Επιστολή διαμαρτυρίας από Δ Κουτσούμπα προς Πρόεδρο Ουκρανίας

20150416

Πηγή:www.capital.gr

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε, σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο, σχετικά με τον «απαράδεκτο νόμο που ενέκρινε η ουκρανική βουλή στις 9 Απρίλη και που απαγορεύει τη διάδοση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και εξισώνει τον κομμουνισμό με το ναζισμό» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας, στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποτελούν πρόκληση για όσους αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και βλασφημία στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έδωσαν την ζωή τους στον αντιφασιστικό αγώνα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει στην επιστολή του το απαράδεκτο της εξίσωσης της ΕΣΣΔ με την ναζιστική Γερμανία, ενώ είναι πασίγνωστη η συνεισφορά της ΕΣΣΔ η οποία «με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές σήκωσε το κύριο βάρος» του πολέμου κατά του φασισμού.

Προσθέτει δε, ότι αυτή η ταύτιση συνιστά προσβολή στους κομμουνιστές της Ελλάδας και των άλλων χωρών που ήταν πρωτοπόροι στον αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.

Επίσης ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει στην επιστολή του ότι η επιδίωξη απαγόρευσης της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδανικών συνιστά ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο και εκφράζει την αντίθεση του ΚΚΕ σε τέτοιες αποφάσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας
Πιοτρ Ποροσένκο
Κύριε Πρόεδρε!

Στις 9 Απριλίου 2015, έναν μήνα πριν την 70η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης, το κοινοβούλιο της χώρας σας ενέκρινε έναν νόμο «για την καταδίκη του κομμουνιστικού και ναζιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Ουκρανία και την απαγόρευση της προπαγάνδας και των συμβόλων τους» (Νο 2558). Επίσης, την ίδια μέρα το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε άλλο νόμο που ηρωοποιεί τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πρόκληση για όσους αγωνίστηκαν με το τέρας του φασισμού. Είναι βλασφημία στα εκατομμύρια των ανθρώπων, που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με το φασισμό, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου. Αποσκοπούν στην απαράδεκτη εξίσωση της Σοβιετικής Ένωσης με τη ναζιστική Γερμανία, την ώρα που είναι πασίγνωστη η συνεισφορά της ΕΣΣΔ, που με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, σήκωσε το κύριο βάρος του Πολέμου κατά του φασισμού. Είναι προσβολή στους κομμουνιστές των άλλων χωρών, όπως της Ελλάδας, που στάθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον Ιμπεριαλισμό, για τα λαϊκά δικαιώματα κι ελευθερίες.

Κύριε Πρόεδρε!

Η επιδίωξη απαγόρευσης της διάδοσης των κομμουνιστικών ιδανικών, η απαγόρευση του ΚΚ, οι ποινικές διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, είναι ένας ολισθηρός αντιδημοκρατικός δρόμος. Η επικίνδυνη αυτή απόφαση καταδικάζεται από το ΚΚΕ και τους Έλληνες κομμουνιστές, από τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλο τον κόσμο και θα βρει απέναντι της χιλιάδες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, εκατομμύρια ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρώτα απ΄ όλα, όμως, θα βρείτε απέναντί σας τον λαό της Ουκρανίας, που βίωσε τις μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού στη χώρα σας, δίνοντας για πρώτη φορά κρατική υπόσταση στην Ουκρανία, με τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας, αλλά και τις ιστορικές κατακτήσεις που γνώρισε η ανθρωπότητα στα χρόνια του σοσιαλισμού.

Κύριε Πρόεδρε!

Η υπογραφή από μέρους σας των παραπάνω απαράδεκτων νομοθετημάτων θα σημαίνει την προώθηση μιας καταδικασμένης από τους λαούς ανιστόρητης επιλογής που σας φέρνει σε αντιπαράθεση με το δικαίωμα στην πολιτική δράση, με τα λαϊκά δικαιώματα, αναλαμβάνοντας μεγάλες ευθύνες.

Δημήτρης Κουτσούμπας
ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *