Γερμανική τηλεόραση: Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει τα «πολεμικά χρέη»

20150309

Κίνηση Ενεργοί Πολίτες / παρουσιαστής Ilka Μπρεχτ

Αναγνώριση…

Αποτέλεσμα μιας έντονης (και συχνά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) προσπάθειας του Μανώλη Γλέζου, του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές οφειλές, πολιτών που θέτουν το θέμα παντού, δημοσιογράφων και ερευνητών, είναι η ανάδειξη του θεμάτων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μέσα στην Γερμανία. Έτσι το Γερμανικό κανάλι ασχολήθηκε ξανά με το θέμα.

3 Μαρτίου 2015 – Γερμανικό κανάλι ZDF ενημερωτική εκπομπή FRONTAL21 βράδυ 21.00 ώρα δεύτερο θέμα της εκπομπής Deutsche Kriegsschulden bei Griechenland = Γερμανικά πολεμικά χρέη προς την Ελλάδα.

Αναλύεται το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου της Ελλάδος προς την Γερμανία που δεν πληρώθηκε.
Μιλούν και νομικοί που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να τα ζητήσει παρόλο που η επίσημη γερμανική κυβέρνηση δεν δέχεται να το συζητήσει.

Η διεκδίκηση δεν έχει νομικά παραγραφεί.

– Η εκπομπή μεταδόθηκε και την επομένη 4-Μαρτίου το πρωί.

katoxiko-daneio-diagrafi-xreous

 

– Οι ώρες που προβλήθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είναι ώρες με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Γερμανία και μάλιστα από ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά κανάλια.
Αποτέλεσμα μιας έντονης (και συχνά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) προσπάθειας του Μανώλη Γλέζου, του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές οφειλές, πολιτών που θέτουν το θέμα παντού, δημοσιογράφων και ερευνητών, είναι η ανάδειξη του θεμάτων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, μέσα στην Γερμανία.

Έτσι το Γερμανικό κανάλι ασχολήθηκε ξανά με το θέμα, αλλά και με μια συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου, που δόθηκε μέσα στο Γερμανικό κοινοβούλιο στα τέλη Ιανουαρίου.
Το σημείωμα της εκπομπής

Γερμανικά χρέη του πολέμου στην Ελλάδα Τους τελευταίους μήνες, τέθηκε το ερώτημα κατά τις συζητήσεις σχετικά με το χρέος της Ελλάδα συχνά πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει οικονομικές απαιτήσεις για αποζημίωση για τη ναζιστική αδικία. Παρά το γεγονός ότι τα έγγραφα δείχνουν υφίστανται μια τέτοια επιλογή, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας τέτοιες αξιώσεις απέρριψε και πάλι και πάλι.

Στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού προγράμματος «Μετωπική 21» παρουσιάζονται οι ελληνικές απαιτήσεις για αποζημίωση και αποκατάσταση κάτω από το μικροσκόπιο,

Το άρθρο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με Εισαγγελέα Martin Klingner και με τον Αργύρη ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ, δάσκαλο και ανθρωπιστή σε μια σφαγή στο Δίστομο (Κεντρική Ελλάδα) έχασε τεσσάρων ετών το 1944 όλη την οικογένειά του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *