Χιονίζει και στη Φθιώτιδα

20141230

Πηγή: lamiareport.gr

Στο πόδι η Πολιτική Προστασία σε όλη τη Στερεά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους μέχρι και την Πρωτοχρονιά, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Ασθενή χιονόπτωση έχουμε από νωρίς το πρωί σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ λίγο μετά τις 8:00΄ οι πρώτες νυφάδες έκαναν την εμφάνισή τους και μέσα στη Λαμία, κυρίως στα βόρεια προάστια της πόλης.

lamia-xioni4

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού οι αλατιέρες έχουν πιάσει ήδη δουλειά, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα από το 9ο έως το 16ο χλμ, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Στο εθνικό δίκτυο από τις 7:00΄ το πρωί έχουμε ασθενή χιονόπτωση στο ύψος του Μαρτίνου, αλλά και στην ανατολική Φθιώτιδα από τη Στυλίδα και μετά.

lamia-xioni

Και εδώ τα μηχανήματα είναι ετοιμοπόλεμα, για να παρέμβουν, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί της Τετάρτης, τα φαινόμενα θα ενταθούν και πολλές περιοχές της Φθιώτιδας θα ντυθούν στα λευκά.

lamia-xioni2

Στη Λαμία θα το στρώσει για τα καλά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, μέχρι και την Πρωτοχρονιά, αφού οι δρόμοι, λόγω παγετού, θα κρύβουν πολλές παγίδες, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες.

lamia-xioni3

Σε ημιορεινές περιοχές του νομού, το χιόνι θα ξεπεράσει τους 30 πόντους, ενώ δύσκολη θα είναι η πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας.

Αρκετό χιόνι θα πέσει και στην ανατολική Φθιώτιδα και, ειδικότερα, στις πιο ορεινές περιοχές, στο κομμάτι μετά τις Ράχες, προς Σπαρτιά, Μύλοι και Πελασγία.

Μην ξεχάσετε τις αλυσίδες

Αλυσίδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που θα κινηθούν προς Δομοκό, Μπράλο, Καρπενήσι, καθώς, επίσης και στην εθνική οδό, αφού αναμένεται να χιονίσει στο Μαρτίνο, αλλά και στους Αγίους Θεοδώρους, για όσους ταξιδέψουν προς Βόλο.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης, οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια του νομού όπου και εκεί θα σταματήσουν το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς.

Παγετός θα σημειωθεί το πρωί της Πρωτοχρονιάς που κατά τόπους στα βορειότερα τμήματα του νομού θα είναι ισχυρός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *