CNN για Μπόμπολα: Πρώτη νίκη για την Ελλάδα

20150423

Πηγή: tvxs

– Mega: «εξάντληση κάθε αυστηρότητας»

Μπορεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η είδηση με τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα για φοροδιαφυγή ύψους 4 εκ. ευρώ να μην έπαιξε πρώτο θέμα, ωστόσο ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το CNN στο τίτλο του κάνει λόγο για «νίκη της Ελλάδας» και για τον «πρώτο μεγάλο φοροφυγά που πιάστηκε». Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρονται οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος κατέβαλε τελικά 1,8 εκ. ευρώ και έλαβε μικρή χρονική προθεσμία προκειμένου να καταβάλει και τα υπόλοιπα χρήματα (2,2 εκατ. ευρώ).

Το Mega είδε «εξάντληση κάθε αυστηρότητας» στον Λ. Μπόμπολα

bobolas2

Την ίδια ώρα το Mega έκανε λόγο για «εξάντληση κάθε αυστηρότητας» στο πρόσωπο του Λεωνίδα Μπόμπολα, εκφράζοντας «προβληματισμό για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης και την προσπάθεια να σπιλωθεί η επαγγελματική και προσωπική του εικόνα».

 

*** 

Μετά την καταβολή του 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο Λεωνίδας Μπόμπολας, αφέθηκε ελεύθερος

Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, στον επιχειρηματία, δόθηκε μια μικρή προθεσμία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως ο Λεωνίδας Μπόμπολας συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας και οδηγήθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *