AYTO είναι το μεγάλο μυστικό που κρατάει κρυφό ο Αντώνης Σαμαράς!

20150122

Γράφει ο Τάκης Χατζής

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αποκάλυψε χθες κάτι το οποίο πολλοί υποψιαζόμασταν και κάποιοι το είχαμε γράψει μέσες άκρες….

Αποκάλυψε ότι οι πιστωτές είναι εκείνοι που μας οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Reuters, η κατάρρευση των συνομιλιών στο Παρίσι την 26η Νοεμβρίου οδήγησε σε μια αλληλουχία γεγονότων που διήρκεσε έναν μήνα, και στην προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, κατά τις οποίες μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «ανησυχεί τους επενδυτές και τους πιστωτές εξίσου». Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν επέμειναν να γίνουν επιπλέον περικοπές των δημοσίων δαπανών ή να εξασφαλιστούν επιπλέον έσοδα στον προϋπολογισμό του 2015.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι αρνήθηκαν την επιβολή περαιτέρω μέτρων, προσθέτει το Reuters καθώς, η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας «θα ήταν πολιτική αυτοκτονία».

Ενδεικτικό του κλίματος στο Παρίσι, είναι η δήλωση έλληνα αξιωματούχου στο Reuters: «Μας έδωσαν την εντύπωση πως ότι κι αν κάναμε, δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση… Μετά την σύνοδο στο Παρίσι ξέραμε ότι όλα είχαν τελειώσει!..»

Οι πιστωτές, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την Προεδρική εκλογή που έπρεπε να γίνει τον Φεβρουάριο, θεώρησαν ότι δεν είχαν λόγο να συμφωνήσουν στο τέλος του προγράμματος καινα εκταμιεύσουν την τελευταία δόση των 7 δισ. ευρώ, αφού υπήρχε το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές και να έρθει στην εξουσία άλλο κόμμα που δεν θα τηρούσε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αν ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα- τα έχουμε γράψει αυτά, ο Α. Σαμαράς θα είχε τον χρόνο να δώσει ορισμένα δείγματα της πολιτικής που είχε δεσμευθεί ότι θα ακολουθούσε. Θα είχε περισσότερα επιχειρήματα στη μάχη για την Προεδρική εκλογή. Έναντι και των ανεξάρτητων βουλευτών και της ΔΗΜΑΡ. Και αν δεν κατάφερνε να εκλεγεί Πρόεδρος και οδηγούνταν και πάλι σε εκλογές, θα είχε στη φαρέτρα του ότι αυτός έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο. Οι δανειστές δεν του έδωσαν το δικαίωμα.

Ο Σαμαράς- σημειώνει το Reuters, με την αποτυχία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έμενε άοπλος στην αναμέτρηση του Φεβρουαρίου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό οι δανειστές έβαλαν (αντικειμενικά) πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι το φαβορί στις εκλογές της Κυριακής.

Προείπαμε ότι αυτό το μυστικό, πολλοί το υποψιαζόμασταν και κάποιοι το είχαμε γράψει μέσα στις άκρες. Περιμέναμε ότι ο Σαμαράς, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, θα αποκάλυπτε το τι πραγματικά διημείφθη στο Παρίσι. Δεν το έκανε και φαίνεται ότι δεν θα το κάνει σήμερα ή αύριο. Άγνωστο γιατί…

Κρίμα… Πιστεύουμε ότι δεν είχε να χάσει τίποτα αποκαλύπτοντας τον ρόλο των πιστωτών. Λέγοντας γιατί τήρησαν αυτή την άκαμπτη στάση. Αντιθέτως θα κέρδιζε…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *