Ελληνικές σημαίες στους δρόμους της Μαδρίτης

20150131

Πηγή: goThess.gr

Από το Podemos κατά των πολιτικών λιτότητας

Τουλάχιστον 100 – 300 χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος Podemos διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους του κέντρου της Μαδρίτης για να εκφράσουν τη θέλησή τους να υπάρξει αλλαγή στην Ευρώπη, λίγους μήνες πριν διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.

Το Podemos οργάνωσε μια συγκέντρωση στο κέντρο της Μαδρίτης, συγκεντρώνοντας μεγάλο πλήθος, θυμίζοντας σε πολιτικούς παρατηρητές τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» της Ισπανίας, ενός ετερόκλιτου κινήματος που είχε γεννηθεί την 15η Μαΐου 2011 στους ίδιους δρόμους. Το Podemos ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 300.000, ενώ η ισπανική αστυνομία εκτίμησε πως οι διαδηλωτές ήταν 100.000.

«Ο άνεμος της αλλαγής άρχισε να πνέει στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους στην Πουέρτα δελ Σολ ο 36χρονος Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο επικεφαλής του Podemos.

«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

podemos3

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ανέμιζαν μεταξύ άλλων σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο το Podemos έχει συμμαχήσει, καθώς και των Δημοκρατικών, της ισπανικής αριστεράς. Κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «ναι, μπορούμε», «η αλλαγή γίνεται τώρα», ή «Ο Πάμπλο πρόεδρος» (σ.σ. της κυβέρνησης).

podemos4

Το πλήθος φώναζε το σύνθημα «ναι, μπορούμε» και «τικ τακ τικ τακ», υπονοώντας ότι ο χρόνος τελειώνει για την πολιτική ελίτ της χώρας.

podemos5

Το κόμμα Podemos («Μπορούμε») ιδρύθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά προκάλεσε αίσθηση καθώς κέρδισε πέντε έδρες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην παρούσα χρονική στιγμή προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2015.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *