Σε δίκη Φωτόπουλος και 58 μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ – Κατηγορούνται για υπερκοστολογήσεις, ταξίδια και δάνεια

20150723

Πηγή: alexiptoto

Σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα παραπέμπονται 59 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των συνδικαλιστικών δαπανών της ΔΕΗ, ζημιώνοντας την εταιρεία με δεκάδες εκατομμύρια.

Μεταξύ των ονομάτων είναι αυτά των πρώην προέδρων της ΔΕΗ, Γιάννη Παλαιοκρασσά και Αρθούρου Ζερβού, του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, αλλά και του πρώην αρχισυνδικαλιστή Ρίζου Ρίζου. Σημειώνεται πως το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ανατρέπει την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών, Γεώργιου Πρασσά, ο οποίος είχε εισηγηθεί την απαλλαγή σχεδόν όλων των 71 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο «ΓΕΝΟΠ – Tours».

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε μετά από έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ και τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε αφορούν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο.

Οι 59 κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010 αλλά και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο δεν επεστράφη στην ΔΕΗ. Ακόμη, στο δικαστικό βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, ποσό που προοριζόταν για μελέτη η οποία δεν εκπονήθηκε ποτέ, χωρίς όμως να επιστραφούν και τα χρήματα στην ΔΕΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *