Ο Γκλέτσος δημιούργησε την «Τελεία» – Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος

20141216

«Βασική αρχή μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον κάθε άνθρωπο, καταρτίζοντας και υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των εθνικών πόρων», επισημαίνεται στην ιδρυτική διακήρυξη

Ιδρύεται πολιτικό κόμμα με τη επωνυμία «Τελεία». Το έμβλημα του κόμματος αποτελείται από ένα σύμβολο που ακολουθείται από μία λέξη. Το σύμβολο απεικονίζει μια αριστερόστροφη σπείρα χρώματος γκρι, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένα γαλάζιος κύκλος. Δεξιά της σπείρας αναγράφεται με πεζοκεφαλαία η λέξη «Τελεία», η οποία είναι μαύρου χρώματος. Κάτω από τη λέξη «Τελεία», εν είδει υπογράμμισης, περνά η προέκταση της σπείρας.

Η απεικόνιση του εμβλήματος έχει ως εξής:

Το κόμμα εδρεύει στην Στυλίδα του Νομού Φθιώτιδας.

Η οργάνωση και η δράση του κόμματος εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι δε αρχές του είναι αντίθετες σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη δια της βίας κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος.

Βασικές αρχές και αξίες του κόμματος είναι η ελευθερία, η ειρήνη, η ανάληψη πρωτοβουλιών για πολιτική και ηθική αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει.

teleia

Η ανάταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που καθιστά τον πολίτη μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα. Η ιδέα μιας Ευρώπης ενωμένης, μιας Ευρώπης της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης, μιας Ευρώπης μακριά από οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και υποδούλωσης των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας, μιας Ευρώπης που θα σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό των εθνών που την απαρτίζουν.

Επιδίωξη του κόμματος είναι να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.

Βασική αρχή μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον κάθε άνθρωπο, καταρτίζοντας και υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση των εθνικών πόρων.

Βασική αρχή είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ώστε να σφυρηλατηθεί μια εύρωστη, ικανή και υγιής Ελλάδα.

Για την ΕΛΛΑΔΑ του σήμερα, για την ΕΛΛΑΔΑ του αύριο,
Για την ΕΛΛΑΔΑ των Τεχνών και του Πολιτισμού,
Για την ΕΛΛΑΔΑ των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανάπτυξης,
Για την ΕΛΛΑΔΑ που όλοι θέλουμε,
Βάζουμε ΤΕΛΕΙΑ στο παρελθόν και με όραμα, ελπίδα και σωστό σχεδιασμό προχωράμε στο μέλλον!
Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κόμματος
Απόστολος Γκλέτσος

________________________________________
Σχόλια
φωτεινη07/12/201410:08
Πάρε μας τα μυαλά. Τελεία δαγκωτό. Χρόνια περίμενα αυτή τη κίνηση Απόστολε συμπατριώτη μου. Γερά

Σπύρος02/12/201420:51
Γιατί κάποιοι συνομιλητές χαρακτηρίζουν την προσπάθεια κρυφοαριστερή; Από πού πηγάζει αυτή η αίσθηση; Ξέρετε κάτι;

κωστας26/11/201420:21
Επιτέλους κάτι καινούργιο και αγνό. Προχωράτε παιδιά κάντε αυτό που νομίζετε σωστό μπας και σε αυτή τη χώρα βγει κάτι καλό, γιατί μόνο νέοι και (άβγαλτοι), κάνουν κάτι καλό σε αυτό τον τόπο, και μην ακούτε τους λεβέντες, τους πονηρούς και κουλτουριάριδες τους εκ του ασφαλούς ομιλούντες και σχολιάζοντες.

Παναγιώτης08/11/201423:23
Δυναμικός είναι,τσαμπουκά έχει, καλά κάνει και κατέβασε κόμμα, καλά θα πάει τους χαλάει την συνταγή.

Αγησίλαος05/11/201414:55
Πού πας, ρε Γκλέτσο, με την τελεία σου μέσα στους κροκόδειλους;

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΣΛΑΝΗ04/11/201423:31
Αυτή η μικρή και πολύπαθη χώρα πόσους σωτήρες μπορεί να αντέξει? ΕΛΕΟΣ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Χειριστής05/11/201422:55
Προφανώς εσύ θα ανήκεις στους Άριστους! Θα έπρεπε να γνωρίζουμε πως είναι θεμελιώδης υποχρέωση και ευθύνη κάθε δημοκρατίας, να εκπαιδεύει τους πολίτες της προκειμένου να μπορούν να στέκονται αντάξιοι των περιστάσεων. Τώρα το γιατί η δικιά μας δημοκρατία έχει αποτύχει…και όχι μονάχα σε αυτόν τον τομέα…είναι προφανές…αλλιώς δεν θα είχαμε όλους αυτούς τους μπούληδες να μας κυβερνούν και όλους τους υπόλοιπους να σέρνονται αφήνοντας πίσω τους μισό τόνο σάλιο στα βουλευτικά γραφεία για ένα ρουσφέτι ή μια θεσούλα στο δημόσιο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *