Για έναν καλύτερο Σκαμνό [ΙΙ]

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ « Ο ΣΚΑΜΝΟΣ»

Κύριο
Φάνη Σκαρή
Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος»
Κοινοποίηση:
κ. Γιάννη Ζαλαώρα
κ. Μιχάλη Αστρακά

Αθήνα, 09.09.2014

Για ένα καλύτερο Σκαμνό [ΙΙ]

Αγαπητέ μου Φάνη καλημέρα!

Έχω λόγους να πιστεύω ότι η καλή προσπάθεια που ξεκινήσαμε στις 23.08.2014 στη Γραβιά – μπορώ να υποθέσω ότι το πνεύμα του γενναίου Οδυσσέα Ανδρούτσου, έπαιξε το ρόλο του- μαζί με το Μιχάλη και το Γιάννη, δεν πήγε χαμένη και έχουμε ήδη μπροστά μας τους πρώτους ουσιαστικούς καρπούς!

Στόχος μας να κάνουμε το Σκαμνό, που εκ των πραγμάτων είναι το κοινό μας σπίτι, ακόμη καλύτερον. Καλύτερον σαν οικισμό με σεβασμό και προστασία στο περιβάλλον το φυσικό, το ανθρωπογενές και την αισθητική. Καλύτερον και στις ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται.

Προχθές το Σάββατο, αγαπητέ μου Φάνη, είχαμε, όπως γνωρίζεις, την ετήσια τακτική συνέλευση του Συλλόγου μας. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήσαμε ήταν και το θέμα του διχασμού της μικρής μας κοινωνίας και της κακοδαιμονίας που, όπως ανέφερε ο Γιάννης, εκπορεύεται από 2-3 ανθρώπους και μόνον, αλλά οι ίδιοι καταφέρνουν να δημιουργούν κλίμα αντιπαράθεσης.

Είχαμε την ευκαιρία στη συνέλευση να αναφέρουμε εν εκτάσει το περιεχόμενο της διαβούλευσής μας και οι συγχωριανοί μας έλαβαν γνώση με ενδιαφέρον. Μάλιστα δε ακούστηκαν και κάποιες επισημάνσεις, ότι και άνθρωποι που βρίσκονται στο δικό σας Σύλλογο, με τον ίδιο πνεύμα αποφαίνονται, συζητούν και αποδοκιμάζουν τη διακοπή της λειτουργίας του μικρού καφενείου που από μόνο του φέρνει σταδιακά τη λύση, αφού το επισκέφθηκαν, το χάρηκαν και το επιδοκίμασαν, όλοι ανεξαιρέτως οι συγχωριανοί χωρίς διαχωρισμούς σε Συλλόγους και παρόμοια.

Η τελική ομόφωνη απόφαση αγαπητέ μου Φάνη είναι για την αποκατάσταση της ομοψυχίας στο χωριό. Και αν ενδέχεται οι όποιοι ελάχιστοι διχαστικοί να φέρουν προσκόμματα, να κινηθούμε όλοι μαζί, η συντριπτική πλειοψηφία των συγχωριανών να τους αφήσουμε με τρόπο στην άκρη και να σταθούμε αλληλέγγυοι με τους συνετούς, τους σεμνούς, τους ταπεινούς, τους συγχωριανούς των ήπιων τόνων και της εποικοδομητικής δράσης.

Με το πνεύμα αυτό να κυριαρχεί, η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου μας είναι να συστρατευθούμε όλοι μαζί και να εγγραφούμε ως μέλη στο δικό σας Σύλλογο, να συνεργαστούμε με καλή πίστη και όρεξη για τον Σκαμνό και τους ανθρώπους του.

Η ξεκάθαρη δήλωσή σας στη διάρκεια της συνάντησής μας, ότι έχετε προσαρμόσει το καταστατικό σας απαλείφοντας περίεργους όρους περί «αυτόχθωνος» κττ υπήρξε καταλυτική. Κάθε συγχωριανός που γεννήθηκε, ζει ή έχει μετοικήσει όπου γης, συγγενείς εξ αίματος ή αγχιστείας, νύφες, γαμπροί, εγγόνια, αλλά και κάθε νέος συγχωριανός που αγάπησε το όμορφο χωριό μας, που αποφάσισε να αποκτήσει ακίνητη περιουσία στο χωριό μας, και κοσμεί την κοινωνίας μας, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να γίνει μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου αυτοδικαίως με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου.

Το μόνο σημείο που κατά κάποιο τρόπο, σκίασε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα, ήταν η πληροφορία ότι σε έλεγχο που έγινε στο Πρωτοδικείο στη Λαμία, διαπιστώθηκε ότι αυτή η τροποποίηση του καταστατικού σας για την οποία λάβαμε τη ρητή διαβεβαίωσή σας, που επ ουδενί θέλω να αμφισβητήσω, δεν έχει συντελεστεί. Μπορώ να υποθέσω, ότι δεν έχετε κινήσει τη σχετική διαδικασία, ώστε να ανοίξει η πόρτα της ειρήνευσης και συναδέλφωσης στο Σκαμνό, που όλοι ποθούμε.

Επειδή, είμαστε άνθρωποι της ουσίας και σεβόμαστε το ρόλο και αποστολή που αναλάβαμε, κάνω μία πρόταση:

Να παρακαλέσουμε το Μιχάλη, που το ίδιο αγαπάτε και εκτιμάτε, σαν συγχωριανό και διακεκριμένο δικηγόρο, να συνδράμει, ώστε το ταχύτερο να γίνουν αυτές οι μεταβολές στο καταστατικό σας. Η συναδέλφωση στο Σκαμνό και η εξημέρωση των ηθών, δεν μπορούν να περιμένουν. Αρκετά τράβηξε αυτή η ασχήμια.

Διατηρώ ακόμη στη μνήμη μου και τη δική σας τοποθέτηση: Δεν έχει σημασία που προηγήθηκε η δική σας συνέλευση, αφού μπορείτε σε πολύ σύντομο διάστημα να συγκαλέσετε μία έκτακτη συνέλευση με αυτό το αποκλειστικό θέμα.

Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νέα σας, διατελώντας με εξαιρετική αγάπη και εκτίμηση

Γιώργος Αποστολόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *