Στρατηγούς του να μη τον ανακοινώσουν.

Σε ενίσχυση των Περσών φθάσανε ναυτικές δυνάμεις των Φοινίκων και των Κυλίκων. Ο Ελληνικός στόλος και τους δυο αντιπάλους τους κατετρόπωσε. Ο Πλούταρχος μας λέγει, ο Μεγάλος στρατηγός και νεκρός κέρδισε δυο λαμπρές νίκες. Το ίδιο επαναλαμβάνει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης (λεπτομέρειες θα βρείτε: Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Τόμος Γ’ σελ. 80. Ιστορία Ελλάδος-Κορδάτος. Τόμος 3ος (III), σελ. 96. ΗΛΙΟΣ, Τόμος IB σελ. 32.).

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΩΝΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ.

Έκτοτε η Κύπρος αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα πολλά. Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε δυο.

Δυστυχώς το ένα είναι το 1974. Η Κύπρος είχε μεγάλη ανάγκη συμπαραστάσεως. Χρειαζόταν τη βοήθεια της Ελλάδος. Δεν της δόθηκε. Η απάντηση ήταν

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ

Τα καράβια μας και τα αεροπλάνα μας, πηγαίνανε πολύ πιο αργά από τις τριήρεις του Κίμωνα.

Σήμερα η Κύπρος και πάλι κινδυνεύει. Ζητάει συμπαράσταση. Ζητάει την παρουσία ενός πολεμικού μας καραβιού. Η Λευκωσία έκανε το αίτημα, στην Αθήνα. Η Ελλάς απάντησε όχι. Οι Κύπριοι ζητήσανε μια φρεγάτα του πολεμικού Ναυτικού να πάει στην Κύπρο, για να μη νομίζει η Τουρκία, ότι οι Κύπριοι είναι μόνοι τους. Την θέλανε για τα μάτια του κόσμου. Την θέλανε να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Να δείξουν ότι υπάρχει και η ΕΛΛΑΣ. Δεν βλέπουν «ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ» ότι η Κυπριακή θάλασσα γέμισε Τουρκικά πολεμικά καράβια;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ.

Οι προδότες να έχουν το αιώνιο ανάθεμα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 25.10.2014

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *