Δίκτυο Natura 2000: Βιοποικιλότητα και προστασία της»

20150519

Πηγή: Δήμος Λαμιέων

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, οργανώνει την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, ημερίδα με θέμα «Το Δίκτυο Natura 2000: Βιοποικιλότητα και προστασία της». Η ημερίδα οργανώνεται με αφορμή την επέτειο της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου “Natura 2000” και στο πλαίσιο του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 με τίτλο «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο», διάρκειας πέντε χρόνων (09/2012-11/2017).

Την επομένη, Σάββατο 23 Μαΐου 2015, οργανώνεται επίσκεψη στο Όρος Καλλίδρομο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο πεδίο οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν και ενημερωθούν για τη χλωρίδα της περιοχής από ειδικούς-μέλη της ομάδας του έργου. Παράλληλα θα οργανωθεί δράση συλλογής απορριμμάτων γύρω από την λίμνη Καλλιδρόμου στη θέση Νευρόπολη.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης συντονίζει την υλοποίηση του έργου LIFE11 NAT/GR/1014. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ”, η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η εφαρμογή διαχειριστικών πρακτικών στα δάση και στα διάκενά τους που θα συμβάλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε όλα τα επίπεδα, σε δύο ορεινές περιοχές του δικτύου “Natura 2000” της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο, στο πλαίσιο της εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της υλοποίησης του ευρωπαϊκού δικτύου “Natura 2000”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *