Επετειακή εκδήλωση για τον Αχιλλέα [II]

20150620

Στις 26 Ιουνίου 2015, ημέρα Παρασκευή, στον συνεδριακό χώρο του Αγίου Λουκά υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, ώρα 19:30, διοργανώνεται επετειακή σύνοδος κατά τα διάρκεια της οποίας θα γίνει από το Συμβούλιο για τον Αχιλλέα [www.councilofachilles.org] παρουσίαση των πρακτικών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου που έλαβε χώρα πέρυσι στη Λαμία [20/21.06.2014] με θέμα «Αχιλλέας: Η πατρίδα του, η κληρονομιά του και οι διαμάχες».

Αποτελεί γεγονός με ιδιαίτερη σημασία το ενδιαφέρον του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για το θέμα αυτό που σκοπό έχει να βρεθούν τα ανάκτορα του Αχιλλέα, του πρωταγωνιστή της Ιλιάδας και μακρινού προγόνου μας, στα ιερά χώματα της Φθίας.

Αν και κατά την περίοδο πραγματοποίησης του Διεθνούς συνεδρίου ο Νίκος Σταυρογιάννης δεν είχε ακόμη ορκιστεί επισήμως δήμαρχος Λαμιέων, έστρεψε την προσοχή του και παρακολούθησε με αδιάπτωτο ενδιαφέρον τις εργασίες του Συνεδρίου και στις δύο ημέρες [στο συνεδριακό χώρο του Αγίου Λουκά την πρώτη μέρα και στο συνεδριακό κέντρο στο Κάστρο Λαμίας την επομένη]. Έκτοτε παρακολουθεί και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες και δράσεις των παραγόντων και συλλογικοτήτων που δρουν πάνω στο ζήτημα αυτό με ουσιαστικές κινήσεις. Καίριο ρόλο εδώ διαδραματίζει η Διευθύντρια της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της περιοχής που εδρεύει στο Κάστρο Λαμίας κυρία Μαρία – Φωτεινή Παπακωνσταντίνου, ενώ ειδικούς ρόλους και αποστολή έχουν άλλοι συνεργαζόμενοι φορείς και προσωπικότητες, όπως το Dickinson College, USA υπό τον καθηγητή Χριστοφίλη Μαγγίδη, Achilles Foundation, USA υπό τον καθηγητή James Dimitri Brianas, Mycenaean Foundation, USA, Συμβούλιο για τον Αχιλλέα, Ελλάδα.

Invitation-Achilleas20150626

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός Σκαμνός, μέσω του Πολιτιστικού του Συλλόγου, υποστηρίζει τις ως άνω δραστηριότητες, ενώ αρκετά μέλη του Συλλόγου μας έχουν εγγραφεί ως υποστηρικτές και φίλοι του εγχειρήματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *