Ευχές και δυο σκέψεις για το Πάσχα 2015 στο Σκαμνό

20150409

Καλημέρα σας αγαπητές φίλες και φίλοι συγχωριανοί!

Αν και ο καιρός δεν το πιστοποιεί, πλησιάζει το Πάσχα και μεταφέρω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας τις πιο εγκάρδιες ευχές με την ευκαιρία των εορτών που μας καλούν σε περίσκεψη και αυτοέλεγχο. Να ευχηθούμε όλοι μας για έναν καλύτερο Σκαμνό, χωρίς αντιπαλότητες και στείρες μισαλλοδοξίες που μας αδικούν σαν κοινωνικό σύνολο. Να συμβιβαστούμε με ό,τι διαφορετικό και να δούμε με μεγαλύτερη κατανόηση και ενσυναίσθηση τα τεκταινόμενα τριγύρω μας.

Με τις σκέψεις αυτές προτείναμε να αναβιώσουμε στο Σκαμνό τη γιορτή του Πάσχα με τα αλλοτινά όμορφα πρότυπα συνεορτάζοντας σε κλίμα ομοψυχίας ει δυνατόν όλοι μαζί. Μεταφέραμε τη σκέψη αυτή και στους αρμόδιους δημοτικούς άρχοντες με σχετικό αίτημά μας για την παραχώρηση του χώρου στο Πολιτιστικό Κέντρο [Σχολείο] του χωριού μας. Αν και ο καιρός δεν συνηγορεί, οφείλω να μεταφέρω τη θετική απόφαση των δημοτικών αρχόντων μας, του Πρόεδρου της Κοινότητας [Σκαμνού-] Οίτης Βασίλη Σταϊκούρα και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Ριζάκου των οποίων τις εγκάρδιες ευχές καλούμαστε να σας μεταφέρουμε. Η συναίνεση της δημοτικής αρχής που ήδη εκδηλώθηκε θετικά, μπορώ να σημειώσω, λαβαίνει σοβαρά υπόψη της την πάγια τακτική μας, να καλούμε στις όποιες εορταστικές, πολιτιστικές και συναφείς εκδηλώσεις μας, όλους τους συχωριανούς μας αδιακρίτως, χωρίς να εξετάζουμε αν είναι μέλη του Συλλόγου μας, αν έχουν πληρώσει συνδρομή κττ.

Τούτη η αντίληψη, ολόψυχη ευχή μας, μέρες που διανύουμε, θα όφειλε να διαπεράσει τις καρδιές όλων των Σκαμνιωτών και καλούμαστε να δουλέψουμε πάνω σ ‘αυτό όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά. Δεν μας τιμά η προσφυγή μας κάθε τρεις και λίγο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για αστεία θέματα που αν μη τι άλλο δείχνουν μικροψυχία και εμπάθεια, που προσφυώς αποκωδικοποιήθηκε με τη φράση που άκουσα, «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Μας αδικεί στο σύνολό μας η αντίρρηση που προβλήθηκε στο αίτημά μας, να γίνει ο προτεινόμενος συνεορτασμός σε κάποιο άλλο χώρο. Να μεταφέρονται τέτοιες μικρότητες ακόμη και στο Δήμαρχο, του κολοσσιαίου καλλικρατικού οργανισμού, λες και δεν έχει να ασχοληθεί με τίποτ’ άλλο παρά μόνον με μερικούς εριστικούς Σκαμνιώτες.

Παρ’ ολ’ αυτά εμείς θα πούμε, καλή ανάσταση στις καρδιές μας!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *