Πολιτιστικό δίκτυο πόλεων

20150521

Πηγή: Δήμος Λαμιέων

Συνάντηση εργασίας στους Δελφούς

Συνάντηση εργασίας στους Δελφούς την Δευτέρα 25/05/2015, των Δήμων Λαμιέων και Δελφών με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO με θέμα την δημιουργία πολιτιστικού δικτύου πόλεων.

Οι Δήμοι Λαμιέων και Δελφών αποτυπώνοντας με δράσεις την κοινή τους απόφαση για στρατηγική συνεργασία σε θέματα Πολιτισμού, προχωρούν στον σχεδιασμό ενός δικτύου πόλεων με κοινές ιστορικές αναφορές και μελλοντικές στοχεύσεις.
Μέσω του πανάρχαιου θεσμού των Αμφικτυονιών, όπου αντιπροσωπεύονταν σχεδόν όλα τα ελληνικά φύλα, οι τόποι μας γνώρισαν στιγμές μεγάλης πνευματικής και πολιτικής δόξας. Συχνά, τηρουμένων των αναλογιών, προσομοιάζονταν με την Κοινωνία των Εθνών και τον ΟΗΕ. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε, πως η πρωτοβουλία μας για την δημιουργία ενός πολιτιστικού δικτύου πρέπει να συμπληρωθεί από το κύρος της UNESCO. Ο διεθνής εκπαιδευτικός, επιστημονικός και πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ αποτελεί ένα παγκόσμιο εργαστήριο ιδεών με ρυθμιστική λειτουργία στην υπηρεσία των πανανθρώπινων αξιών με στόχο την ευημερία του ανθρώπου σε ένα ειρηνικό κόσμο χρησιμοποιώντας ως μέσα, μεταξύ άλλων, τον πολιτισμό.

Σε μία συνάντηση εργασίας, την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 ώρα 13:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την αξιότιμη πρόεδρό της κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα σχετικά με την κοινή μας πρόταση για προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού του τόπου μας.
Απώτερος σκοπός της συνάντησης είναι να διατυπώσουμε αίτημα ώστε να τεθεί η πρωτοβουλία μας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς αποτελεί τον επίσημο φορέα που θα συντονίσει και θα προωθήσει την κοινή μας δράση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *