Γοητευμένος από τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ο Κώστας Γαβράς

20150129

O διάσημος σκηνοθέτης μίλησε στο Paris Match

Μόνο καλά λόγια για την προσωπικότητα του πρωθυπουργού έχει να πει ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.

Μιλώντας στο Paris Match σημειώνει: «Είναι δυναμικός, δεν μιλάει για τον εαυτό του και κυρίως έχει ένα όραμα πολύ ανοιχτό και θετικό για τον κόσμο. Δεν είναι στενοκέφαλος. Αντίθετα, με τους Γάλλους για παράδειγμα αυτός δεν χτυπάει τους αντιπάλους του. Αυτό είναι απόδειξη πόσο έξυπνος είναι.

» Αντί να κάνει συμμαχίες με τους κομουνιστές οι οποίοι είναι ανυπόφοροι σταλινικοί, ο Τσίπρας πήγε και έκανε συμμαχία με ένα δεξιό, κόμμα, συντηρητικό. Αυτό είναι πολύ πονηρό και κυρίως πολύ ρεαλιστικό σε σχέση με τους Έλληνες.»

O σκηνοθέτης μιλά επίσης για τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον νέο πρωθυπουργό. «Ήρθε στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο και ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε και μιλήσαμε. Ήθελα να μάθω τι σκέπτεται. Τελικά, δειπνήσαμε σε ένα εστιατόριο και κάτσαμε εκεί μέχρι τις 2 το πρωί!»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συζήτησαν, ο Κώστας Γαβράς απάντησε: «Για τα πάντα, για τη ζωή, τα πιστεύω. Τον ρώτησα να μου δώσει τον ορισμό του ‘ριζοσπάστη’ και μου απάντησε με τρόπο που με εντυπωσίασε: ‘ριζοσπαστικές είναι οι ρίζες μας. Η κουλτούρα και η δημοκρατία είναι οι δύο μου άξονες. Έχει δίκιο.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *