Ανέκδοτα και χιούμορ

20150202

Γιώργος Πούλιος, Δικηγόρος

Σχόλιο ΓΑ:

Με δυσφορία αντιμετωπίζει ο καλός μας φίλος κ. Γιώργος Πούλιος, τις πρόσφατες σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, Θεωρεί ότι ήρθαν τα πάνω κάτω, αναζητεί να βρει κουράγιο να αντέξει και δυσκολεύεται να βρει μία συνταγή αντιμετώπισης της νέας κατάστασης για τους φίλους του.
Στην παρέα μας, όμως, είναι κάθε άποψη δεκτή -δημοκρατικά διατυπωμένη-, ακόμη κι αν δεν τη συμμεριζόμαστε.

 greek-elections-2015-2

***

Φίλε έγινε και αυτό. Ήρθαν τα πάνω κάτω. Κουράγιο. Πόσο κουράγιο δεν ξέρω. Συνταγές δεν δίνω.

Εγώ έζησα τον πόλεμο του 1940. Την τριπλή κατοχή. Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι. Τα Δεκεμβριανά του 1944. Κόβανε το δάκτυλο για να πάρουν την βέρα (δακτυλίδι). Ήταν ιδεολόγοι. Γνώρισα τον συμμοριτοπόλεμο και όλες τις μετέπειτα κομματικές αναμετρήσεις μέχρι σήμερα.

Νοιώθω υπερήφανος, γιατί δούλεψα «ΣΚΛΗΡΑ» με τους γονείς μου, για την πρόοδο αυτού του τόπου. Μάλλον το πετύχαμε. Έρχονται στιγμές που θέλω να γελάσω. Θέλω να ξεχάσω στιγμές του χθες που με κουράσανε και με πικράνανε. Αισθάνομαι την ανάγκη να βρω την «ΜΠΟΥΚΑΛΑ» το οξυγόνο που θα εισπνεύσω, για να με ανανεώσει. Που θα με ξεκουράσει. Πράγματι το οξυγόνο είναι αυτό που μας κρατάει στη ζωή. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ζωή.

Κοντά στο οξυγόνο θα προσθέσω και το γέλιο ή αλλιώς το ΧΙΟΥΜΟΡ. Η ζωή έχει και τα αστεία της. Έχει και την κωμική της πλευρά. Τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Βέβαια έχει και το μαύρο χιούμορ. Εγώ θέλω να σταθώ, στο γέλιο και το χιούμορ.

Από καιρό έχω συγκεντρώσει διάφορα ανέκδοτα. Μια και τα έχω μπροστά μου σκέφθηκα να τα δημοσιεύσω. Είναι μια πηγή αναζωογόνησης και ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση. Ελπίζω κάτι να πετύχω.
Διάλογος στο τρένο

Κυρία μου μ’ αυτό το εισιτήριο δεν μπορείτε να ταξιδέψετε με την ταχεία. Καλά πες στον οδηγό να πηγαίνει πιο σιγά.
Κάποιος, λέει σ’ ένα φίλο του.

Χθες βράδυ ξύπνησα από ένα ύποπτο θόρυβο. Κοιτάζω και τι να δώ. Ένα χέρι ν’ αρπάζει το πορτοφόλι μου, από την τσέπη του σακακιού μου.
Σίγουρα θα άρπαξες το πιστόλι σου.

Ναι αλλά δεν πυροβόλησα, γιατί δεν με συνέφερε να μείνω χήρος.

Όλοι βέβαια θα έχετε δει σε διάφορα ταμεία επιγραφές να λένε: «Παρακαλούμε μετράτε καλά τα χρήματα σας που παίρνετε. Ουδέν λάθος αναγνωρίζετε μετά την απομάκρυνσή σας από το ταμείο»

Σε μίμηση αυτή της επιγραφής ο εφημέριος ενός χωριού έβαλε την εξής επιγραφή, στην εκκλησία. Όσοι έρχονται να παντρευτούν παρακαλούνται να σκέφτονται πρώτα καλά τι πρόκειται να κάνουν. Μετά την απομάκρυνση εκ της εκκλησίας ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ο πιτσιρίκος μπήκε με φούρια, στο δωμάτιο όπου καθόταν η μητέρα του. Μαμά τρέξε. Υπάρχει ένας άνδρας στην κουζίνα και φιλάει την γκουβερνάντα. Η μητέρα σηκώθηκε τρομαγμένη και έτρεξε, στην κουζίνα, για να σώσει την κοπέλα, από τον άγνωστο που της επιτέθηκε. Σε λίγο γύρισε στο δωμάτιο και λέει, στο γιό της. Βρε χαζό και με τρόμαξες. Δεν γνώρισες τον πατέρα σου;

Το αυτοκίνητο περνάει από ένα ορεινό χωριό με θαυμάσια τοπία. Η σύζυγος τα θαυμάζει. Ο σύζυγος τη ρωτάει πως σου φαίνεται. Το τοπίο με αφήνει άλαλη. Να σταθμεύσουμε εδώ καμιά δεκαριά μέρες.

Σ ένα σαλόνι είναι συγκεντρωμένοι επιστήμονες. Μια κυρία ρωτάει ένα γιατρό, γιατί μετά τον μήνα Σεπτέμβριο ελαττώνεται αισθητά η θνησιμότητα.

Ο γιατρός απαντά. Την εποχή αυτή αρχίζει το κυνήγι και όλοι οι γιατροί φεύγουν.

Ρωτήσανε ένα χειρουργό πια είναι η δυσκολότερη επέμβαση.

Η αφαίρεση, του πέους, από το μυαλό μιας γυναίκας.

Ένας αράπης ταξίδευε. Μια μέρα του επετέθει ένα σκύλος. Ο αράπης έσκυψε να πιάσει μια πέτρα. Η πέτρα δεν ξεκόλλησε. Δοκίμασε να πιάσει και μια άλλη. Ούτε αυτή ξεκόλλησε. Ο αράπης φώναξε. Θεέ μου τι παράξενος τόπος αφήνουν λυτά τα σκυλιά και δένουν τις πέτρες.

Δύο κανίβαλοι, Πατέρας και γιός, κυνηγούν σ’ ένα δάσος. Ξαφνικά ακούνε ένα θόρυβο. Κρύβονται πίσω από ένα δένδρο. Βλέπουν μια γκομενάρα από άλλη φυλή που περνά μπροστά τους. Ο γιός ρωτάει τον πατέρα αυτή θα τη φάμε.

Ο πατέρας απαντά θα την πάμε σπίτι και θα φάμε τη Μάνα σου.

Ένας ράφτης πήγε στο γιατρό. Ο γιατρός είπε, στο ράφτη βλέπω αγωνία πολύ αν θα πάρετε τα χρήματα. Ο γιατρός του λέγει θα σας πω κάτι. Ένας ασθενής μου δεν μπορούσε να κοιμηθεί, γιατί χρωστούσε, στο ράφτη του. Η συμβουλή ήταν που του έδωσα να ξεχάσει τον ράφτη του. Γιατρέ σταμάτα αυτός είμαι εγώ ο ράφτης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 30.01.2015

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *