Λαμία: Έκλεισε και ο δρόμος προς Μοσχοχώρι – Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στα χωριά της κοιλάδας του Σπερχειού

20150203

Πηγή: Lamia Report

Σε διακοπή κυκλοφορίας από Λαμία προς Κόμμα, Μοσχοχώρι, Κρίκελο, προχώρησε η Τροχαία Λαμίας λίγο μετά τις 8:00΄ απόψε, λόγω της υπερχείλισης του Σπερχειού, ενώ κλειστοί παραμένουν και οι δρόμοι από Λαμία προς Φραντζή και από Λαμίας προς Κομποτάδες Κωσταλέξι και τα υπόλοιπα χωριά.

Η πρόσβαση στα χωριά της Λαμίας, που βρίσκονται στην κοιλάδα του Σπερχειού, είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη αφού για να πάει κάποιος στο Φραντζη πρέπει να πάει από εθνική οδό, κόμβο Μπράλου, Δαμάστα, Ηράκλεια, Γορογοπόταμο κλπ.

Επίσης το ίδιο ισχύει και για τη δυτική πλευρά, αφού η πρόσβαση γίνεται μόνο από την πλευρά των Λουτρών Υπάτης.
Κομμένη στα δυο η Ελλάδα σιδηροδρομικά – Έπεσε το γεφύρι στο Περιβόλι

Έπεσε γεφύρι – Αποκλείστηκαν χωριά – Εκκενώθηκαν σπίτια

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες του ΟΣΕ, αφού τα δρομολόγια έχουν διακοπεί από τα ξημερώματα, λόγω της πλημμύρας του Σπερχειού.

Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρέσυραν το γεφύρι στο χωριό Περιβόλι της δυτικής Φθιώτιδας, ενώ σε οριακή κατάσταση είναι και άλλα γεφύρια, που ακόμα αντέχουν, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο Περιβόλι είναι αποκλεισμένα τα χωριά Μάρμαρα, Αργύρια, Κολοκυθιά, Ανατολή και ευρύτερα η περιοχή της ορεινής Σπερχειάδος.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν αποκλειστεί στα παραπάνω χωριά, ενώ υπάρχουν και συχνές διακοπές ρεύματος.

Τις πρωινές ώρες εκκενώθηκαν προληπτικά κάποια σπίτια που ήταν στην παραποτάμια περιοχή στο πλατανόδασος του Παλιουρίου στη δυτική Φθιώτιδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *