Διάψευση EBRD για πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα

20150121

Πηγή: arouraios

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) δεν ανέβαλε τη λήψη απόφασης για το αν θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ή όχι, για μετά τις εκλογές.

Αυτό αναφέρει με e-mail του ο επικεφαλής για τις σχέσεις της τράπεζας με τα ΜΜΕ Axel Reiserer. «Συνεπώς, η EBRD δεν ενημέρωσε το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης για πάγωμα… Δεν υπάρχει «πάγωμα» και η διαδικασία λήψης απόφασης είναι σε εξέλιξη», τονίζει ο κ. Reiserer.

Σύμφωνα με προηγούμενο τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η διοίκηση της EBRD ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ότι «παγώνει» τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει και βρίσκονταν στο στάδιο της τυπικής επικύρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέσθηκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο και στη συνέχεια διαψεύσθηκαν, «η απόφαση ελήφθη μετά από επιφυλάξεις που εξέφρασαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Ειδικότερα ζητήθηκε από μέλη του δ.σ. να υπάρξει περιθώριο χρόνου ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο η νέα κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *