Περιμένοντας κάτι καλύτερο για τον τόπο!

20150131

του Ηλία Μαλεβίτη / Δικηγόρος τ. Βουλευτής

Η επόμενη ημέρα επιβάλλει σ’ όλα τα κόμματα που έστειλε στη Βουλή η ψήφος του λαού να… επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας τέρμα στις στείρες αντιπαραθέσεις. Ήρθε η ώρα να προσγειωθούν όλοι στη σκληρή πραγματικότητα, γιατί η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το λαό και τον τόπο απαιτεί εθνική συνεννόηση και ομοψυχία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα λίγο-πολύ, ήταν αναμενόμενο! Οι δημοσκόποι, όχι όλοι, το είχαν προβλέψει και είχαν ενημερώσει σχετικά το λαό , ο οποίος αποφάσισε αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας! Βέβαια, δεν ήσαν λίγοι οι νεοδημοκράτες που περίμεναν το άνοιγμα της ψαλίδας με το ΣΥΡΙΖΑ να είναι μικρότερο, ή και άλλοι, περισσότερο αισιόδοξοι, που πίστευαν ότι το κόμμα τους θα τερμάτιζε πρώτο (!). Αυτή δε, την αισιοδοξία τους την στήριζαν στη πίστη τους ότι ο τρόμος τον οποίο καλλιεργούσαν τα κομματικά επιτελεία της Ν Δ και του ΠΑΣΟΚ και οι απειλές για τα…δεινά που θα συνέβαιναν στον τόπο, εάν ανελάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φόβιζε τους ψηφοφόρους κι έτσι θα τους κρατούσε εγκλωβισμένους στο κομματικό “μαντρί ” για να μην τους φάει ο…..”λύκος “, όπως τους έλεγαν, θυμίζοντας τον μακαρίτη τον Αβέρωφ !!!

Όμως, δυστυχώς, γι αυτούς, αυτή η απαράδεκτη καμπάνια του τρόμου, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Έτσι, όσοι είχαν επενδύσει στην επιχείρηση τρόμου έχασαν! Οι ψηφοφόροι δεν τους πίστεψαν, δεν φοβήθηκαν, δεν τρόμαξαν !!! Στην αντιπαράθεση του φόβου με την ελπίδα, νίκησε η ελπίδα!!! Οι πολίτες εγκατέλειψαν τους ” δοκιμασμένους” από τους οποίους είχαν πικρή πείρα και προτίμησαν τους άλλους, τους ” αδοκίμαστους”, περιμένοντας, όχι θαύματα, αλλά κάτι καλύτερο για τους ίδιους και για τον τόπο! Και με την ελπίδα ότι δεν θα διαψευσθούν! Αυτό περιμένουν όλοι οι πολίτες και το εύχονται!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *