Συνέλευση Σκαμνιωτών με πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής

20150329

[ Στιγμιότυπο από την υποδοχή των επιτελών του Δήμου στο Σκαμνό. Φωτογραφία: Γιώργος Ασπρουλάκης]

 

Σημειώσεις, εν είδει πρακτικών

Σήμερα, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 συνήλθαν σε ειδική συνέλευση οι κάτοικοι του χωριού μας, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου [Σχολείο} με πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να επισημανθούν και συζητηθούν θέματα αρμοδιότητας ΟΤΑ.

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Παναγιώτη Ριζάκο [=ΠΡ], στα καθήκοντα του οποίου με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, περιλαμβάνεται και η εποπτεία και συντονισμός αντικειμένων του Δήμου στους οικισμούς του τέως καποδιστριακού Δήμου Γοργοποτάμου. Στη συνέλευση επίσης παρέστη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας [Σκαμνού-] Οίτης κ. Βασίλης Σταϊκούρας [=ΒΣ]. Παρών στη συνέλευση ήταν επίσης και ο συγχωριανός μας κ. Νικόλαος Ευστ. Τζιβάρας [=ΝΕΤ], πρώτος επιλαχών για τη θέση του τοπικού προέδρου Κοινότητας.

Η συνέλευση άρχισε στις 11:15 και τελείωσε στις 14:30.

Το συντονισμό είχε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Σταϊκούρας που χαιρέτησε τους κατοίκους του Σκαμνού, συστήνοντας συνάμα και τον Αντιδήμαρχο ΠΡ. Στην εναρκτήρια εισήγησή του ο Πρόεδρος ΒΣ έκανε μία γενική τοποθέτηση πάνω σε θέματα αρμοδιότητος ΟΤΑ σχετιζόμενα με το Σκαμνό, ενώ διέστειλε στο σύνολό της την προσέγγιση θεμάτων των ορεινών οικισμών του Δήμου προς αυτούς στα καμποχώρια, και φυσικά στο αστικό περιβάλλον της έδρας.

Εξήγησε στους συγχωριανούς την αιτία της καθυστέρησης υλοποίησης αυτής της συνέλευσης για κάμποσους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, αναγόμενα σε προσωπικά ζητήματά του.

epiteleis-OTA1

[Το προεδρείο  της Συνέλευσης Σκαμνιωτών. Εξ αριστερών: Ο συγχωριανός μας Νικόλαος Ευστ. Τζιβάρας, αναπληρωματικός πρόεδρος Κοινότητας [Σκαμνού-] Οίτης, εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Κοινότητάς μας Βασίλης Σταϊκούρας και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Ριζάκος. Στο δεξιό ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Ασπρουλάκη, αποθανατίζει και τον συγχωριανό μας Πολύκαρπο Αστρκά, τέως πρόεδρο Κοινότητας Οίτης]

 

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος ΠΡ λέγοντας δύο λόγια για το πρόσωπό του, την βασική του ενασχόληση και την αξιόλογη διαδρομή και εμπειρία του επί μακρόν στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε το θετικό του ενδιαφέρον να ακούσει και να προωθήσει κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος θέματα του Σκαμνού, τονίζοντας ότι για όλο το φάσμα των θεμάτων, διατηρεί άμεση συνεργασία με τον Πρόεδρο ΒΣ. Τη συνεργασία αυτή αξιολογεί ως ιδιαιτέρως εποικοδομητική, χωρίς να παίζει ρόλο η εκλογική προέλευση από διαφορετικούς συνδυασμούς. Όρισε το πλαίσιο διεξαγωγής των εργασιών της συνέλευσης:

Οι κάτοικοι παίρνουν το λόγο και θέτουν τα θέματα, ενώ οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, τοποθετούνται εν συνεχεία και αφού εξαντληθούν οι επισημάνσεις των κατοίκων του οικισμού.

Ο Αντιδήμαρχος εγκαινιάζει αυτή τη συνέλευση και εκφράζει την πρόθεση αυτή πρακτική να αποτελέσει την αφετηρία και για άλλες παρόμοιες συνελεύσεις στο μέλλον.

Δηλώνει ότι θα ανακοινώσει το τηλέφωνό του, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία των Σκαμνιωτών μαζί του για την επισήμανση του όποιου προβλήματος, αλλά με τον όρο αυτό να έχει τεθεί εκ των προτέρων υπόψη του Προέδρου ΒΣ και του ΝΕΤ.

Epiteleis-GA-Chr

[Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο ζεύγος Γιώργου και Χρυσούλας Ασπρουλάκη που με προθυμία ανέλαβαν το έργο διοικητικής μέριμνας για μία απρόσκοπτη διεξαγωγή της συνέλευσης στο πολιτιστικό κέντρο Σκαμνού]

Εξηγεί στους συγκεντρωμένους Σκαμνιώτες, ότι επί του παρόντος ο Δήμος πορεύεται επί τη βάσει δρομοληγημένου ήδη προϋπολογισμού από την απελθούσα αρχή, αλλά σε κάθε περίπτωση η καταγραφή των θεμάτων θα εξετασθεί με τον καλύτερο τρόπο και εν ανάγκη θα ενταχθεί στον επόμενο προϋπολογισμό.

Δεσμεύεται να δώσει γραπτές απαντήσεις επί των ζητημάτων που εκτίθενται.

Αμέσως παρακάτω παρατίθενται συνοπτικά και κυριότερα σημεία που απασχόλησαν την συνέλευση με βάσει σημειώσεις του υπογράφοντος [ΓΑ], αλλά και της κυρίας Χρυσούλας Ασπρουλάκη Γκίκα [=ΧΑΓ]. Δεν διεκδικείται η απόλυτη πληρότητα, εκτός από την προσπάθεια καταγραφής των ουσιωδέστερων σημείων. Η τεχνική παράθεσης του υλικού, αμέσως παρακάτω υπακούει πρωτίστως στην συγκέντρωση των λεχθέντων πάνω στο ίδιο θέμα, ακόμη και αν οι προσεγγίσεις έγιναν με χρονική ανακολουθία, και τούτο για να δοθεί κατά το δυνατό μία πλήρης εικόνα κατά θέμα. Η σειρά παράθεσης των θεμάτων είναι τυχαία και δεν υποκρύπτει την οποιαδήποτε ιεράρχηση, ή αξιολόγηση.

Ευχαριστίες – συγχαρητήρια

Δημήτρης Ευστράτογλου [=ΔΕ] Συγχαίρει τους εκπροσώπους του Δήμου για την πρωτοβουλία τους να συγκαλέσουν τη συνέλευση. Γεγονός αξιέπαινο από κάθε άποψη. Μία ενέργεια που δεν μας είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

Τις ευχαριστίες για την παρουσία των εκπροσώπων του ΟΤΑ στο Σκαμνό εξέφρασαν πολλοί συγχωριανοί.

Απορρίμματα

ΒΣ: Καταγράφει το ζήτημα ως ένα από τα θέματα που θα πρέπει να εξετασθεί.

Δημήτρης Πολυζωίδης [=ΔΠ]:Κάδοι από το κάτω μέρος του οικισμού όπου δεν πηγαίνουν τα απορριμματοφόρα. Μεταφέρονται στον πάνω κεντρικό δρόμο του χωριού, όπου παραμένουν επί μακρόν και προκύπτει δυσωδία.

Ιωάννης Τζανακάκης [=ΙΤ]: Το πρόβλημα αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων στο κάτω μέρος του οικισμού αιτιολογήθηκε ως δυσκολία πρόσβασης των οχημάτων που είναι μεγάλα, αλλά διερωτάται πως τόσες τεράστιες μπετονιέρες έχουν κινηθεί με σχετική άνεση στον ίδιο οδικό δίκτυο.

Ελένη Καρακάντζα [=ΕΚ]: Δεν επαρκούν οι κάδοι, ενώ πολλοί κάδοι έχουν καταστραφεί. Ποτέ δεν έγινε απολύμανση. Στους παρακείμενους κάδους επιχειρεί η ίδια να κάνει μία απολύμανση.

Θανάσης Κιτσάκης [=ΘΚ]: Υπάρχουν και μερικοί μπλε κάδοι για υλικά ανακύκλωσης, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί η ανακύκλωση. Δεν περνάει αυτοκίνητο αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών.

Βίκυ Χριστοδουλοπούλου [=ΒΧ]: Έχει διαπιστωθεί ότι τα απορριμματοφόρα οχήματα παίρνουν αδιακρίτως τόσον τους μπλε όσον και τους άλλος κάδους, χωρίς καμία διάκριση. Στοιχείο που μαρτυρεί ότι η ανακύκλωση δεν λειτουργεί.

ΔΕ: Για την προσέγγιση απορριμματοφόρων στο κάτω μέρος του οικισμού, είχαν χρησιμοποιηθεί την περίοδο του Δήμου Γοργοποτάμου, μικρότερα οχήματα. Αυτά τα οχήματα θεωρούμε ότι περιήλθαν στον καλλικρατικό Δήμο Λαμιέων. Ακόμη δε και οχήματα 4χ4.

ΠΡ: Θα δούμε το θέμα αυτό μαζί με τον Πρόεδρο ΒΣ με στόχο να βρεθεί λύση. Αν όντως υπάρχει δυσκολία πρόσβασης απορριμματοφόρων στο κάτω μέρος του οικισμού. Αλλά να δούμε και την περιοδικότητα αποκομιδής. Όχι μία φορά το μήνα! Το καλοκαίρι κατ΄ ελάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επίσης να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι κάδοι. Να διαθέσουμε πρόσθετους κάδους.

Όμβρια

ΔΕ: Η διαχείριση ομβρίων αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, ίσως και δύσκολο για το Σκαμνό. Αξίζει να ερευνηθεί από το Δήμο, εάν ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να ενταχθεί σε κάποιο επιχειρησιακό πρόγραμμα.

ΒΣ: Υπάρχει ζήτημα στον κεντρικό συνδετικό δρόμο από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι το Γούπατο. Ομοίως στον εσωτερικό κατωφερικό δρόμο από τον Άγιο Αθανάσιο μέχρι το Σχολείο, όπου στον κεντρικό πλέον δρόμο του χωριού –κάτω από το συγκρότημα Σχολείου– Εκκλησίας- αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρό ζήτημα με τα λιμνάζοντα νερά που δεν βρίσκουν διέξοδο. Κονδύλια ΕΣΠΑ πιθανόν να διαμορφώσουν κάποιες δυνατότητες στα επόμενα έτη.

Πολύκαρπος Αστρακάς [=ΠΑ]: Μεταφέρει την εμπειρία του από τη θητεία του ως Πρόεδρος της Κοινότητας Οίτης μετά τον αδόκητο θάνατο του Θανάση Παναγή και επισημαίνει ότι υπήρξε σχετικά με το ζήτημα αυτό μία εκτενής μελέτη ειδικών, και πιθανόν ένα κονδύλιο γύρω από το ποσό των 80.000 Ευρώ, πλην όμως η προηγούμενη ηγεσία του Δήμου μετέταξε το κονδύλιο αυτό σε άλλα αντικείμενα.

Δίκτυο ύδρευσης

ΒΣ: Η υπερχείλιση από την υδατοδεξαμενή τη χειμερινή περίοδο με τις λίγες καταναλώσεις παροχετεύεται στην πλαγιά κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, όπου όμως, τα εδάφη, είναι εξόχως ασθενή και καθιζάνουν χρόνο με το χρόνο με πιθανό το ενδεχόμενο να προκύψουν μεγάλης κλίμακας καταστροφές.

ΒΣ: Έγινε αποχλωρίωση

Χαράλαμπος Πολ. Αστρακάς [=ΧΠΑ]: Εκφράζεται ανησυχία για το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης από Καταβόθρα, με το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμη επικίνδυνες σωληνώσεις κεντρικού δικτύου από αμίαντο.

ΔΠ: Κάτω από το σπίτι του συγχωριανού Νασσάρ, διαπιστώνεται μία συνεχόμενη καθίζηση συνεπεία της ανεξέλεγκτης παροχέτευσης υδάτων υπερχείλισης. Στο δικό του σπίτι, ψηλά προς τον Άγιο Αθανάσιο δεν υπάρχει νερό το καλοκαίρι.

Ευθύμιος Νικ. Τζιβάρας [=ΕΝΤ]: Αναγνωρίζει το ζήτημα με την αντιμετώπιση του νερού υπερχείλισης και δεν αντιτίθεται σε μία ασφαλή διευθέτηση, αλλά επισημαίνει ότι ο ίδιος διατηρεί στην ίδια περιοχή και πιο κάτω στο Βαθύρεμα κτηνοτροφική μονάδα που την υποστηρίζει με παροχή νερού από την υπόψη υπερχείλιση. Μία λύση που θα αγνοούσε αυτό το πρόβλημα θα τον υποχρέωνε να εγκαταλείψει αυτή τη βιοποριστική του δραστηριότητα ή να μετεγκατασταθεί σε άλλη περιοχή που δύσκολα βρίσκεται.

Γιώργος Αποστολόπουλος [=ΓΑ]: Διατυπώνονται παράπονα από αρκετούς συγχωριανούς για το ακριβό τιμολόγιο ύδρευσης. Ως πιθανή αντιμετώπιση του ζητήματος, θα μπορούσε ίσως αντί της μίας και μοναδικής έκδοσης λογαριασμού σε ενιαύσια βάση, να «σπάσει» ο λογαριασμό σε δύο, ώστε να μετριαστεί η κλιμακούμενη αύξηση του τιμολογίου.

ΠΡ: Είναι κομβικό το ζήτημα ότι ο Σκαμνός υδρεύεται από το δίκτυο Καταβόθρα –πάνω από την Παύλιανη- όπως και άλλα χωριά στα νότια που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία άλλης αρχής [ Αμφίκλεια]. Ειδικά ως προς τη διαχείριση αυτού του δικτύου ύδρευσης υπήρξε στο παρελθόν ένα αρμόδιος «Σύνδεσμος» διαχείρισης που έπαψε να λειτουργεί και ήδη κινούμαστε για την επανασύστασή του. Η υψηλή τιμολόγηση συναρτάται και με το στοιχείο αυτό. Να εξετάσουμε γιατί χρεώθηκαν τέλη αποχέτευσης χωρίς να υπάρχει δημοτικό δίκτυο.

Η όποια αντιμετώπιση διαχείρισης των υδάτων υπερχείλισης, θα περιλάβει, ενδεχομένως και με μία δευτερεύουσα γραμμή υδροδότησης προς στην κτηνοτροφική μονάδα ΕΝΤ

Ανακύπτοντα υδραυλικά ζητήματα χρειάζονται την γνώμη ειδικών, όπως τοποθέτηση φλοτέρ, διατομή σωληνώσεων, πίεση κττ και θα επιδιώξουμε την προσέγγισή τους με αυτή τη βοήθεια.

Οδικό δίκτυο

ΒΣ: Χρειάζονται βελτιώσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του χωριού είτε ως τσιμεντοστρώσεις, είτε ως ασφαλτοστρώσεις.

Υπάρχει θέμα καθίζησης στον μεγάλο συνδετικό δρόμο Αγίου Αθανασίου – Γούπατο. Πιθανόν αρμοδιότητας Περιφέρειας.

Κούλα Δ. Τζιβάρα [=ΚΔΤ]: Αναγκαίες επιδιορθώσεις σε μερικά σημεία του εσωτερικού οδικού δικτύου

ΓΑ: Αναγκαία η βελτίωση στην τσιμεντόστρωση στο τμήμα Τζανακάκη – Ασπρόστρατα, όπως είχε συζητηθεί και με τον αείμνηστο Θανάση Παναγή.

ΔΕ: Αναγκαία η ασφαλτόστρωση σε μερικά σημεία του χωριού

Σταματία Ευστράτογλου [=ΣΕ]: Στον συνδετικό δρόμο Άγιος Αθανάσιος – Γούπατο, έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις από την πλαγιά

Φάνης Σκαρής [=ΦΣ]: Επαναφέρεται προηγούμενη υπόσχεση του ΟΤΑ για ασφαλτόστρωση ή τσιμεντόστρωση του οδικού τμήματος από Τρανή Βρύση μέχρι Άγιο Γεώργιο, ή έστω επίστρωση 3Α

ΠΡ: Ασφαλτοστρώσεις, θα το δούμε αν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, αλλιώς θα ενταχθούν στο επόμενο πρόγραμμα.

ΒΣ: Τρανή Βρύση – Άγιος Γεώργιος, για την ώρα 3Α, όχι τσιμεντόστρωση.

ΒΣ: Για την καθίζηση στον συνδετικό δρόμο, έγινε παρέμβαση στην περιφέρεια.

Δημοτικός φωτισμός

ΓΑ: Μεταφέρονται παράπονα συγχωριανών για το ετερόκλητο του δημοτικού φωτισμού. Ειδικοί αρχιτέκτονες του χωριού συμβουλεύουν να παγιωθεί ο κίτρινος φωτισμός που συμβιβάζεται με το στυλ του οικισμού.

Δεν υπάρχει δημοτικός φωτισμός στον κεντρικό δρόμο Αγίου Αθανασίου – Γούπατο

ΔΕ: Σταδιακά έχουν σβήσει οι λάμπες με τις μεγάλες κολώνες στον κόμβο Αγίου Αθανασίου

ΒΣ: Αύριο έρχονται άνθρωποι για τις λάμπες. Δυστυχώς έχει γίνει ήδη προμήθεια για λάμπες σε συγκριμένο είδος.

Πυλώνες ΔΕΚΕ παρέμβαση ήδη έγινε στην Περιφέρεια.

Πυρασφάλεια, υγιεινή και ασφάλεια

ΔΠ: Στο κάτω μέρος του οικισμού υπάρχει τυφλός δρόμος με πιθανούς κινδύνους από πλευράς πυρασφάλειας και ίσως πολεοδομικά ζητήματα. Στον πυροσβεστικό δρόμο Γρανισιώτη έχουν τοποθετηθεί αλυσίδες αποκλεισμού από την πρόσβαση.

ΓΑ: Υπάρχουν ιδιοκτήτες οικοπέδων μέσα στον οικισμό που δεν κόβουν τα χόρτα με σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς για τον οικισμό.

ΠΡ: Να δούμε πως έχει το θέμα για τυφλούς δρόμους. Τι λέει η ειδική υπηρεσία και θα επανέλθουμε. Επίσης να εξετάσουμε το θέμα των αγροτικών και πυροσβεστικών δρόμων

ΒΣ: Προβλέπεται παρέμβαση του Δήμου για τις περιπτώσεις αυτές, ιδιοκτητών που δεν κόβουν τα χόρτα, που δίνει λύση.

ΚΔΤ: Στο Ιατρείο είναι μονίμως τα παράθυρα κλειστά και επικρατεί δυσώδης μούχλα. Χρειάζονται κάγκελα, ώστε κατά διαστήματα να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα και να αερίζεται ο χώρος.

Πίσω από τη Βρύση Βασιλόπουλου μέσα σε ιδιοκτησία οικογένειας Χαρ. Αστρακά, υπάρχει ένα ανοιχτό πηγάδι και εγκυμονεί κινδύνους για ζώα και ανθρώπους. Ο παριστάμενος Πολύκαρπος δηλώνει ότι αυτό το περιουσιακό αντικείμενο δεν έχει περιέλθει σε κάποια από τα τέκνα του αειμνήστου Χαράλαμπου.

Νεκτάριος: Ακριβώς πίσω από το κτίριο του σχολείου υπάρχει μία ανοιχτή τρύπα –παλαιός βόθρος- που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά.

ΠΡ: Θα στείλουμε το σιδερά να φτιάξει κάγκελα στα παράθυρα του ιατρείου και να καλύψει με ένα σκέπασμα το πηγάδι Αστρακά, και την ανοιχτή τρύπα, πίσω από το σχολείο.

ΦΣ: Στην Τρανή Βρύση υπάρχει μία δεξαμενή που δυστυχώς δεν ανοίγει από κάτω, ώστε να φύγουν τα νερά και να καθαρίσει. Εξελίχθηκε σε εστία μόλυνσης. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αδειάσει και να καθαρίσει.

Υψηλές λεύκες με ξερά κλαδιά στον ίδιο χώρο κρύβουν κινδύνους για ανθρώπους και ζώα. Χρειάζεται να κοπούν ψηλά.

ΔΠ: Το ίδιο και για τον πλάτανο Ζαλαώρα που πρόσφατα με την αποκοπή ενός μεγάλου κλαδιού προκάλεσε πρόβλημα, ευτυχώς χωρίς άλλες ζημίες σε ανθρώπους και διερχόμενα ή σταθμευμένα οχήματα.

ΠΡ: Θα φροντίσουμε να κοπούν επικίνδυνα δένδρα σε συνεργασία με τον πρόεδρο

Κοπή χόρτων

ΦΣ: Κοπή χόρτων στους δημοτικούς δρόμους. Τουλάχιστον στους κεντρικούς.

ΒΣ: Το συνεργείο του Δήμου δεν εξαρκεί. Θα κοιτάξουμε για λύση μέσω Πολιτικής Προστασίας.

Τα γελάδια του Δήμου

ΚΔΤ: Τα γελάδια του Δήμου Παπαϊωάννου κυκλοφορούν παντού, ακόμη και μέσα στο χωριό απολύτως ανεξέλεγκτα.

Και άλλοι συγχωριανοί επισημαίνουν το πρόβλημα.

ΒΣ: Είναι γνωστό το πρόβλημα με το Δήμο. Σημειώνουμε ότι το συμβόλαιο που είχε για βοσκή στην περιοχή Σκαμνού – Οίτης έχει λήξει και κινούμαστε με ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του.

ΠΡ: Το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση μετά και το σοβαρό ατύχημα στην ίδια περιοχή με τον εκτροχιασμό του σιδηρόδρομου. Οι κυρώσεις σε βάρος του υπεύθυνου κτηνοτρόφου [Μυλωνάς], ήταν εξοντωτικές.

Κεραία TV

ΚΔΤ: Δεν έχει λήψη ο Σκαμνός.

ΒΣ: Γίνονται μέσω Δημοτικής Αρχής παρεμβάσεις. Φαίνεται ότι είναι απαραίτητη η τοποθέτηση κεραίας απέναντι στην Οίτη και στη θέση Αετός

ΠΡ: Digea, ασχολείται ο κ. Ρούλιας με τον πρόεδρο υπό μορφή παρέμβασης του Δήμου.

Κτίριο Σχολείου – Καντίνας

ΧΑΓ & ΕΚ: Έχει πρόβλημα η σκεπή του κεντρικού κτιρίου, μπάζει όταν βρέχει κοντά στην καμινάδα, αλλά το ίδιο ζήτημα στο μικρό όμορο κτίριο της καντίνας είναι δραματικό αφού έχει καταντήσει σουρωτήρι.

ΕΚ: Να δούμε το θέμα θέρμανσης του χώρου.

Ανθρώπινες σχέσεις- χρήση χώρου Πολιτιστικού Κέντρου, καφενεδάκι

ΔΕ: Σημειώνει ότι αντιμετωπίζονται προβλήματα ανθρώπινων σχέσεων στο χωριό μας. Το πρόβλημα παρουσιάζει όξυνση παρά τις διάφορες προσπάθειες που καταβάλλονται. Αυτός ο διχασμός ενδέχεται να μεταφερθεί και στα παιδιά μας. Δεν μιλάμε ό ένας στον άλλον. Η αιτία έχει να κάνει με τη χρήση του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε. Η ύπαρξη δύο Πολιτιστικών Συλλόγων που ερίζουν για τη χρήση του υπόψη χώρου που αποτελεί περιουσία της Δημοτικής Αρχής. Γι’ αυτό και τίθεται το θέμα στην παρούσα συνέλευση. Η λύση βρίσκεται στη παραχώρηση του χώρου σε όλους τους Σκαμνιώτες. Όχι στην διχαστική παραχώρηση εκ περιτροπής στους δύο Συλλόγους, για την Καθαρά Δευτέρα, το Πάσχα, την Πρωτομαγιά, το 15Αύγουστο, τα Χριστούγεννα κλπ.

Το λόγο πήραν πολλοί συγχωριανοί με εξαιρετικά μακρές τοποθετήσεις και επιχειρήματα.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε διαθέσιμος να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, Επειδή, ωστόσο, δεν προέκυψε μία ομόφωνη απόφαση, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής επιφυλάχθηκαν να συγκαλέσουν συντόμως μία σύσκεψη με τη συμμετοχή αμφοτέρων των ΔΣ των δύο Συλλόγων.

Για την καθαρογραφή των σημειώσεων

Γιώργος Αποστολόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *