Νόμο του Γκέρινγκ θέλει η τρόϊκα για τις περιουσίες των Ελλήνων

20141210

Πηγή: crash magazine online

Σχόλιο ΓΑ:
Αν είναι να μπλοκαριστούν χρήματα Ελλήνων που αποτελούν προϊόν λαμογιάς και βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς μας πληροφορεί το περιοδικό του γνωστού κ. Γιώργου Τράγκα, δεν θα είχα αντίρρηση και μάλλον την ευγνωμοσύνη μας θα είχαμε να εκφράσουμε στους εμπνευστές του μέτρου, γιατί από τους δικούς μας ηγέτες, φως δεν φαίνεται παρά μόνον απανωτές ρυθμίσεις ασυλίας στους υπόλογους για την καταστροφή της χώρας.

***

Σοκ και δέος προκαλούν για ακόμα μία φορά οι απαιτήσεις της τρόικας, στο στόχαστρο της οποίας φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά οι περιουσίες των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τη Real News, στο e-mail που έστειλε η τριμερής στην κυβέρνηση τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, περιλαμβάνεται εκτός των άλλων η επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται κινητή ή ακίνητη ούτε και ποιο είναι το όριο πλούτου που θα τεθεί.

Ωστόσο το ξεζούμισμα των Ελλήνων με την επιβολή φόρων στην ιδιωτική περιουσία (κινητή ή ακίνητη) δεν πέφτει και για πρώτη φορά στο τραπέζι, καθώς το είχε προτείνει η Bundesbank, σε έκθεση τον Ιανουαρίου του 2014, όπου γινόταν ξεκάθαρα λόγος «εφάπαξ περιουσιακό φόρο».

Έρχεται η Νύχτα των Κρυστάλλων

Όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Crash τον Οκτώβριο, το εν λόγω μέτρο είχε εφαρμοστεί παλιότερα από τον παντοδύναμο Χέρμαν Γκέρινγκ στη διαβόητη «διάταξη για την τιμωρία των Εβραίων με γερμανική υπηκοότητα της 12ης Νοεμβρίου του 1938».

Η «ιδέα» των Γερμανών για το πώς θα εισπράξουν τις απαιτήσεις τους φαίνεται ότι είναι εμπνευσμένη από αυτή τη διάταξη του Γκέρινγκ και την εφάπαξ αρπαγή της περιουσίας, που το 1938, είχε στόχο τους Εβραίους.

Η λιτή διατύπωση του ναζισμού χωρούσε τότε τη βία της ισχύος σε δυο λακωνικές προτάσεις:«Επιβάλλεται στο σύνολο των Εβραίων με γερμανική υπηκοότητα εισφορά ύψους ενός δισεκατομμυρίου μάρκων του Ράιχ στο γερμανικό Ράιχ», ενώ ακολουθούσε ένα ακόμα άρθρο: «οι κανόνες εφαρμογής θα επιβληθούν από τον υπουργό Οικονομικών του Ράιχ σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες υπουργούς» και από κάτω Βερολίνο, 12 Νοεμβρίου 1938, και η υπογραφή του σιδερένιου χεριού του ναζιστή Γκέρινγκ.

Στην περίπτωση της έκθεσης της Bundesbank, η απαίτηση υποταγής των Ευρωπαίων με «ελληνική υπηκοότητα» αναλύεται διεξοδικά σε 56 «τεχνικού τύπου» σελίδες και την υπογράφει η Bundesbank. Το συμπέρασμα, ένα και το αυτό: «Θα σας πάρουμε τα πάντα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *