Αρθρογράφος του Guardian για την Μέρκελ: Η πιο τερατώδης ηγέτης στη δυτική Ευρώπη

20150129

Πηγή: enikos

“Η Αγκέλα Μέρκελ είναι η πιο τερατώδης ηγέτης της γενιάς της στη Δυτική Ευρώπη” γράφει ο αρθρογράφος του Guardian.

Ο Owen Jones αναφέρει στο άρθρο του:

“Πολιτικοί που επιβάλλουν οικονομική βαρβαρότητα σε τόσο μεγάλη κλίμακα, συντρίβοντας τις ζωές εκατομμυρίων, δεν καταλήγουν στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Όμως η Μέρκελ αναμφίβολα έχει ήδη δικαστεί και καταδικαστεί στο εδώλιο της ιστορίας. Αρχιέρεια της λιτότητας στην ΕΕ, θυμίζει τα λόγια του Τσάρλι Τσάπλιν στο τέλος του “Μεγάλου Δικτάτορα”: «Άνδρες – μηχανές, με μυαλά – μηχανές και καρδιές – μηχανές». Οι Έλληνες εξεγέρθηκαν ενάντια στους άνδρες – και γυναίκες – μηχανές, και φωνάζουν και σε άλλους να ακολουθήσουν.

Ωστόσο η Μέρκελ, οι γραφειοκράτες της ΕΕ και οι διεθνείς πιστωτές είναι σκληροί αλλά όχι ανόητοι: Ξέρουν ότι η ελπίδα είναι μεταδοτική, και θα κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να εμπνέει άλλους. Η Μέρκελ έχει ήδη απαιτήσει από τον Αλέξη Τσίπρα, τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό, να αποτάξει το δημοκρατικό του μήνυμα και να συνεχίσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από ξένους.

guardian10

Στην προεκλογική περίοδο, διαρροές από τη γερμανική κυβέρνηση πρότειναν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: ένα σαφές μήνυμα προς τον ελληνικό λαό να μην ψηφίσει με λάθος τρόπο”.

Σε άλλο σημείο ο βρετανός αρθρογράφος, επικαλούμενος το Bloomberg τονίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε ότι δανείζει στην Ελλάδα περισσότερα απ’ ότι μπορεί να αντέξει, αλλά συνειδητά τοποθετούσε κεφάλαια στην Ελλάδα και τις άλλες περιφερειακές χώρες προκειμένου να αποτελέσουν αγοραστές των προϊόντων της.

Περιγράφει επίσης την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα τεράστια ποσοστά ανεργίας και τη διάλυση κάθε δομής κοινωνικής πρόνοιας.

“Η λιτότητα θα θριαμβεύσει πάνω στη δημοκρατία” σημειώνει ο αρθρογράφος αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον των λαών σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία “θα είναι ζοφερό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *