Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος [II]

20150604

Πηγή: Δήμος Λαμιέων

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει γι άλλη μια χρονιά την ανθρωπότητα να παρακολουθεί ανήμπορη τις συνέπειες των επιλογών της.

Η υπερεκμετάλευση και η σπατάλη των φυσικών πόρων, η ρύπανση της στεριάς και της θάλασσας, η «επέλαση» καλλιεργειών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, η εκπομπή βλαβερών αερίων και συνεπακόλουθα τα ακραία φαινόμενα που πλήττουν καθημερινά τον πλανήτη, παρουσιάζουν σήμερα μία εφιαλτική εικόνα για το περιβάλλον που θα κληρονομήσουμε στις επόμενες γενεές.

Η αντιμετώπιση όλων αυτών των σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων, αποτελεί μια παγκόσμια πρόκληση. Ο σύγχρονος άνθρωπος διαθέτει, πλέον, μέσα κατάλληλα για τη διάγνωση και την κατανόησή τους, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Η τεχνολογική εξέλιξη είναι παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει ώστε να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξη. Για να χρησιμοποιηθούν όμως η τεχνολογία και η προερχόμενη από αυτήν ανάπτυξη προς όφελος του περιβάλλοντος χρειάζεται αναμφίβολα η καλλιέργεια μιας παγκόσμιας περιβαλλοντικής συνείδησης, μιας συνείδησης που θα οδηγεί σε συνετή διαχείριση του περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τους Έλληνες πολύ καλύτερα ενημερωμένους, με πρόσβαση στην απαραίτητη πληροφόρηση τόσο για τους κινδύνους που τους απειλούν, όσο και για τις ενέργειες που απαιτείται να γίνουν προκειμένου να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι. Στόχος όλων μας, ιδιαίτερα των νεότερων γενιών, πρέπει να είναι η διαμόρφωση, μέσα από την εκπαίδευση, περιβαλλοντικής συνείδησης έτσι ώστε να οδηγηθούμε σ’ ένα νέο τρόπο ζωής βασισμένο στο σεβασμό του κόσμου που μας περιβάλλει.

Η Δημοτική Αρχή πιστεύει ακράδαντα πως ο σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της και σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος μας πραγματοποιεί έργα, προγραμματίζει και στηρίζει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης των πολιτών και προσπαθεί να δημιουργήσει υποδομές που συμβάλλουν στην προστασία του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *