Η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής στη Στερεά Ελλάδα

20150524

Πηγή: enikos

«Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ», σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Cretu, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Στερεά Ελλάδα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μάλιστα η ίδια η επίτροπος σε δηλώσεις της σημείωσε την βεβαιότητα ότι «θα βρεθεί τρόπος η Ελλάδα να επιστρέψει πάλι στην ανάπτυξη», ενώ χαρακτήρισε την παρουσία της στην χώρα μας και την επίσκεψη της στην ενδοχώρα σαν «δείγμα αλληλεγγύης».

Η Ευρωπαία Επίτροπος, Corina Cretu, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη στο γραφείο του στη Λαμία όπου σε σύσκεψη ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε σχολικά συγκροτήματα που έχουν ολοκληρωθεί από το ΕΣΠΑ Τελευταίος της σταθμός ήταν οι Θερμοπύλες και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης των Θερμοπυλών στο οποίο ενημερώνονται χιλιάδες επισκεπτών απ όλο τον κόσμο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης έκανε αναφορά «στη μεγάλη αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα με τις περικοπές χρηματοδοτήσεων, αφού είναι χαρακτηρισμένη ως μία “υπό μετάβαση” Περιφέρεια».

kentro-enimerosis-thermopylon

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη «αύξησης των χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές, και ταυτόχρονα η επιχειρηματικότητα και τα έργα υποδομής».

Επιπλέον σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αισθανόμαστε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι στο πλευρό μας» και συμπλήρωσε με νόημα ότι «είναι παράδοξο, αλλά εμείς αισθανόμαστε ότι έχουμε στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απ’ ότι με το ίδιο το κεντρικό κράτος στην Αθήνα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *